Hyvä ja kaunis ruoka on loman(kin) kohokohta

Hyvä ja kaunis ruoka on loman(kin) kohokohta

Ruoka on minusta aina yksi loman kohokohtia. Aina lomaa suunnitellessa on mielessä myös ruokailut. On aina pieni juhlahetki istua ”valmiiseen pöytään” makumatkalle mieluiten hyvässä seurassa, leppoisissa tunnelmissa ja kauniissa miljöössä.

Hyvä ja kaunis ruoka on loman(kin) kohokohta

Niin viimeksikin, hotellia valitessa katsastelin etukäteen ravintoloiden kuvia, lähialueen tarjontaa ja muiden hotellivieraiden kommentteja, jotka lähes poikkeuksetta ylistivät ruokaa. Aktiivihotellissa ruoalla on ehkä tavallistakin lomakohdetta suurempi merkitys. Alueella pyörii niin taviksia liikunnasta lomallakin innostuneita matkailijoita kuin kilpaurheilijoitakin. Levante Beach Resortin ruokatarjonta pääsi kuitenkin jopa yllättämään positiivisesti. Niinkin paljon, että päädyimme syömään jokaisen aamiaisen lisäksi illalliset hotellilla, vaikka olisimme sen jälkeen lähteneet vielä kauemmas kiertelemään.

Tarjonnassa oli todella laadukkaista ruoka-aineista tehtyjä ruokia varmasti jokaiseen mahdolliseen makuun ja ruokavalioon, niin paikallisia kreikkalaisia herkkuja kuin makuja maailmaltakin: Valtavasti tuoreita kasviksia ja salaatteja, kaloja (iso plussa!), sushia, suuria  kokonaisia lohia, pienempiä grillikaloja, kalasalaatteja, aina lämpimiä keittoja ym. eri muodoissa, lihaa ja kanaa grillissä, vartaissa pihveissä, uuniruoissa jne. ja tietysti taidokkaasti näperreltyjä jälkiruokaluomuksia. Yksinkertaisesti tarjonta oli niin hyvää ja ympäristö niin kaunis, ettemme raskineet poistua muualle syömään, vaan istuimme ravintolan suurella terassilla joka ilta auringonlaskun aikoihin nautiskelemassa. Eikä muualla olisi myöskään saanut vastaavalle hinnalle lähellekään niin kattavaa ja laadukasta ruokailua. En muista enää illallisen tarkkaa hintaa hotellin yhteydessä, mutta se oli ihan naurettavan edullinen suhteessa laatuun.

Nykyään on myös enemmän sääntö kuin poikkeus, että herkkuannosten tultua pöytään aika moni kaivaa kameran tai ainakin puhelimen ja ikuistaa lautasensa ennen maistamista. Muutaman kerran tein lomalla itsekin niin, tässä joitain otoksia ruoista, vaikka kuvat eivät oikeasti tässä tapauksessa tee tarpeeksi kunniaa mauille ja asetelmille.

Muita lomatunnelmia kohteesta olen kirjoitellut aikaisemmin täällä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *