Hummus ja siemennäkkäri – ihana makupari ja iltaherkku
Hummus ja siemennäkkäri ovat juuri nyt parasta iltaherkuttelua. Olen ihan hurahtanut hummukseen. Se on ihanaa tahnaa, jota voisin nautiskella vaikka joka ilta vihannestikkujen kanssa. Samoin siemennäkkileipä. Siitäkään ei kai koskaan voi saada tarpeekseen. Se valmistuu ihan hetkessä ja on vaan niin paljon parempaa kuin mikään valmiina ostettava vastaava. Ja sen päällä maistuu vaikka mikä; avokadosiivut tai -tahna, leikkeleet ja tuorejuusto ja tietty se hummus. Ihana makupari.
Hummus ja siemennäkkäri – ihana makupari ja iltaherkku
Hummus
400 g valmiita kikherneitä (tai itse keitettyjä)
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tahinia
4 rkl oliiiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa, pippuria, savupaprikajauhetta
- Laita kaikki aineet tehosekoittimeen tai yleiskoneeseen.
- Aja tasaiseksi tahnaksi.
- Löystä tarpeen mukaan lisäämällä oliiviöljyä tai vettä.
Siemennäkkäri
3 kananmunaa (voit korvata n. 0,5 dl oliiviöljyä)
10 rkl auringonkukansiemeniä
3 rkl pellavansiemeniä
10 rkl mantelijauhetta
- Voit korvata aineita myös muilla siemenillä, manteleilla, pähkinöillä ym.
- Sekoita kaikki aineet pehmeäksi tahnaksi tehosekoittimessa tai yleiskoneessa.
- Tee taikinasta pallo ja laita se leivinpaperille uunipellille.
- Kaulitse pellillä kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi.
- Leikkaa paloiksi terävällä veitsellä.
- Paista 160 asteessa n. 20 min.