Hiilisilakat – helppo ja herkullinen perinneruoka

Hiilisilakat - helppo ja herkullinen perinneruoka

Hiljattain kirjoitin taas kalaöljyjen terveellisyydestä. Eri kalalajeja olisi myös hyvä vaihdella ruokavaliossa.  Hiilisilakka on ikivanha ruoka, joka aikoinaan paistettiin suoraan rautaliedellä ja myöhemmin suolaamalla ja halstraamalla. Parhaat hiilisilakat kypsyvät edelleen valurautapannulla.

Moni tällainen perinneruokalaji jää ihan syyttä unohduksiin. Silakat ovat edullisia ja terveellisiä ja niitä saa yleensä kalatiskiltä valmiiksi fileroituna. Lähes joka kodista löytyy kunnon valurautapannu, jolla hiilisilakat syntyvät muutamassa minuutissa.

Lisukkeeksi sopii hyvin juuresmuusit, uudet perunat, tuoresalaatti, keitetyt kananmunat ja kermaviilikastike.

Hiilisilakat – helppo ja herkullinen perinneruoka

Neljälle – kuudelle:

16 silakkafilettä

100 g voita

merisuolaa

pippuria

1 sitruuna

tuoretta tilliä

  1. Huuhtele silakkafileet ja kääntele ne karkeassa suolassa.
  2. Kuumenna valurautapannu. Hastraa siakkafileitä pannulla pari minuuttia kummaltakin puolelta.
  3. Lisää pannulle voita ja anna imeytyä silakoihin.
  4. Mausta pippuria ja maista sulan sopivuus.
  5. Tarjoile esim. kermaviilikastikkeen, tuoreen tillin ja sitruunasiivujen kanssa.

Kermaviilikastike

1 kermaviili

puoli ruukkua tilliä

1 rkl sinappia

1 sitruunan mehu

1 tl hunajaa

  1. Hienonna tilli.
  2. Sekoita kaikki aineet keskenään.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *