Herkulliset ja nopeat grillinyytit – lihaton versio

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

erkulliset ja nopeat grillinyytit

Mökkikausi on vihdoin alkanut. Usein ensimmäinen kerta ulkosaaressa on reilusti ennen kesäkuuta, mutta tänä vuonna toukokuussa riitti touhua Helsingissäkin.

Säät suosivat oikein kunnolla. Lämpötilasta on vain veikkauksia – kenellä muka on lämpömittari mökillään? Mutta varmasti nousi yli 30 asteen. Harvinaista kyllä, saaristossa oli peilityyntä yötä päivää. Merivesi on kuitenkin Suomenlahden ulkosaaristossa vielä alle 10 asteista, mikä on luksusta kuumana hellepäivänä. Juliaana ei tosin uskaltautunut uimaan edes saunasta, mutta minä ja mieheni senkin edestä. Käytännössä talviuintiin verrattava pulahdus ja auringon paahtamalla kalliolla kuivattelu on mitä täydellisin kuuma-kylmähoito.

paprikaHärkissaaristoherkkusieni

Saaressa grilliruokakin maistuu aina parhaalta. Lauantai-iltana dinneriksi grillasimme auringon laskiessa maukkaat grillinyytit herkullisilla mauilla. Välimerelliset ja kesäiset maut sopivat pehmeään Härkikseen hyvin. Näin Härkis maustuu herkulliseksi grillissäkin. Iso folionyytti on sopiva annos yhdelle. Ihanat maut on helppo koota samaan nyyttiin.

Herkulliset ja nopeat grillinyytit – lihaton versio

Pehmeät grillatut valkosipulinkynnet ovat herkullisia. Tykkään kypsentää valkosipulinkynnet nyyteissä kokonaisina. Grillinyytteihin sopii myös todella hyvin erilaiset marinadit, mutta makua riittää ilmankin.

Katsothan muuten muitakin Härkis-reseptejä kesän ruokainspiraatioiksi täältä.

härkis originalvaloitus

Herkulliset ja nopeat grillinyytit

Ainekset (4 annosta)

2
Paprikaa
400 g
Kirsikkatomaatteja
400 g
Herkkusieniä
150 g
Oliiveja
150 g
Aurinkokuivattuja tomaatteja
8
Valkosipulinkynttä
1 pkt
HÄRKIS® Originalia
1
Kevätsipuli
1 dl
Oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  1. Leikkaa foliosta neljä isoa palasta.
  2. Pilko paprikat ja herkkusienet sopivan kokoisiksi paloiksi ja jaa ne tasaisesti neljälle foliolle.
  3. Jaa kirsikkatomaatit, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit tasaisesti folioille.
  4. Kuori valkosipulinkynnet ja laita folioille kokonaisina.
  5. Jaa HÄRKIS® tasaisesti folioille.
  6. Pilko kevätsipuli annosten päälle.
  7. Kaada vielä reilusti oliiviöljyä päälle ja kokoa foliot nyyteiksi.
  8. Grillaa noin 25-30 minuuttia.
Kommentit (1)
  1. Tuomas Astrén
    10.6.2019, 07:02

    No huh huh mikä paikka ! Hyvät kuvat !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *