Herkullinen kasvislasagne vuohenjuustosta ja kesäkurpitsasta

Herkullinen kasvislasagne vuohenjuustosta ja kesäkurpitsasta

Hoi kaikki lasagnen ja yleensäkin hyvän ruoan ystävät: Tämä resepti nousee heittämällä yhdeksi omista kaikken aikojen suosikeistani. Siinä kaksi kastiketta kilpailevat herkullisuudellaan.

Valkoisessa muskottipähkinä ja valkosipuli maustavat sulatettua pehmeää parmesaania. Tummassa kastikkeessa pehmeä Härkis maustuu tomaattikastikkeessa chilillä, valkosipulilla, basilikalla ja rosmariinilla.

Maustuessaan pehmenneet kesäkurpitsat ovat oikeastaan herkullisempia kuin perinteiset pastalevyt. Vuohenjuusto sulaa pehmeäksi täytteeksi ja kokoaisuus toimii niin, että meinaa viedä kielen mennessään.

Kesäkurpitsasiivuista voi asetella vuoan pinnalle kauniin punoksen – ja toki kiireinen kokki voi lastata siivut myös vierekkäin ja hieman limittäin.

Härkis tekee kokkaamisesta monipuolista, helppoa ja useimmille sopivaa, koska ihan perussyöpöttelijöiden lisäksi tämäkin resepti sopii myös kasvis- vhh- ja gluteenittomaan ruokavalioon.

*Yhteistyössä Verso Food

Herkullinen kasvislasagne vuohenjuustosta ja kesäkurpitsasta

3 kesäkurpitsaa

n. 500 g vuohenjuustoa

1 pkt HÄRKIS® Originalia

1 punainen paprika

2 pientä munakoisoa

1 sipuli

400 g tomaattimurskaa

4 valkosipulinkynttä

reilu kourallinen basilikaa

pari rosmariinin oksaa

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

Valkokastike:

75 g voita

4 dl kermaa

1 tl jauhettua muskottipähkinää

1 tl valkopippuria

1 dl parmesaania raastettuna

1 tl suolaa

  1. Valmista ensin Härkis ja vihannekset: pilko valkosipuli, chili ja sipuli pieniksi ja paista oliiviöljyssä.
  2. Pilko munakoisot pieniksi ja lisää pannulle. Kaada reilusti oliiviöljyä päälle ja sekoita.
  3. Pilko paprika pieneksi ja lisää pannulle. Paista vihanneksia niin kauan, että munakoisot ja paprikat pehmenevät kunnolla (n. 15 minuuttia).
  4. Lisää pannulle Härkis ja tomaattimurksa.
  5. Silppua basilika ja rosmariini mukaan pannulle ja mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
  6. Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen.
  7. Valmista seuraavaksi valkokastike: Sulata kattilassa voi.
  8. Kun voi on sulaa, lisää kerma kattilaan ja sekoita.
  9. Lisää kastikkeeseen mausteet, sekoita ja anna kiehahtaa.
  10. Kokoa lasagne: pohjalle kauhallinen Härkiskastiketta ja sen päälle kerros vuohenjuustoa. Kokoa päälle kerros kesäkurpitsasiivuja, jotka on helppo siivuttaa esimerkiksi juustohöylällä. Kaada kolmasosa valkokastikkeesta tasaisesti vuokaan. Kokoa saman kaavan mukaan kerroksia sen verran, kun aineita riittää. Tähän vuokaan meni kolme kerrosta. Lisää vielä noin 0,5 dl parmesaaniraastetta lasagnen päälle.
  11. Paista uunissa noin 45 minuuttia.
treeni-ja-ravinto reseptit gluteeniton kasvisruoka
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *