Herkullinen Aura-hyydyke

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

Herkullinen Aura-hyydyke glögin kanssa

Granolaa Aura-hyydykkeellä

Olen julkaissut version tämän tyyppisestä sinihomehyydkekakusta aikaisemminkin. Sitä aina aika ajoin kysellään ja se sopii niin hyvin joulun ja uuden vuoden aikaan, että tässä siitä uudenlainen versio, olkaapa hyvä.

Se on ihan täydellinen suolaisen nälkään tai vaikka juustopöytään -ja makean juoman kanssa sopiva täyteläinen herkku, joka kerää aina ihastelua – ja on tosiaankin herkullista. Sen voi koristella haluamallaan tavalla tai tarjoilla sellaisenaan hedelmäpalojen kanssa.

Suolainen leivonnainen

Granaattiomenan siemeniä

Minusta heleänpunaiset ja raikkaat granaattiomenan siemenet tekevät hyydykkeestä juhlavan. Granola sopii myös hyvin pinnalle ja tekee herkusta kivan rouskuteltavaa syötävää. Verso Härkäpapu Granola on kätevä tuote esim. kakkujen koristeluun tai leivonnaisten taikinaan, esim. ihanan granolamuffinssireseptin  aamiaiseksi löydät täältä.

Hyydykkeet irtopohjavuoissa

Jouluinen Aurahyydyke

Herkullinen Aura-hyydyke

4 dl kermaa

2 kokonaista sinihomejuustoa (esim Aura)

200 g creme fraichea

200 g pehmeää rahkaa

11 liivalehteä

2 sitruunan mehut

puolikkaan granaattiomenan siemenet

1 dl Verso Härkäpapu Granolaa

  1. Käytä mielellään irtopohjavuokaa (näissä kuvissa 20 cm halkaisijaltaan) ja leikkaa sen pohjalle oikean kokoinen leivinpaperi.
  2. Murustele sinihomejuusto veitsellä ja käsin pieneksi.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen sinihomejuustomuru sekä rahka ja creme fraiche
  4. Laita livatteet liukenemaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Koska niitä on niin paljon, vaihda tarvittaessa vesi välillä kylmempään.
  5. Kuumenna kahden sitruunan mehu.
  6. Puserra käsin liivatteista kylmä vesi, liota ja sekoita ne kuumaan sitruunamehuun.
  7. Kaada liivatesitruunaneste hitaasti kermataikinaan ja sekoita hyvin.
  8. Kaada koko taikina irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle.
  9. Hyydytä kylmässä 5 tuntia tai yön yli.
  10. Kun asetat kakun tarjolle, irrota reunat ensin veitsellä vuoasta ja avaa vasta sitten irtopohjavuoka.
  11. Nosta kakku irtopohjavuoan pohjan tai leivinpaperin kanssa tarjoilulautaselle.
  12. Koristele kakun pinta granaattiomenan siemenillä ja Härkäpapu Granolalla.

Paljon lisää Härkäpapu Granolasta ja Härkiksestä syntyneitä ruokainspiraatioita löydät täältä.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *