Herkkuja raakasuklaasta ja tuoreista hedelmistä
Tänä kesänä superfoodit alkavat hiipiä ruokainspiksiin tänne bloginkin puolelle. Nyt ensimmäisenä ihana raakasuklaa, jota olen viime päivinä sulatellut tuoreiden marjojen ja hedelmien pääälle.
Oikeastaan kyseessä on kaakaomassa, joka on kylmäpuristamalla tuotettua 100% suklaata ja sisältää n. 1 200 aktiivista ainesosaa, mm. paljon antioksidantteja ja C-vitmiinia, hivenaineita ja proteiinia. Se on hyvä sulattaa vesihauteessa, että terveelliset aineet säilyvät.
Tuore ananas oli ensimmäinen kokeiluni ja raakasuklaalla kuorrutettu kaunistus maistui tosi namille. Suklaa sinälläänhän ei ole makeaa ja voisin hyvin makeuttaa sitä vaikka luonnon stevialla. Ananas on kuitenkin itsessään niin makea hedelmä, että minusta näistä kahdesta tuli ihan tällaisenaan hyvä pari ja ne kävivät teehetkeen vähintään yhtä hyvin kuin vaikka makeat leivokset.
Seuraavana kokeilussa olivat mansikat, itseoikeutetut sulatetun suklaan kumppanit. Sekaan laitoin vielä hieman tuoretta minttua ja yhdistelmä oli täydellinen. Aika mahtavaa, kun tietää, että itseään voi ravita aidolla superfoodilla samalla kun syö jotain näin herkullista.
Kolmantena kokeilukierroksella olivat persikan palaset kuolemattomuuden yrtillä eli Jiaogulanialla, jonka sain tuliaisena ystävältä – ihanan maukas uusi tuttavuus ja aika kiinnostava nimikin ; ) Ne muodostavat jo kahdestaan ihanan makuparin, jonka raakasuklaa vielä kruunaa. Mihinkään näistä annoksista en siis lisännyt makeutta, minkä tietysti voi halutessaan myös tehdä. Toimivat minusta hyvin juuri näin.
VHH-raakasuklaaherkut, alle 20-40 g hh/pieni annos:
sulata kaakaomassaa hellästi vesihauteessa ja valuttele siitä kauniita kuvioita valitsemiesi marjojen tai hedelmien päälle, hyviä olivat ainakin:
– mansikat ja minttu (vähiten hiilareita)
– tuoreet ananassiivut
– persikat ja kuolemattomuuden yrtti
Tuore ananas ja suklaa -vielä en olekaan kokeillut! Tuo kuolemattomuuden yrtti on myös ihan uusi juttu, mielenkiintoista. 🙂