Helppo ja raikas juhannusjälkkäri mascarponesta ja mansikoista
Mascarpone(kin) on oikea Italian lahja helpolle ja hyvälle ruualle. Kun juhannuksena tai muuna lomapäivänä haluaa päästä oikein helpolla – ja ehkä vieä terveellisellä ja kevyelläkin jälkkärillä grilliherkkujen jälkeen, ei tästä paljonkaan helpommalla voi enää päästä. Ja silti kaikki kesän tuoreet lempimakuni ovat selkeästi esillä.
Lasin pohjille sekoittelin reippaasti pikkulusikalla mascarponen sekaan steviaa, sitruunaa suoraan hedelmästä ja mantelirouhetta anamaan pureskeltavaa rakennetta sekä maun mukaan makeutusainetta.
Päälle kesäherkkujani eli tuoreita mansikoita, litteää persikkaa paloina ja lisäksi muutama kiekura tuoreesta omenasta.
Pariin mansikkaan jätin koristemielessä lehdet. Niiden lisäki vihreyttä ja tuoreutta saa hyvin yrteistä. Vaikka muutama mintunlehti sopisi hyvin. Nyt käytin kesän uutuuttani, ystävältä lahjaksi saatua kuolemattomuuden yrttiä.
Ihanaa juhannusviikonloppua!
Huom. muista osallistua upeaan, lähes 300 € arvoisen Kitchen
Aidin Artisan-tehosekoittimen arvontaan sunnuntain
postauksessa täällä. Valittavana yli 10 kaunista väriä <3
Nopea VHH jälkkäri, alle 30 g hh/annos
kahdelle
2 litteää persikkaa
tuoreita mansikoita
(kaikki hedelmät ja marjat käyvät, marjoissa on vähiten hiilareita, vaikapa mustikoissa ja vadelmissa)
1 omena
puolikas sitruuna
100 g mascarponea
makeutusainetta maun mukaan
2 rkl mantelirouhetta
Purista mascarpone-tuorejuuston sekaan sitruunaa ja makusi mukaan makeutusainetta. Sekoita tasaiseksi ja lusikoi kauniiden lasien pohjalle. Lado päälle paloja ja lohkoja hedelmistä ja koristeeksi pari yrttiä. Purista vielä päälle sitruunasta loppu mehu.