Helppo ja herkullinen muurikkamenu
Meillä avattiin grillikausi saaressa nyt. Ruoanlaitossakin yksinkertainen on usein parasta ja meillä on todettu parhaiden grilliherkkujen syntyvän usein muurinpohjapannulla. Viime kesäisen muuton jälkeen muurikkamme siirettiin saareen ja siitä taitaa tulla tämän kesän suosituin ruokapisteemme. Valmistelin meille nopsasti seuraavan satsin:
Helppo ja herkullinen muurikkamenu
- kananrintaa
- paprikaa lohkoina
- maissia
- kermajuustolla täytettyjä pekoniin kääräistyjä herkkusieniä
Marinadi, jonka hieroin kanojen pintaan (ja jota myös sivellään kanoihin kypsennettäessä):
- oliiviöljyä
- punaviinietikkaa
- hunajaa
- sitruunanmehua
- suolaa, pippuria
Mies sulatti muurikkaan voita ja kypsensi em. aineet 15-20 minuutissa.
Parasta muurikassa on se, että nesteet ja maut säilyvät pannulla ja ruoka kypsyy maukkaaksi ja meheväksi.
Ja tietysti, ulkoilmassahan kaikki maistuu vielä astetta paremmalle♥