Helppo ja herkullinen salaattikastike
Kesä on lounassalaattien parasta aikaa. Tuoreita kasviksia on helposti saatavilla ja ruokaisasta salaatista saa herkullisen aterian kotona, mökillä tai picnicillä. Vuohenjuusto, paahdetut cahew-pähkinät, tuoreet vihannekset ja makeat hedelmät tekevät tästä salaatista täyttävän ja kiinnostavan. Helppo ja herkullinen salaattikastike on keällä iso plussa.
Oletko tutustunut Rajamäen kotimaisiin etikoihin? Viinietikkoja on tarjolla monta kiinnostavaa makua, joista löytyy sopiva vaihtoehto jokaiseeen makuun ja ruokaan. Tähän salaattikastikkeeseen valitsin Sitruuna Valkoviinietikan. Lisäsin saman verran öljyä ja kourallisen tuoreita yrttejä ja todella herkullinen kastike oli hetkessä valmis. Etikan happamuus korostaa kiinnostavalla tavalla salaatin makeitakin makuja. Rajamäen sivuilla voi myös tutustua makujen syntyyn ja tutkia makukartasta, mistä kaikista aineista saamme lisättyä ruokiin monipuolisia ja makeita omiaisuuksia (makea, hapan, suolainen, karvas ja umami).
Helppo ja herkullinen salaattikastike
n. 0,5 dl oliiviöljyä
Vähän alle 0,5 dl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa
Reilusti tuoretta basilikaa, minttua, rosmariinia ja timjamia
Suolaa ja pippuria
Salaatti
Salaatinlehtiä
Herneenversoja
2 isoa tomaattia
1/3 kurkkua
1 iso avokaado
1/4 hunajamelonia
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Oliiviöljyssä pannulla paahdettuja cashew-pähkinöitä
150 g vuohenjuustoa
*Yhteistyössä Rajamäen