Härkis-moussaka on maukas kasvisversio perinneherkusta

Härkis-moussaka on maukas kasvisversio

 Moussaka tuo minulle mieleen loman. Se on kuin lämmin tuulahdus Kreikan ja Välimeren makuja. Sillä saa loihidttua pienen makumatkan vaikka arki-iltana kotikeittiöön.

Vaikka nykyään usein moussaka tehdään perunasta, käytän aina mieluiten alkuperäisen reseptin mukaan munakoisia. Monilla tämän päivän kasvistuotteilla voi helposti loihtia myös näistä perinteisistä liharuoista kasvisvaihtoehtoja. Härkis  toimii jauhelihan tavoin melkein missä tahansa ruoassa, ja lopputulos on vähintään yhtä herkullinen kuin alkuperäinen versiokin.

Verso on innovoinut kotimaisista härkäpavuista käytännöllisiä, helppoja ja herkullisia, joka keittiöön sopivia tuotteita, joiden reseptejä löydät lisää aikaisemmista postauksista täältä.

                                                                                                                 *Yhteistyössä Verso Food

Härkis-moussaka on maukas kasvisversio

(6 annosta)

3 munakoisoa

1  Härkis Original

250 g tomaattimurskaa

1 sipuli

3 valkosipulin kynttä

2 tl oreganoa

pieni kourallinen tuoretta basilikaa

suolaa ja pippuria

Kermakastike:

3 kananmunaa

4 dl kermaa

4 dl juustoraastetta

suolaa ja pippuria

  1. Leikkaa munakoisot n. 1 cm paksuisiksi siivuiksi.
  2. Asettele siivut leivinpaperin päälle ja levitä molemmin puolin reilusti oliiviöljyä pinnalle.
  3. Mausta siivut suolalla ja pippurilla.
  4. Laita uuniin 200 asteeseen n. 30 minuutiksi.
  5. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota pannulla oliiviöljyssä.
  6. Lisää joukkoon Härkis, tomaattimurska, oregano ja basilika ja kuumenna kevyesti.
  7. Sekoita kastikkeen kaikki aineet keskenään kulhossa.
  8. Voitele lisää oliiviöljyä uuneista tulleisiin munakoisoihin.
  9. Asettele kerros munakoisosiivuja voidellun vuoan pohjalle.
  10. Lisää seuraavaksi kerros Härkis-kastiketta, sitten munakoisoja ja vielä kerros Härkis-kastiketta.
  11. Kaada kermakastike päällimmäiseksi.
  12. Laita uuniin n. 35 minuutiksi 200 asteeseen.
  13. Anna vetäytyä puolisen tuntia (tai enemmänkin).
  14. Lisää päälle tuoreita yrttejä, esim. basilikaa.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *