Härkis-kukkakaaliriisi pistaasipestolla

Härkis-kukkakaaliriisi pistaasipestolla

Luitko muuten jo edellisestä postauksesta kukkakaalin monista terveyshyödyistä? Kukkakaaliriisi alkaa olla jo tuttu lisuke meillä kotona. Kukkakaalin pehmpeä maku käy ruokaan kuin ruokaan ja riisiksi jauhettuna sen koostumus sopii melkein mihin tahansa lisukkeeksi. Helppo kukkakaaliriisi sopii perinteisen riisin tavoin myös risoton tyyppisiin ruokiin, kuten tässä reseptissä.

Hyvän maun ja koostumuksen lisäksi kukkakaalin sisältämät vitamiinit, proteiinipitoisuus ja lukuisat terveyttä edistävät aineet ovat nostaneet sen suosiota vauhdilla.

Tässä annoksessa herkullinen pistaasipesto ja tuliset mausteet sopivat hyvin yhteen pehmeän Härkiksen ja kukkakaalin kanssa. Lämmittävästä ja proteiinirikkaasta annoksesta tulee hyvä olo.

*Yhteistyössä Verso Food

HÄRKIS®-kukkakaaliriisi pistaasipestolla

kuudelle

1 iso kukkakaali

2 pkt HÄRKIS® Originalia

250 g kirsikkatomaatteja

2 mozzarellaa

reilu kourallinen rucolaa

sitruunan mehu

1 punainen chili

3 valkosipulin kynttä

pieni pala inkivääriä

suolaa ja pippuria

oliiviöljyä

peston ainekset

2 dl kuorittuja pistaaseja

100 g parmesaania

1/2 ruukkua basilikaa

n.1 dl oliiviöljyä

puolikkaan sitruunan mehu

  1. Tee pesto valmiiksi: sekoita tehosekoittimella pistaasit, parmesaani sekä oliiviöljyä. Lisää joukkoon yrtit ja sitruunan mehu. Sekoita kunnolla ja lisää oliiviöljyä ja sitruunan mehua tarvittaessa.
  2. Hienonna kukkakaali yleiskoneen silppurissa tai sauvasekottimella ”riisiksi”.
  3. Pilko chili, valkosipuli ja inkivääri pieniksi.
  4. Lorauta pannulle reilusti oliiviöljyä ja lisää chili, valkosipuli ja inkivääri. Paista pari minuuttia.
  5. Lisää kukkakaaliriisi pannulle.
  6. Pilko kirsikkatomaatit kahtia ja lisää pannulle.
  7. Hauduta viitisen minuuttia ja lisää HÄRKIS® joukkoon.
  8. Pilko mozzarellat ja lisää nekin ruoan sekaan.
  9. Purista joukkoon sitruunan mehu ja mausta suolalla ja pippurilla.
  10. Hauduta vielä muutama minuutti.
  11. Tarjoile lämpimänä peston ja rucolan kanssa.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *