Ihanan mausteiset Härkis Kofta pyörykät hummuksella
*Kaupallinen yhteistyö: Verso Food
Kotimaiset Härkis-tuotteet houkuttelevat eksoottisempiinkin mausteyhdistelmiin. Härkis on pehmeää ja monipuolista. Vaikka se on sellaisenaankin valmista, saa siihen kivaa vaihtelua etnisten keittiöiden mauista.
Ihanan mausteiset Härkis Kofta pyörykät hummuksella
Tämä resepti sai inspiraationsa HÄRKIS® Kofta pyöryköistä. Ne ovat valmiiksi miellyttävän mausteisia, mutta poimivat vielä ihanasti lisää aromeita hummuksesta, korianterista ja kurkumasta.
Eksoottisilla mausteilla on paljon terveyshyötyjä ja siksikin niitä kannattaa hyödyntää resepteissä. Kurkuma on mm. intialaisen Ayurvedisen ruokavalion perusmakuja ja ollut kiinnostuksen kohteena tutkijoilla jo useiden vuosien ajan. Sen on todettu auttavan flunssaan, kipuihin, tulehduksiin, muistiin ja kolesteroliinkin.
Härkis® Kofta pyöryköitä ja hummusta (2 annosta)
1 pkt HÄRKIS Kofta pyöryköitä
1 chili
n. peukalon pään kokoinen pala inkivääriä
kourallinen tuoretta korianteria
1-2 rkl kurkumaa
oliiviöljyä
- Pilko chili ja inkivääri
- Kaada reilu loraus oliiviöljyä pannulle ja lisää pilkotut chilit ja inkiväärit pannulle
- Lisää kofta pyörykät parin minuutin päästä
- Leikkaa korianteri silpuksi pyöryköille ja lisää kurkuma
- Sekoittele tasaisesti ja paista n. 5 minuuttia, kunnes pyörykät ovat lämpimiä
Hummus:
200 g kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunanmehua
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa, pippuria ja kurkumaa
laimenna vedellä halutessasi
Lisää Härkis® ja härkäpapureseptejä löydät helposti täältä.