Green beefs – maukkaat yrttiset kesäkurpitsapihvit Härkiksellä

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

Green beefs - maukkaat yrttiset kesäkurpitsapihvit Härkiksellä

kananmuna

Ihanan aurinkoista viikonloppua ja monille myös talviloman alkua! Ja kirjaimellisesti aurinkoista, nimittäin ainakin täällä Helsingissä ollaan saatu nauttia valosta. Meillä on ollut ihanan rento viikonloppu: ulkoilua, leffailtaa ja kokkailua. Lauantaina lounaaksi tehtiin ihania kasvispihvejä. Tytär nimesi nämä green beefeiksi, sillä Härkiksen lisäksi kaikki muut raaka-aineet ovat vihreitä yrttejä, kesäkurpitsaa ja pinaattia. Nam!

kasvispihvi

jogurttikastike

Tämä kokeilu osoittautui todella herkulliseksi. Kasvispihvejä voi varioida ihan oman mielensä mukaan. Näissä on ihanan freesi maku yrteistä ja pehmeän Härkiksen ansiosta koostumus oli juuri täydellinen. Tämän tyyppisille kasvispihveille sopii mielestäni parhaiten helppo jogurttikastike.

Resepti on todella helppo ja nopea, juuri täydellinen ulkoilupäivään. Käytin kastikkeen maustamiseen samoja yrttejä kuin pihveissä, yhden valkosipulinkynnen ja ripauksen paprikajauhetta.

härkis original

villirucola

Green beefs – maukkaat yrttiset kesäkurpitsapihvit Härkiksellä

4 annosta

1 pkt HÄRKIS® Originalia

2 kesäkurpitsaa

2 reilua kourallista tuoretta pinaattia

1,5 dl basilikaa

1,5 dl persiljaa

1 dl minttua

1 dl korianteria

4 kananmunaa

1 tl psylliumia (tai haluamaasi suurustetta, kuten 1 rkl vehnäjauhoa)

ripaus suolaa ja pippuria

1 limen mehu

n. 75 g parmesaania

oliiviöljyä paistamiseen

Jogurttikastike

2 dl luonnonjogurttia

2 tl paprikajauhetta

pieni kourallinen yrttejä makusi mukaan (itse käytin minttua, persiljaa ja basilikaa)

1 valkosipulinkynsi

  1. Pilko yrtit ja pinaatti pieneksi saksilla tai veitsellä.
  2. Raasta kesäkurpitsa ja parmesaani raasteeksi.
  3. Sekoita raastetut ja silputut aineet keskenään.
  4. Lisää joukkoon Härkis, kananmunat, psyllium, suola ja pippuri sekä puristettu limen mehu.
  5. Sekoita kaikki aineet kunnolla sekaisin keskenään.
  6. Lorauta pannulle oliiviöljyä ja käytä paistamiseen sopivan kuumaa hellaa (Meillä 9 on kuumin ja käytin 5.)
  7. Muotoile käsin taikinasta palloja ja laita ne pannulle. Painele lastalla pihviksi ja paista molemmin puolin niin, että saat sopivan ruskistuneen pinnan. Pihvit ovat pehmeitä, joten ne kannattaa kääntää varovasti.
  8. Valmista jogurttikastike: kaada jogurtti kulhoon ja lisää paprikajauhe.
  9. Silppua yrtit ja leikkaa valkosipuli pieneksi ja lisää kastikkeeseen. Sekoita hyvin.
  10. Tarjoile pihvit jogurttikastikkeen ja villirucolan kanssa.

Lisää herkkuinspiraatioita Härkiksestä täällä. 

treeni-ja-ravinto kasvisruoka reseptit gluteeniton
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *