Granola smoothie -puikot, parasta kesäherkkua

Granola smoothie -puikot, parasta kesäherkkua

Laiskan aamukokin herkkuaamiainen tai terveellisempää ruokaa arvostavan makeannälän sammuttaja. Kun jäätelpuikkoja tekee smoothiesta, marjoista ja granolasta, on niistä iloa moneen herkkuhetkeen. Valmiistakin terveellisistä aineista tehtyjä jääpuikkoja mainostetaan nyt, mutta väittäisin, että kaikkein helpoimmalla (ja parhaimmat!) saa, kun kokoaa muotteihin omat herkku-smoothien aineet ja koristelee pinnan pakastemarjoilla ja granolalla.

Meillä näistä tykättiin niin paljon, että herkkujätskejä taitaa löytyä pakastimestamme koko kesä. Kun vanha varasto on imaistu, ei tosiaan maksa paljoakaan vaivaa hurauttaa vähän ylimääräistä smoothieta ja kipata sitä aina jäätymään uusi erä seuraavia herkutteluita odottelemaan.

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food

Jäätelöpuikkojen makuun ja väriin saa tietysti vaihtelua erilaisilla aineilla, punaisuutta mansikoilla, sinisyyttä mustikalla ja suklaisuutta kaakaojauheella, vaikkapa. Nämä puikot maistuvat hedelmäisen tropiikille, suosittelen! Marjoja ja granolaa en sekoittanut smoothieen, vaan niitä laitoin sekaan muottien reunoille ja kerroksittain.

Verso Härkäpapugrnanola on proteiinirikasta maukasta rouskuteltavaa ja sopii rakenteeltaan hyvin jäätelöpuikkoihinkin. Sen ainesosaluettelo on nykyään gluteeniton, kunhan tarkistaa että on ostamassa uutta pakkausta.

Granola smoothie -puikot

2 dl turkkilaista jogurttia

2 dl mantelimaitoa

puolikas hunajameloni

2 banaania

2 persikkaa

Pinnalle:

jäisiä vattuja ja mustikoita

Verso Härkäpapugranolaa

  1. Sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa.
  2. Ripottele n. 1 rkl Verso Härkäpapuugranolaa jokaisen jäätelöpuikkomuotin pohjalle.
  3. Murustele sen päälle hieman jäisiä vattuja.
  4. Kaada kerroksittain smoothieta ja jäisiä marjoja, kunnes muotit melkein täyttyvät.
  5. Peitä pinta granolalla ja vatuilla, painele päälle vielä muutama mustikka.
  6. Laita jätskeihin pystyyn jäätelötikut ja pakasta yön yli.

Blogissa on paljon koimaisen VersoFoodin valmistamista härkäpaputuotteista ideoituja ruokainspiksiä, jotka löydät kaikki helposi täältä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *