Edullinen ja herkullinen kukkakaali-kanapata
Ruokaan uppoaa sievoinen summa rahaa joka kauppareissulla ja edulliset, terveelliset ja herkulliset reseptit ovat aina tervetulleita. Samoin lämmittävät pataruoat syksyn tuulisiin iltoihin.
Tämä kanasta, kukka- ja parsakaalista tehty herkku täyttää hyvin kaikki nuo kriteerit, herkullisuuden viimeistään siinä vaiheessa kun kermainen fetakastike imeytetään vuokaan.
Tästä laatikosta riitää syötävää yleensä kahteenkin ruokailuun.
Edullinen ja herkullinen kukkakaali-kanapata
neljälle – kuudelle
3 kanankoipea
suolaa, pippuria, savupaprikaa
1 kukkakaali
2 parsakaalia
1 kerma
200 g fetaa
3 dl juustoraastetta
- Mausta kanankoivet suolalla, pippurilla ja savupaprikalla.
- Kypsennä kanankoipia uunissa 225 asteessa 25 min.
- Ota kanankoivet uunista, jäähdytä hieman ja perkaa: poista luuta ja revi liha käsin pieniksi paloiksi.
- Pilko kukka- ja parsakaalit ja keitä niitä 15 min. kattilassa.
- Sekoita keskenään kanapalat ja pehmenneet kukka- ja parsakaalipalat ja laita kaikki uunivuokaan.
- Murustele feta ja sekoita se kermaan.
- Kaada fetakermaseos vuokaan ja painele kevyesti, että kerma imeytyy kanoihin ja kaaleihin.
- Laita vuoka uuniin 225 asteeseen 15 minuutiksi.
- Ota vuoka uunista ja ripottele pinnalle juustoraaste (tai juustosiivuja).
- Laita vielä uuniksi 10 minuutiksi.
- Anna vetäytyä 15 min. ennen syömistä.