Beanit-salaatti mansikoilla ja lämpimällä vuohenjuustolla
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy
Ihanaa sunnuntai-iltaa! Meidän kotonamme on harvoin hiljaista hetkeä. On ihanaa, kuinka kaikki kertovat innoissaan päivän tapahtumista ja nauravat huonoille vitseille. Neljä kovaäänistä aikuista keksii aina kiinnostavia puheenaiheita ja jaksaa innostua muiden jutuista.
Poikamme lähti takaisin Jenkkeihin talveksi yliopistoon ja pelaamaan jääkiekkoa, ja nyt myös mieheni on viikonlopun reissussa. On ollut ihanaa viettää tyttöviikonloppua Juliaanan kanssa. Ei sinänsä, että meillä olisi nyt yhtään sen enempää hiljaisia hetkiä. Oikeastaan tuntuu, että ei ehdi edes vessassa käydä kun on jo seuraava mielenkiintoinen juttu käynnissä. Kuitenkin talo täynnä naisenergiaa luo ihanan rauhallisen ja luovan ilmapiirin.
Eilen maalasimme yhdessä pitkästä aikaa. Levitimme alakerran lattian täyteen sanomalehtiä ja kaivoimme vanhat maalipurkit ja maalaustelineen esille. Kaikki taiteen tekeminen saa aikaan niin hyvän olon. Maalaaminen on todella meditatiivista, ja yhdessä vielä hauskempaa.
Maalausiltapäivän lomassa Juliaana teki todella herkulliset salaatit. Beanit-salaatti, paljon makeita mansikoita ja sulaa lämmintä vuohenjuustoa, nam. Beanit-salaatti oli todella reilu, mutta freesistä salaatista jää silti aina hyvä olo, eikä ollenkaan ähky. Rapea ja herkullinen paistettu Beanit sekä sula vuohenjuusto myös lämmittävät viilenevinä syysiltoina. Makeat mansikat pitävät kuitenkin vielä kesässä kiinni.
Lisää reseptejä Beanitistä, Härkiksestä ja muista ihanista härkäpaputuotteista löydät täältä.
Beanit-salaatti makeilla mansikoilla ja lämpimällä vuohenjuustolla
Ainekset (2 annosta)
- 2 dl
- Tuoreita mansikoita
- 1 pkt
- Beanit Härkäpapusuikaleita
- 200 g
- Vuohenjuustoa (Kuoretonta)
- 100 g
- Kirsikkatomaatteja
- 100 g
- Kurkkua
- 1
- Avokado
- Salaattisekoitusta makusi mukaan (Käytin tässä basilikaa, romaine-salaattia ja silmusalaattia)
- Oliiviöljyä
- Balsamico-kastiketta
- Suolaa ja pippuria
Tee näin:
- Silppua salaatti pieneksi ja jaa kahdelle lautasille.
- Leikkaa kirsikkatomaatit kahtia, pilko avokado ja kuutioi kurkku ja jaa puoliksi annoksiin.
- Poista mansikoiden lehdet, leikkaa kahtia ja jaa lautasille.
- Paista Beanit härkäpapusuikaleita noin viisi minuuttia, kunnes pinta on rapea. Anna jäähtyä hetki ja asettele salaateille.
- Kaada sopivasti oman maun mukaan oliiviöljyä ja balsamico-kastiketta ja lisää ripaus suolaa ja pippuria.
- Paista vuohenjuustosiivuja noin viisi minuuttia, kunnes juusto alkaa sulamaan.
- Jaa sulaneet vuohenjuustot salaattiannosten päälle ja nauti lämpimänä.