Bataattihummus
Kuka ei rakastaisi hummusta? Hummusta voi syödä kaiken kanssa tai ihan sellaisenaan. Se on herkullista, terveellistä ja super helppoa valmistaa. Meillä on jääkaapissa lähes aina ihan perinteistä hummusta kikherneistä. Aina aika-ajoin on kuitenkin hauska kokeilla uusia ihania hummusreseptejä. Esimerkiksi punajuurihummus vie kielen mennessään.
Tällä kertaa kokeilin bataattihummusta. Resepti ei muuten juurikaan muutu perinteisestä hummuksesta kuin että kikherneiden lisäksi käytetään kypsää bataattia. Bataatin pehmeän makea maku sopii loistavasti myös hummukseen, kuten melkeinpä mihin vain.
Bataattihummus
Ainekset
- 2
- Kypsää bataattia
- 300 g
- Kikherneitä
- 1 dl
- Aurinkokuivattuja tomaatteja
- 4
- Valkosipulinkynttä
- 1
- Limen mehu
- 1,5 tl
- Kuivattua korianteria
- 1 tl
- Juustokuminaa
- 1
- Rosmariinin oksan lehdet
- 3 rkl
- Oliiviöljyä
- Suolaa ja pippuria
Tee näin:
- Kypsennä bataatit uunissa puoliksi leikattuina 180 asteessa kunnes ne ovat pehmeitä (n. 25-30 minuuttia). Voit myös kypsentää bataatit valmiiksi esim. edellisen illan päivällisen kanssa ja säilöä jääkaapissa yön yli.
- Kypsennä kikherneet pakkauksen ohjeen mukaan, jos et käytä valmiiksi kypsytettyjä purkissa olevia kikherneitä.
- Soseuta kypsennetyt bataatit ja kikherneet soseeksi esimerkiksi sauva- tai tehosekoittimella.
- Lisää joukkoon aurinkokuivatut tomaatit, valkosipulinkynnet, kuivattu korianteri, juustokumina, rosmariinin lehdet, limen mehu, oliiviöljy sekä ripaus suolaa ja pippuria.
- Sekoita ainekset tasaiseksi soseeksi.
- Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.