Avokadot tomaatilla, mozzarellalla ja Beanitillä
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy
Tänään kokkailukokeiluna tein täytettyjä avokadoja. Tämä super yksinkertainen resepti on ollut mielessäni jo pitkään, ja se olikin herkullista. En ole kypsennetyn avokadon suurin fani. Pannulla paistetaankin vain kirsikkatomaatit, Beanit Härkäpapusuikaleet sekä mozzarella. Raikas ja pehmeä avokado sopii herkullisten lämpimien täytteiden kanssa loistavasti.
Täytetyt avokadot ovat täyttävä lounas. Beanitin proteiinipitoisuus on korkea (23 g/100 g) ja avokadossa on reilusti mm. hyviä rasvoja, jotka tasaavat verensokeria ja hellivät aivojamme – juuri sitä, mitä näillä syksyn kiireisillä viikoilla tarvitaan.
Beanit Härkäpapusuikaleita on kolmea makua: Lempeä sitruuna, Valkosipuli & yrtit sekä Maustamaton. Kaikki kolme makua ovat herkullisia ja sopii melkeinpä mihin tahansa ruokaan. Itselläni on joka kerta valinnan vaikeus, minkä nappaisin kaupan hyllyltä. Beanitin oma pehmeän pähkinäinen maku on herkullinen. Ulkoa rapea ja sisältä pehmeä Härkäpapusuikale on myös älyttömän helppo käyttää.
Voit selailla blogin härkäpapu-reseptejä täältä!
Avokadot tomaatilla, mozzarellalla ja Beanitillä
Ainekset (4 annosta)
- 4
- Isoa avokadoa
- 125 g
- Beanit® härkäpapusuikale Lempeä sitruuna
- 125 g
- Pieniä mozzarellapalloja
- 125 g
- Kirsikkatomaatteja
- 2 tl
- Kuivattua basilikaa
- 1,5 tl
- Suolaa
- 1,5 t
- Pippuria
- Oliiviöljyä paistamiseen
Tee näin:
- Leikkaa kirsikkatomaatit kahtia ja paista pannulla oliiviöljyssä noin 7 minuuttia sopivan miedolla lämmöllä.
- Lisää joukkoon Beanit® härkäpapusuikale Lempeä sitruuna ja paista noin 3 minuuttia astetta kuumemmalla hellalla.
- Lisää joukkoon vielä mozzarella ja paista noin 2 minuuttia.
- Leikkaa avokadot kahtia, poista kivet ja kaiverra hiukan hedelmälihaa pois.
- Lisää avokadoille ripaus suolaa ja pippuria.
- Täytä avokadon puolikkaat paistetuilla kirsikkatomaateilla, mozzarellalla ja Beanitillä.
- Mausta kuivatulla basilikalla.