Itämaiset Härkis-pihvit, paistettu tofu-nuudeli ja makea chilikastike
Härkis-perheeseen on tullut kivoja uutuuksia. Härkis Itämainen PIHVI on lämmitystä vaille valmis proteiinirikas kasvispihvi. Nimensä mukaisesti siinä maistuu moni ihana itämaisen ruoan klassikko, kuten chili, korianteri ja juustokumina. Ihan huikean kiva keksintö, ja isona plussana vielä ekologisesti tuotettu ja kotimainen. Kuten koko Verson kotimaisista härkäpavuista innovoitu tuoteperhe. Paljon erilaisia reseptejäni niistä löydät täältä.
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food
Tämä pirteän makuinen pihvi sopii hyvin myös ihan perussalaatin kylkeen tai helpoimmillaan vaikka sellaisenaan syötäväksi. Jatkoin kuitenkin tässä annoksessa pihvien itämaista teemaa thaimaassa yleisellä Pad Thailla eli paistetuilla nuudeleilla ja tofulla.
Itämaiset kasvispihvit, paistettu tofu-nuudeli ja makea chilikastike
Tee valmiiksi lisuke eli paistettu tofu-nuudeli (Pad Thai):
1/2 dl thaimaalaista kalakastiketta
chilijauhetta
1 rkl hunajaa
riisinuudeleita
oliiviöljyä
1 salottisipuli
2 valkosipulin kynttä
3 kanamunaa
300 g tofua
3 dl mungpavun ituja
1 dl ruohosipulisilppua
- Sekoita kalakastike, chilijauhe ja hunaja. Tarkista maku.
- Laita nuudelit kattilaan kuumaan veteen pariksi minuutiksi.
- Kuumenna pannussa oliiviöljy.
- Lisää kuoritut ja silputut sipuli, valkosipulit ja valutetut riisinuudelit.
- Lisää kalakastike ja sekoita, anna imeytyä nuudeleihin.
- Riko kananmunat kulhoon ja sekoita niihin paloiteltu tofu.
- Siirrä nuudelit panulla sivuun ja kaada tyhjään tilaan kananmunien ja tofun seos.
- Anna munien hyytyä ja sekoita ne nuudelin kanssa.
- Lisää joukkoon idut ja ruohosipulisilppu ja kuumenna kauttaaltaan.
Lämmitä Härkis Itämainen PIHVIT nopeasti pannulla oliiviöljyssä ja tarjoile lisukkeen ja tuoreiden kasvisten kanssa.
Kastikkeen voit ostaa valmiinakin, mutta tässä ohje helppoon ja pitkään säilyvään makeaan chilikastikkeeseen:
Makea chilikastike
8 valkosipulinkynttä
4 tuoretta punaista chiliä
1 dl etikkaa
steviauutetta (tai 2 dl sokeria), maista
hieman suolaa
5 dl vettä
2 rkl Maizenaa ja 5 rkl vettä
- Puhdista chilit ja kuori valkosipulit. Jätä osa chilin siemenistä, saat kastikkeesta tulisempaa.
- Laita valkosipulit ja vhilit etikan, makeutuksen, suolan ja veden kanssa tehosekoittimeen ja sekoita, voit jättää joukkoon pieniä palasia. Maista. Lisäämällä hunajaa saat makeutta, chilillä tulisuutta ja vedellä mietoutta.
- Kaada seos kattilaan ja keitä muutama minuutti, että se alkaa saostua.
- Sekoita Maizena veteen ja kaada seokseen.
- Jäähdytä ja säilö tiiviissä lasipurkeissa.