Herkullinen ja terveellinen itse tehty ketsuppi
Aikaisempi paholaisenhillon resepti oli tosi suosittu. Muutama lukija kyseli myös itse tehdyn ketsupin reseptin perään, joten sekin tulee nyt tässä, olkaapas hyvät.
Ketsuppi on varmaan yksi maailman käytetyimpiä pöytämausteita. Se maistuu yleensä hyvin myös lapsille. Siksi onkin harmillista, että kaupan ketsupeissa on niin paljon sokeria, että ketsuppi on melkein kokonaan nopeaa hiilaria. Ilouutisia!! Herkullinen ja terveellinen itse tehty ketsuppi on hyvä vaihtoehto. Ketsupin tekeminen itse on helppoa ja kivaa – ja lopputulos on paaaaaaaljon parempaa. Itse tehty ketsuppihan on aimo annos hyvää tekeviä ja maukkaita kasviksia <3
Näiden kuvien ketsupit syntyivät kilosta tomaatteja ja säilyvät vaikka kuinka pitkään. Keutsupit voi säilöä kauniissa pulloissa ja purnukoissa – ja ihanat ketsuppiputelit olisivat myös söpöjä ja varmasti mieleisiä tuliaisideoitakin!
Ketsuppiin kannattaa valita mahdollisimman kypsiä tomaatteja ja kirsikkatomaatitkin käyvät hyvin. Tämä ketsuppi saa ihanaa makeutta ja heleää väriä kypsien tomaattien ja paprikan lisäksi nektariineista ja pienestä määrästä hunajaa, aromikkuutta kanelista ja neilikasta ja kiinnostavaa potkua Chili punaviinietikasta.
Etikan aromikkuus on monen ruoan makusalaisuus, jonka ympärille olen itsekin tänä kesänä kehitellyt monenlaisia herkkuja. Kotimaisista monipuolisista Rajamäen etikkatuotteista on meillä mökki- ja kotikeittiössä syntynyt erilaisia kastikkeita, grillimarinadia, marjajälkkäreitä ja salaatteja. Tästä Chili punaviinietikastakin syntyy varmasti vielä monet syysherkut. Yksinkertaisimmillaan se toimii salaatinkastikkeena ihan sellaisenaan oliiviöjyn kanssa.
Herkullinen ja terveellinen itse tehty ketsuppi
n. 1 kg kypsiä tomaatteja
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
3 kypsää nektariinia (tai persikkaa)
1 punainen paprika
1 dl Chili punaviinietikkaa
n. 2 tl suolaa
n. 1 tl jauhettua mustapippuria
0,5 tl kanelia
0,5 tl jauhettua neilikkaa
n. 2 rkl hunajaa (vegeversiossa Agavesiirappia)
- Pilko tomaatit, sipuli, valkosipulit, nektariinit ja paprika ja poista tomaattien kannat ja paprikan siemenet.
- Mittaa kattilaan Chili punaviinietikka ja hunaja ja kuumenna. Lisää kaikki kasvikset ja mausteet.
- Keitä n. 30 min, kunnes kaikki kasvikset ovat pehmeitä.
- Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Keitä vielä n. 30 min, jotta ylimääräinen neste haihtuu.
- Tölkitä puhtaisiin tölkkeihin kuumana, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Säilyy muutamasta viikosta jopa useisiin kuukausiin.
Hei! Herkullisen näköinen ketsuppi ohje! Jäin pohtimaan, onnistuisikohan tehdä omenaviinietikasta ja laittaa lisäksi chili maustetta, vai täytyykö olla juuri tuota chili
Hei Niina, varmasti voit yhtä hyvin käyttää ihan perinteistä omenaviinietikkaa ja chilimaustetta. Kannattaa vain maistaa chilin sopiva määrä, että se antaa hyvin potkua, muttei peitä kokonaan aitojen tomaattien makuja. Ihania herkutteluhetkiä sinulle🌶