Helppo ja täyteläinen Härkis-kasvisgratiini
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy
Miten aurinkoiset viikonloppupäivät marraskuussa voivatkaan tehdä niin onnelliseksi. Tänään pitkän kävelyn aikana mietin, että tekee hirveästi mieli jotakin herkullisen täyteläistä uuniruokaa. Tämä superhelppo ja herkullinen Härkis-kasvisgratiini valmistui ihan käden käänteessä aikalailla improvisoiden. Paksu juustokuorrute ja uunin pehmentämät kasvikset olivat juuri sitä mitä teki mieli. Perinteiseen kasvisgratiiniin tulee kasviksia, usein kukkakaalia ja parsakaalia sekä esimerkiksi porkkanaa ja sipulia. Tein tästä versiosta Härkiksen avulla ruokaisamman ja täyteläisemmän version.
Gratiinit mielletään jostain syystä helposti kesäruoaksi. Tai ainakin itse olen saanut sellaisen mielikuvan. Mielestäni lämmin ja täyteläinen vuokrauoka sopii kuitenkin kaikista parhaiten näihin hämäriin ja viileneviin marraskuisiin iltoihin tai lauantain päiväreippailun jälkeiseksi herkkulounaaksi.
Blogin lukuisat ihanat Härkis® sekä muut härkäpapureseptit löydät täältä!
Helppo ja täyteläinen Härkis-kasviskratiini
Ainekset (6 annosta)
- 1 pkt
- Härkis® Originalia
- 1
- Kukkakaali
- 1
- Parsakaali
- 250 g
- Kirsikkatomaatteja
- 250 g
- Pinaattia
- 2
- Valkosipulinkynttä
- 0,5
- Chiliä
- Kourallinen tuoretta oreganoa
- 1 dl
- Kermaa
- 3 dl
- Mozzarellaa raasteena
- 1 tl
- Suolaa
- 1 tl
- Mustapippuria
Tee näin:
- Aseta uuni 250 asteeseen.
- Keitä parsakaalia ja kukkakaalia noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat hiukan pehmenneet.
- Pilko kukkakaali ja parsakaali sopivan kokoisiksi paloiksi ja levittele uunivuoalle.
- Lisää vuokaan kirsikkatomaatit kokonaisina, pinaatit sekä chili ja valkosipuli hienonnettuina.
- Sekoita suola ja pippuri kermaan ja kaada tasaisesti vuoalle.
- Silppua tuore oregano joukkoon.
- Lisää Härkis® vuokaan ja sekoita ainekset kunnolla.
- Ripottele mozzarellaraaste tasaisesti vuoan päälle.
- Paista uunissa noin 10-15 minuuttia, kunne kratiinin juustokuorrute on ruskistunut sopivasti.