Texmex Bowl – Guacamolea, salsaa ja Beanittiä
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy
Erilaiset meksikolaiset bowlit toimivat aina. Meksikolaiseen ruokaan kuuluu tuoresalsa, guacamole sekä korianteri, lime, chili ja valkosipuli. Oikeastaan luettelemani mausteet kuuluu jo tuoresalsaan ja guacamoleen, mutta niitä voi lisätä meksikolaisen annoksen kaikkiin osiin ja miten paljon tahansa. Rakastan meksikolaisessa ruoassa sitä, että se on samaan aikaan niin maukasta, tuhtia ja täyttävää, mutta myös tosi freesiä.
Tässä bowlissa pohjalla on salaattisekoitusta ja päällä paljon mausteista kukkakaaliriisiä, paistettuja paprikoita, herkulliseksi maustettua Beanittiä, maissia, papuja sekä tietenkin guacamolea ja tuoresalsaa. Annos on tosi täyttävä, mutta ei silti jätä ähkyä. Postauksen resepti on myös täysin vegaaninen ja tosi vähähiilarinen.
Blogin kaikki herkulliset Beanit Härkäpapusuikale sekä muut Härkis-reseptit löydät täältä!
Texmex Bowl
Ainekset (4 annosta)
- 1 pkt
- Beanit Härkäpapusuikaleita (Maustamaton - Mausta makusi mukaan!)
- 2
- Paprikaa
- 2
- Chiliä
- 3
- Valkosipulinkynttä
- 3
- Limeä
- Kourallinen tuoretta korianteria
- 3 rkl
- Tuoretta ruohosipulia silputtuna
- Salaattiruukku
- 200 g
- Kidney-papuja
- 200 g
- Maissia
- Pieni kukkakaali
- 1 tl
- Kuminaa
- Suolaa
- Pippuria
- Oliiviöljyä (Paistamiseen sekä tuoresalsaan)
- 2
- Punasipulia
- 400 g
- Kirsikkatomaatteja
- 3
- Avokadoa
Tee näin:
- Valmista tuoresalsa: leikkaa 300 g kirsikkatomaatteja 8 osaan (puoliksi keskeltä ja puolikkaat vielä neljään osaan). Pilko 1 punasipuli pieneksi ja sekoita kulhossa kirsikkatomaattien joukkoon. Hienonna 1 valkosipulinkynsi ja puolikas chili ja lisää kulhoon. Purista 1 limen mehu joukkoon. Silppua tuoretta ruohosipulia sekä korianteria tuoresalsan sekaan, lisää n. 1 tl oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Valmista seuraavaksi guacamole: Lisää tehosekoittimeen avokadojen hedelmäliha, 1 limen mehu, 1 pilkottu valkosipulinkynsi, puolikas chili pilkottuna, 1 punasipuli kuutioituna, 100 g kirsikkatomaatteja sekä ripaus suolaa ja pippuria ja reilusti tuoretta korianteria. Jauha guacamole tasaiseksi tehosekoittimessa ja siirrä toiseen astiaan.
- Valmista kukkakaaliriisi: Huuhtele tehosekoitin guacamolem jäljiltä jauha kukkakaali sillä tasaiseksi. Paista jauhettu kukkakaali pannulla oliiviöljyssä noin 5 minuuttia. Purista joukkoon puolikkaan limen mehu ja silppua sekaan hiukan tuoretta korianteria. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä valmis kukkakaaliriisi toiseen astiaan pois paistinpannulta.
- Suikaloi paprikat ja hienonna 1 chili. Paista paprikat ja chilit oliiviöljyssä, kunnes paprikat ovat pehmentyneet ja saaneet kauniin rusehtavan pinnan (n. 10 min) Siirrä valmiit astiat toiseen astiaan pois paistinpannulta.
- Paista seuraavaksi Beanit Härkäpapusuikaleet pannulla. Mausta kuminalla, puolikkaan limen mehulla, tuoreella korianterilla sekä ripauksella suolaa ja pippuria. Paista noin viisi minuuttia.
- Huuhtele kidney-pavut sekä maissit.
- Kokoa Texmex Bowl: Jaa tuoreet salaatinlehdet silputtuna neljään kulhoon. Kokoa annosten päälle tasaisesti neljään osaan jaettuna tuoresalsa, guacamole, kukkakaaliriisi, paistetut paprikat, Beanit Härkäpapusuikaleet, kidney-pavut ja maissi. Silppua annosten päälle vielä hiukan tuoretta korianteria ja nauti.