Omenaviinietikalla maustetut lehtikaalisipsit ja paahdetut ruusukaalit
Viime päivinä minulla on ollut “täsmähimoja” iltanaposteluun; välillä on tehnyt mieli lehtikaalisipsejä ja välillä raikkaita granaattiomenansiemeniä ihan sellaisenaan – ja välillä molempia.
Eilen illalla paahdoin lehtikaalispsien kanssa omenaviinietikalla maustettuja ruusukaaleja, että sain napostelupellistä vähän ruokaisamman. Tosin ei tämäkään pelti meillä kauaa odotellut syöjiään. Näitä molempia on kiva myös maustaa aina vähän fiiliksen mukaan.
Paahdetut ruusukaalit
Ruusukaaleja
Oliiviöljyä
Omenaviinietikkaa
Pippuria ja suolaa
Paprikajauhetta
1 rkl hunajaa
Hieman kiehuvaa vettä
Tuoretta timjamia
- Puhdista ruusukaaleista huonot lehdet ja kannat pois.
- Halkaise ruusukaalit ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle.
- Hiero niihin oliiviöljyä.
- Pirskottele päälle omenavinietikkaa ja mausta.
- Paahda uunnissa 200 asteessa yhteensä n. 15 min.
- Sekoita hunaja kiehuvaan veteen ja levittele ruusukaaleille.
Omenaviinietikalla maustetut lehtikaalisipsit
Lehtikaalia
Oliiviöljy
Suolaa, pippuria
Omenaviinietikkaa
- Huuhtele lehtikaalit.
- Poista ruodot ja revi lehtikaalista sopivan kokoisia paloja.
- Hiero niihin oliiviöljyä ja pirskottele omenaviinietikkaa.
- Mausta.
- Paahda 200 asteisessa uunissa n. 7 min.