Halloumisalaatti mangolla – aurinkoa ainakin lautasella

 

Halloumisalaatti mangolla

Mango tuo aurinkoa lautaselle vuoden pimeimpänäkin aikana. Halloumin suolainen maku sopii hyvin luontaisesti makeisiin hedelmiin ja kastikkeisiin. Tässä reseptissä raikasta makeutta salaattiin tuo mangon lisäksi kiivit ja viikunabalsamikastike (esim. tämä).

Salaatteihin kannattaa lisätä myös mahdollisimman usein kourallinen lehtikaalia. Sen maku ja rakenne tuovat vaihtelua salaattiin ja se on täynnä hyviä ja terveysvaikutteisia aineita. Folaatista ja tiamiinista on apua hermostolle ja väsymys- ja masennusoireiden lievittämiseen. Kaalit yleensäkin antavat energiaa ja elinvoimaa, ovat hyviä silmille, hiuksille, luille ja kynsille, auttavat painonhallinnassa ja paljon muuta – lisää aiheesta löytyy aikaisemmasta postauksestani 10 x Lehtikaalin terveyshyödyt ja käyttövinkkejä.  

 

Halloumisalaatti mangolla

Kolmelle

salaattia

lehtikaalia (2 lehteä)

pala kurkkua

150 g halloumia

1 pehmeä ja syöntikypsä mango

1 iso pehmeä avokado

2 kiiviä

Oliiviöljyä

1 sitrruuna

Viikunabalsamikastiketta

suolaa, pippuria

  1. Pilko salaatit, kurkku ja lehtikaalit ja asettele ne valmiiksi lautasille salaattipedeiksi
  2. Kuori ja pilo mango, avokado ja kiivit
  3. Leikkaa halloumi ihan ohuiksi siivuiksi
  4. Kypsennä halloumisiivut oliiviöljyssä pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi
  5. Asenna halloumit ja hedelmäpalat salaatille
  6. Mausta salaatti oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla
  7. Koristele viimeiseksi viikunabalsamikokastikkeella
treeni-ja-ravinto gluteeniton reseptit ravintoaineet
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *