Ihanan mausteiset Härkis Kofta pyörykät hummuksella

Ihanan mausteiset Härkis Kofta pyörykät hummuksella

*Kaupallinen  yhteistyö: Verso Food

Kotimaiset Härkis-tuotteet houkuttelevat eksoottisempiinkin mausteyhdistelmiin. Härkis on pehmeää ja monipuolista. Vaikka se on sellaisenaankin valmista, saa siihen kivaa vaihtelua etnisten keittiöiden mauista.

Ihanan mausteiset Härkis Kofta pyörykät hummuksella

Tämä resepti sai inspiraationsa HÄRKIS® Kofta pyöryköistä. Ne ovat valmiiksi miellyttävän mausteisia, mutta poimivat vielä ihanasti lisää aromeita hummuksesta, korianterista ja kurkumasta.

Eksoottisilla mausteilla on paljon terveyshyötyjä ja siksikin niitä kannattaa hyödyntää resepteissä. Kurkuma on mm. intialaisen Ayurvedisen ruokavalion perusmakuja ja ollut kiinnostuksen kohteena tutkijoilla jo useiden vuosien ajan. Sen on todettu auttavan flunssaan, kipuihin, tulehduksiin, muistiin ja kolesteroliinkin.

Härkis® Kofta pyöryköitä ja hummusta (2 annosta)

1 pkt HÄRKIS Kofta pyöryköitä

1 chili

n. peukalon pään kokoinen pala inkivääriä

kourallinen tuoretta korianteria

1-2 rkl kurkumaa

oliiviöljyä

  1. Pilko chili ja inkivääri
  2. Kaada reilu loraus oliiviöljyä pannulle ja lisää pilkotut chilit ja inkiväärit pannulle
  3. Lisää kofta pyörykät parin minuutin päästä
  4. Leikkaa korianteri silpuksi pyöryköille ja lisää kurkuma
  5. Sekoittele tasaisesti ja paista n. 5 minuuttia, kunnes pyörykät ovat lämpimiä

Hummus:

200 g kikherneitä

1 valkosipulinkynsi

1 rkl sitruunanmehua

2 rkl oliiviöljyä

ripaus suolaa, pippuria ja kurkumaa

laimenna vedellä halutessasi

Lisää Härkis® ja härkäpapureseptejä löydät helposti täältä. 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *