Tuorepuuro granaattiomenalla

*Kaupallinen yhteistyö: Verso Food

Tuorepuuro granaattiomenalla

Tuorepuurojen suosio jatkaa kasvamistaan, eikä syyttä. Ne ovat ihania aamiaisia, mutta varsinkin lämpiminä kesäpäivinä myös raikkaita ja terveellisiä lounasannoksia.

Granaattiomena on iältään yksi maailman vanhimpia viljeltyjä hedelmiä, jonka terveyshyödyt tunnettiin jo muinsaisessa Persiassa. Punainen jalokivigranaattikin sai nimensä granaattiomenan upeista siemenistä.

Granaattiomena sisältää paljon antioksidantteja, joista tummanpunainen värikin viestii, suuren määrän C-vitamiinia ja useita B-ryhmän vitamiineja.

Myös härkäpapu on yksi vanhimmista viljelykasveista ja erityisen rikas proteiini- ja ravinnearvoiltaan. Verso Härkäpapu Granola tehdään kotimaisten tilojen härkäpavuista. Se on herkullista ja helppokäyttöistä sellaisenaankin vaikka jogurteissa tai salaateissa, ja lisäksi sopii hyvin monenlaisiin resepteihin.

Granaattiomenan siemenien ja Verso Härkäpapu Granolan lisäksi tässä tuorepuuroreseptissä on muutamaa sekä kotimaista ja eksoottisempaa ravinnerikasta ainetta.

Tuorepuuro granaattiomenalla

(4 annosta)

2 dl Verso Härkäpapu Granolaa

2 dl granaattiomenan siemeniä (n. 1 hedelmä)

1 dl chian siemeniä

1 dl kevyesti murskattuja pähkinöitä (esim. cashew, saksanpähkinät, pistaasit)

2,5 dl cashew-maitoa

2 passion hedelmää

Annoksen päälle:

2 passionhedelmää (puolikas/annos)

vadelmia

Verso Härkäpapu Granolaa

ananaskirsikoita

  1. Murskaa pähkinöitä kevyesti esim. morttelissa
  2. Sekoita tuorepuuron ainekset kulhossa
  3. Laita jääkaappiin ainakin 15 minuutiksi (voi jättää myös yön yli)
  4. Annostele lautasille ja asettele koristeet annosten päälle

Lisää ruokainspiraatioita Härkis- sekä muista verso härkäpaputuotteista löydät täältä. 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *