Raikkaat juhlatarjoilujen reseptit: mm. 7 x paahdetut uunivihannekset

Kaupallinen yhteistyö: Fresita

7 x paahdetut uunivihannekset

On taas se aika vuodesta, kun tekee mieli raikkaampia juhlatarjoiluja uutta vuotta ja muita alkuvuoden juhlia varten. Nyt on sopiva aika julkaista kaikki raikkaat tarjoilureseptit ylppärijuhlistamme.

Koko tarjoilumme idea lähti alunperin siitä, että halusimme tarjota onnittelu- ja juhlajuomina Fresitaa, sekä perinteistä mansikkaista Fresita Strawberryä että uutta appelsiinista Fresita Orange Sunset-makua. Tarjoiluista haluttiin myös raikkaita ja värikkäitä, niin että ne sopivat hedelmäisiin juomiin. Juomaidea toimi hyvin ja moni kiittelikin sen raikkautta ja tavallisesta linjasta poikkeavaa – varsinkin kun tällaisina juhlapäivinä useat vieraat kiertävät muutaman tunnin sisällä monia juhlia.

Kaikki tarjoilut oli helppoa valmistaa itse ja ne saivat paljon kehuja vierailta, mm. koska ne sopivat lähes kaikkiin ruokavalioihin (vege, sokeriton, gluteeniton, maidoton, viljaton) ja olivat myös raikkaan erilaiset verratuna perinteisiin juhlatarjoiluihin.

Me valmistimme juhliin kaikki vihanneslisukkeet edellisenä päivänä, jäähdytimme ne nopeasti kylmässä vesihauteessa. Sitten säilöimme ne jääkaappin ja nostimme suoraan tarjoilupöytään mm. Ikean lasisissa puukantisissa säilytysastioissa. Ruoka muuten säilyy paljon tuoreempana lasisessa kuin muovisessa astiassa. Tarjosimme vihanneslisukkeet omista astioistaan, jolloin niistä tuli salaattibuffa, josta jokainen vieras sai koota mieleisensä annoksen.

Uunivihannekset säilyvät hyvinä vielä useita päiviä kylmässä. Siksi juhlapöytäänkin kannattaa laittaa kerralla vain osa ja täyttää tarjoiluastioita aina tarvittaessa.

Uunivihannesten lisäksi tarjosimme tuoresalaattia, pähkinäsekitusta, falafeleja, vuohenjuustoa ja pestokastiketta. Falafeleja emme tehneet itse, koska löysimme ystävän yrityksen kautta laadukkaita valmiita pakastefalafeleja. Juuri ennen juhlia lämmitimme uunissa jäiset falafelit ja nostimme ne pöytään salaattibuffan ja ison tuoresalaattivadin kanssa.

7 x paahdetut uunivihannekset

Paahdetut herkkusienet

Herkkusieniä

Kevätsipulia

Suolaa

Pippuria

Soijakastiketta

Oliiviöljyä paistamiseen

  1. Pese herkkusienet puhtaiksi
  2. Leikkaa ne terävällä veitsellä suikaleiksi niin että jalat ovat mukana
  3. Suikaloi kevätsipulit ja leikkaa varret paloiksi
  4. Kypsytä herkkusienet ja kevätsipulit pannulla oliiviöljyssä
  5. Mausta suolalla, pippurilla ja soijakastikkeella
  6. Tarjoa kylminä tai lämpiminä

Parsapalat ja haudutetut kirsikkatomaatit

Vihreitä parsatankoja

Kirsikkatomaatteja

Oliiviöljyä

Suolaa

Pippuria

Tuoretta timjamia

  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen
  2. Leikkaa parsoista alaosat pois. Kokeile alin kohta, johon kynsi uppoaa, ja leikkaa siitä loppupätkä irti
  3. Pese parsat
  4. Hiero niiden pintaan oliiviöljyä
  5. Leikkaa terävällä veitsellä parsat muutaman sentin pituisiksi paloiksi. Latvapalat saavat jäädä kokonaisiksi.
  6. Mausta suolalla ja pippurilla
  7. Kypsennä uunissa n. 20 min, riippuen parsojen paksuudesta
  8. Parsat saavat jäädä napakoiksi, kokeile kypsyys haarukalla
  9. Jäähdytä parsat nopeasti esim. muovirasiassa kylmässä vesihauteessa
  10. Pese tomaatit ja hiero niiden pintaan oliiviöljyä
  11. Mausta suolalla ja pippurilla
  12. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 10 min

Tomaatit ja parsat tarjotaan keskenään sekaisin lisukkeena. Ne ovat hyviä myös jäähtyneinä.

Haudutetut uudet perunat rosmariinilla

 Mahdollisimman pieniä uusia perunoita

Oliiviöljyä

Merisuolaa

Rosmariinia

  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen
  2. Pese uudet perunat ja hiero niiden pintaan oliiviöljyä
  3. Levittele perunat uunipellille
  4. Mausta ne myllystä merisuolalla
  5. Irrota rosmariinin lehdet kovista varsista ja silppua pienemmiksi
  6. Ripottele osa rosmariinista perunoille
  7. Kypsytä uunissa n 15 min. lisää loput rosmariinit tuoreena

Raikasta juhlahumua aidoista aineista

 

Kanelinen myskikurpitsa

Myskikurpitsa tai useita

Oliiviöljyä

Merisuolaa

Pippuria

Kanelia

Rosmariinia

Basilikaa

  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen
  2. Kuori myskikurpitsat ja irrota niistä siemenkodat
  3. Leikkaa kurpitsat sopivan suupalan kokoisiksi kuutioiksi
  4. Hiero kuutioiden pintaan oliiviöljyä
  5. Levittele perunat uunipellille
  6. Mausta ne myllystä merisuolalla ja kanelilla
  7. Ripottele päälle tuoreita silputtuja rosmariinin ja basilikan lehtiä
  8. Paista noin 30 min ja kokeile kypsyys.

Haudutetut munakoisot

Munakoisoa

Valkosipulia

Chliliä

Suolaa

Mustapippuria

Reilusti oliiviöljyä

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen
  2. Huuhdo munakoisot ja leikkaa ne suikaleiksi
  3. Levitä suikaleet uunipellille leivinpaperille
  4. Ripottele pinnalle suolaa ja taputtele talouspaperilla 10 min. päästä neste pois pinnalta
  5. Silppua sekaan valkosipulia ja chiliä
  6. Levittele pinnalle reilusti öljyä
  7. Paista uunissa välillä käännellen noin 20 min.

Bataattikuutiot

Isoja bataatteja

Suolaa, pippuria ja kanelia

  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen
  2. Pese bataatit hyvin juuresharjalla ja kuivaa pinnat
  3. Leikkaa ne terävällä veitsellä kuutioiksi
  4. Hiero niiden pintaan oliiviölyä
  5. Mausta suolalla, pippurilla ja kanelilla
  6. Paista noin 30 miuuttia, kokeile kypsyys

Kypsennetyt paprikat

Isoja punaisia paprikoita

Oliiviöljyä

Suolaa ja pippuria myllyistä

Valkosipulia

Chliä

Tuoretta timjamia

Punaviinietikkaa

Hunajaa

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen
  2. Pese paprikat, poista kannat ja siemenet
  3. Leikkaa ne pituussuunnassa siivuiksi
  4. Hiero niiden pintaan oliiviölyä
  5. Mausta suolalla ja pippurilla
  6. Levitä pinnoille hieman punaviinietikkaa ja hunajaa
  7. Paista noin 30 minuuttia, kokeile kypsyys

Juhlatarjoilut

Edellä luetellut vihannekset valmistimme juhlia edeltävänä päivänä, jäähdytimme nopeasti vesihauteessa kylmiksi ja säilytimme jääkaapissa yön yli. Niiden lisäksi tarjosimme:

Tuoresalaatti isossa vadissa

Salaattia ja salaattivihanneksia

Falafelit

Itsetehtyjä tai valmiita pakastefalafeleja sulatettuina

Vuohenjuustoa

Paksuja tankoja kiekoiksi leikattuina

Pestokastike

Puolet valmispestoakastiketta

Puolet oliiviöljyä, sekoitetaan keskenään

Oliiveja ja pähkinä-siemensekoitusta

Juhlajuoma

Mansikka Fresita

Uusi keltainen Fresita Orange Sunset

Pöydissä tuoreita mansikoita

Jälkiruoat

Raakakakkuja ja 3 kaverin jäätelöitä

Juhlajuomat

Fresita

Kauppalista uunikasvisten resepteihin n. 100 vieraalle:

kirsikkatomaatteja 5 kg

kurkkua 4 kg

punaisia viinirypäleitä 2 kg

salaattia 8 ruukkua

timjamia ja basilikaa 6 ruukkua

pinaattia 4 isoa pussia

pestokastiketta 1 l

oliiviöljyä 2 l

munakoisoja 2 kg

myskikurpitsaa 4 kg

vihreitä papuja 2 kg

pikkuperunoita 4 kg

punaista paprikaa 4 kg

chiliä 200 g

valkosipuli 200 g

hunaja 1 kpl

tarkista valmistamiesi vihannesten resepteistä mausteet ja niiden tarve

 

Kommentit (5)
  1. Ajattelin laittaa itsekin kokkitakin päälle ja hoitaa äidin syntymäpäivien juhlatarjoilut. Tulin etsimään ideoita pieniin alkupaloihin ja tässä olikin monta. Erilaiset uunijuurekset ovat hyvä idea. https://www.diodema.net/category/74/kokkitakit

    1. inspirations
      14.1.2020, 08:39

      Hei, kiva kun löysit mieleisiä idoita – toivottavasti uunijuurekset toimivat myös teidän juhlissanne, meillä niitä on tehty jo monta kertaa hyvällä menestyksellä. Kivaa viikkoa sinulle!

  2. Uunivihannekset | Skaala Uutiset
    27.5.2020, 04:47

    […] 7 x paahdetut uunivihannekset – Inspirations – Uunivihannekset säilyvät hyvinä vielä useita päiviä kylmässä. Siksi juhlapöytäänkin kannattaa laittaa kerralla vain osa ja täyttää tarjoiluastioita aina tarvittaessa. Uunivihannesten lisäksi tarjosimme tuoresalaattia, pähkinäsekitusta, falafeleja, vuohenjuustoa ja pestokastiketta. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *