10 keinoa pysyä energisenä ennen lomia

10 keinoa pysyä energisenä

Lomat lähestyvät. Kuitenkin tarvitaan vielä  tsemppaamista energisenä pysymiseen näillä viime metreillä. Tässä 10 parasta tsemppivinkkiäni. Niitä on hyvä pitää mielessä lomallakin, jos haluaa palata takaisin arkeen täynnä uutta energiaa. Ainakin itselläni on jo monen vuoden ajan ollut lomien tavoitteena tankata hyvää oloa, jonka jälkeen on kiva jatkaa taas arkeakin.

10 keinoa pysyä energisenä

  1. Priorisoi lepo. Säännöllinen 8 tuntia yöunta auttaa ratkaisemaan ison osan ongelmista.
  2. Muista rautapitoinen ravinto. Rautaa saa tummista lehtikasveista – nam, baby-pinaatti, sitä kannattaa heittää rutkasti blenderiin ja hurautttaa vihersmoothieksi – lisäksi pähkinöistä, kanasta, lihasta.
  3. Tee sitä mitä rakastat joka päivä. Mitä enemmän, sen parempi. Koko päivän pysyy virkeämpänä, kun odottaa illan treeniä, leffaa, taidetuntia, koiralenkkiä, kaverin tapaamista…
  4. Jätä sokeri ja käsitellyt nopeahiilariset ruoat. Vaikka niihin olisi kova hinku, on lopputulos vain väsähtäminen ja pimeän aikaan jatkuva kierre. Voit paljon paremmin ilman niitä.
  5. Syö säännöllisesti. Ja proteiinirikkaasti, niin pysyt kylläisenä ja saat energiaa koko päivään.
  6. Muista juoda vettä. Vesi virkistää uskomattoman paljon ja sen puute päinvastoin vie energiaa. Juo ainakin 2 litraa joka päivä.
  7. Treeni. Hyvän unen ja energisyyden lääke. Se saa enforfiinit liikkeelle ja veren kiertämään. Kuuntele itseäsi ja valitse väsyneenä jooga tai kävely luonnossa ja pirteänä kunnon salitreeni tai peli – tai mistä ikinä itse nautitkin.
  8. Tunnista ihmiset, jotka imevät sinusta energiaa ja pidä taukoa heidän seurastaan. Keskity läheisiisi, joilta saat energiaa ja hyvää oloa tai joiden auttaminen tuottaa sinulle hyvää oloa. Vietä aikatauluttamatonta aikaa lasten, eläinten tai vanhusten kanssa.
  9. Pidä taukoa puhelimesta ja somesta ainakin puoli tuntia joka päivä. Mieluummin enemmänkin.
  10. Pidä kiitollisuuspäiväkirjaa. Tai kirjoita kalenteriisi joka päivä ainakin yksi asia, josta olet tänään kiitollinen. Mitä enemmän keskityt kiitollisuuteen, sitä enemmän saat elämääsi lisää sen aiheita.

Puuttuiko sinusta tästä listasta jotain oleellista?

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *