Kiinnitetty postaus

Viisi tärkeintä asiaa talvi-ihon hoidossa

Kaupallinen yhteistyö: Oslo Skin Lab

Syksy ja talvi muuttavat ihonhoitorutiinejani monella tavalla. Toisaalta jotkin jutut pysyvät samoina vuodenajasta riippumatta. Kesällä ihoni voi ehdottomasti parhaiten, mutta muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä myös talvi-iho voi olla terveen hyvinvoiva ja hehkeä.

Ihonhoidossani korostuu talvella viisi asiaa

1. Lisäkosteutus

Tärkein muutos syksyn myötä ihonhoidossa on lisäkosteutus. Tämä koskee sekä kasvojen että vartalon ihoa. Kun lämmitys hurahtaa päälle sisätiloissa, tuntuu iho usein kuivalta ja kiristävältä. Ilmojen kylmeneminen näyttäytyy tarpeena vaihtaa kasvovoiteet selkeästi kosteuttavimpiin versioihin verrattuna kesään.

Ihoni imee kaiken sille tarjoamani kosteuden kuin sieni. Käytän öisin ravitsevampaa yövoidetta, jonka ainesosat imeytyvät tehokkaasti juuri nukkuessani ja ihon uusiutuessa. Päivävoide voi olla aavistuksen kevyempi, mutta anti-age -vaikutus on must 40+ iholleni.

Käyn talviuimassa vähintään kerran viikossa ja saunassa useita kertoja viikon aikana. Tämä kuivattaa ihoani entisestään. Jos en saa heti uimasta tultua kosteusvoidetta iholleni, on tunne todella ikävä. Siksi voiteet kulkevat mukana myös uimakassissani.

Sauna ja uinti rentouttavat kehoa ja mieltä kuitenkin aivan uskomattomalla tavalla, joten tästä tavasta en halua luopua, mutta ihonhoitoon on panostettava enemmän ja voiteilla saa uintikeikkojen jälkeen läträtä kunnolla.

2. Extrapuhdistus

Olin pitkään siinä uskossa, että kasvojen ihon puhdistus kerran päivässä, eli iltaisin, riittää. On kuitenkin tärkeää puhdistaa iho myös aamulla ja poistaa yövoiteen jämät ja ihon pinnalle nukkuessa noussut tali. Aamupuhdistukseksi itselläni riittää usein pyyhkäisy misellivedellä.

Misellivettä tai puhdistusliinoja käytän tällä hetkellä säännöllisesti, koska käytän kasvomaskia päivittäin töissä. Valitettavasti leukani on alkanut reagoida näpyillä jatkuvaan maskin käyttöön, mutta oikeilla puhdistustuotteilla ja voiteilla iho on rauhoittunut. Sama efekti syntyy myös pakkasella, kun pidän huivia tai tuubia kasvojen edessä. Kosteus ärsyttää ihoa ja iho tuntuu epäpuhtaalta helpommin. Tällöin oikeat puhdistustuotteet auttavat.

3. Tehotipat, seerumit ja naamiot

Talvi-ihon täsmäaseet löytyvät seerumeista, tehotipoista ja kasvoille jätettävistä naamioista, joiden avulla iho saa lisäkosteutta ja välitöntä hehkua. Käytän tehotippoja/seerumia talvisin päivittäin ja kangasnaamion laitan kasvoille kerran viikossa.

4. Oikeat elintavat ja pikkukikka

Elintapani näkyvät ihollani. Kun stressitasot ovat aisoissa ja nukun kunnolla, voi ihoni erittäin hyvin. Stressillä on suora vaikutus ihoni kuntoon. Stressihormonien ollessa pitkään koholla näkyy se heti ihossani.

Lisäksi riittävä vedenjuonti, terveelliset ruokailutottumukset ja esimerkiksi pehmeiden rasvojen suosiminen aterioilla heijastuu hyvinvoivaan ihoon. Pikkukikkana käytän talvi-iholle itseruskettavia tippoja sekä päivettävää vartalovoidetta, joilla saa helposti hehkua ja väriä.

5. Kokonaisvaltainen kauneus kollageenilla ja säännöllisyydellä

Kauneutta voi hoitaa myös sisältäpäin. Olen käyttänyt Oslo Skin Lab:n kollageenijauhetta jo pari vuotta säännöllisesti joka päivä. Tämä on kauneusrutiini, joka pysyy minulla samanlaisena vuodenajasta toiseen. Toisaalta vaativampi talvi-ihoni hyötyy varmasti myös kollageenirutiinistani.

Aloittaessani The Solution kollageenijauheen käytön epäilin tuotteen tehoa, mutta ihoanalyysin tulokset kertoivat muuta. Rypyt olivat madaltuneet ja ihoni oli kimmoisampi jo 8 viikon käytön jälkeen! Tämän jälkeen olen jatkanut tuotteen käyttöä säännöllisesti jo kahden vuoden ajan, enkä aio lopettaa.

Otan Oslo Skin Lab:n kollageenijauheen aamulla veden tai vitamiiniporetablettijuoman seassa – kuinka helppoa. Tästä on tullut samanlainen rutiini kuin vaikka hampaiden pesusta tai aamiaisen syömisestä. Ihonhoidossa rutiinit ja säännöllisyys ovatkin niitä kaikkein tärkeimpiä, koska vain siten saa näkyviä tuloksia.

Ikä saa mielestäni näkyä ja eletty elämä antaa olemukseemme kauneutta ja itsevarmuutta, mutta jos voin vaikuttaa siihen, että ihoni on kimmoisampi ja eloisampi hyvin kosteutettuna ja hoidettuna, niin miksi en tekisi sitä? Haluan, että ihoni hehkuu nelikymppisenäkin.

Tilaa oma Oslo Skin Lab -The Solution kollageenipakettisi alennuksella tämän linkin kautta.

Saat ensimmäisestä pakkauksestasi – 60% alennusta (22,80€) sekä jatkuvan – 30% alennuksen tilaajille.

Suosittelen kokeilemaan!

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Nettishoppailu – Miten sen pitää olla niin hankalaa!

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet ikaantyva-iho
Kommentit (1)
  1. Hei,

    mistä nuo ihanat roikkuvat korvikset on?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *