Kollageeni tehoaa! – Rypyt vähenivät, vain 8 viikossa

Kaupallinen yhteistyö: Oslo Skin Lab

Olin melko skeptinen ja epäileväinen, kun aloin kaksi kuukautta sitten käyttää Oslo Skin Lab:n Solution kollageenijauhetta. Miten muka ihossa voisi tapahtua muutoksia näin lyhyessä ajassa? Samoilla linjoilla oli kosmetologini. Hän painotti, että hoitojen muutokset näkyvät usein vasta paljon pidempien aikojen päästä, jos näkyvät.

Mutta niin vain kävi, ja muutoksen todistavat myös ihoanalyysin tulokset. Kävin Visia -ihoanalyysissa ennen kollageenin syönnin aloittamista, sekä 8 viikon testijakson jälkeen.

Analyysissä iho skannataan ja tulokset kertovat ryppyjen lisäksi mm. ihon epäpuhtauksista, punaisuudesta (couperosa), auringon aiheuttamista vaurioista sekä ihon suhteellisesta iästä, verrattuna muihin samanikäisiin. Nämä tiedot olivat myös äärettömän mielenkiintoisia!

Kauneudenhoitoa sisäisesti

Nauttimamme ruoka ja juoma sekä muutenkin elintapamme näkyvät myös ihon hyvinvoinnissa. Ikääntymisen myötä nämä vaikutukset kertaantuvat. Oslo Skin Lab: Solution on sisäisesti nautittava kollageenijauhe, joka vaikuttaa ihoon sisältäpäin ja, jonka luvataan madaltavan jo syntyneitä ryppyjä jopa 20%.

Tällaisia lupauksia en ihan tuosta noin vaan usko, mutta googlailtuani asiaa löysin useita tyytyväisiä käyttäjiä sekä myös tutkimusnäyttöön perustuvaa tietoa kollageenin tehosta. Minulle selvisi myös, että Kalastajan vaimo Johanna Alvestad ja Karita Tykkä vannovat kollageenin nimeen. Tätähän täytyy kokeilla!

Sekoitin pussin sisällön aina aamuisin veden joukkoon, ja sinne se liukenikin hyvin. Yhtä hyvin jauheen olisi voinut kipata jugurtin, smoothien tai mehun sekaan, mutta minulla vesi toimi loistavasti. Nautin kollageenini kuuliaisesti joka päivä. Yritin itse havainnoida, josko ihossa tapahtuu muutoksia: tuotteen luvataan nimittäin myös vähentävän selluliittia. Lisäksi olen kuullut, että kollageenilisä voi auttaa nivelkivuissa.

 

Yllättävät tulokset

Kun kahdeksan viikon testijakson jälkeen marssin taas kosmetologille uuteen ihoanalyysiin, hämmästyin. Tulokset olivat selkeästi nähtävillä. Rypyt olivat toden totta vähentyneet, ja yli 20%. Jopa kosmetologi Saija Kunttu hoitola Fiinistä oli yllättynyt!

Vasemmalla Visia -ihoanalyysin kuva elokuulta ja oikealla lokakuulta.
Vasemmalla ryppytilanne elokuussa, oikealla lokakuussa. Erityisesti suupielen ryppy on pehmentynyt, mutta myös silmänympäryksissä näkyy muutosta. Kumpikin mittaus tehtiin samalla laitteella. Kuvien valaistus on täysin sama, eikä muissakaan blogin kuvissa ole käytetty filttereitä tai ihoa ei ole kuvassa jälkikäsitelty.

 

Kollageeni on yksi ihon tärkeimmistä rakennuspalikoista. Se muun muassa huolehtii kehon ja ihon kosteudesta.  Jopa 75–80 prosenttia aineista, jotka eivät ole vettä, ovat erilaisia kollageeneja – niin kehossamme kuin ihossammekin. OsloSkinlabin kollageeni on turvallinen ja tehokas tuote. Vegaaneille se ei kuitenkaan sovi, koska tuotteen kollageeni on eläinperäistä.

Täytän parin kuukauden päästä 40. Ryppyjen asteittaisen lisääntymisen ja ihon veltostumisen olen toki kasvoissani huomannut, mutta mitään kriisiä se ei ole itselleni aiheuttanut. Elämä saa näkyä ja naururypyistäni tykkään. Sen sijaan en pidä siitä, että ihon kimmoisuuden väheneminen saa väsymyksen merkit näkymään kasvoilla selkeämmin.

Yllätyin kuitenkin tiedosta, että suupielen ryppy ei kuulemma ole kovin normaali ikäiselläni naisella. Se voi olla merkki ennenaikaisesta ihon ikääntymisestä. Ilokseni juuri tämä suupielen ryppy oli kahdessa kuukaudessa tasoittunut ihoanalyysin mukaan. Ihoni oli muutoinkin paremmassa kunnossa, kuin 8 viikkoa sitten.

Kokeilusta pysyväksi osaksi kauneusrutiineja

Kehomme tuottaa jatkuvasti uutta kollageenia, jolla se korjaa vahingoittunutta ihoa. Luonnollisena osana ikääntymisprosessia kehon kollageenituotanto vähenee asteittain 25–30-vuotiaasta lähtien ja kollageenin väheneminen taas synnyttää ryppyjä.

Miksi en hidastaisi tätä prosessia ja ehkäisisi ihon vanhenemisen merkkejä, jos se käy näin helposti ja todistetun tehokkaasti. Lisäksi ihon kiinteys ja joustavuus näyttää lisääntyneen sisäisesti nautitun kollageenin ansiosta.

Kun Oslo Skinlabin:n Solutin kollageenijauhepussit ovat nyt keittiön pöydältä huvenneet, jopa vähän hätäännyin. En halua lopettaa hyvin alkanutta kokeilua nyt, kun sain jo näin lyhyessä ajassa näin hyviä tuloksia. Epäilyistäni huolimatta tämä tuote näyttää todella toimivan. Aion nauttia kollageenia sisäisesti myös jatkossa. Millaisia tuloksia sitten mahdan saada?

Oslo Skinlabin kollageenijauheeseen pääset tutustumaan tarkemmin tästä linkistä. Linkin kautta saat myös 50% alennusta ensimmäisen pakkauksen tilauksesta!

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: 6 x 4 = Minä!

Olisipa ihanaa tavata sinut myös somessa.

Instagram: @ansaivo

Facebook: @personaltrainerannasaivosalmi

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet ikaantyva-iho
Kommentit (6)
 1. Hei Anna, sellaista pohdin, että ensimmäiset kuvat oli otettu elokuussa eli kesän jälkeen. Ottiko kosmetologi kantaa siihen, voiko juonteiden tasoittuminen ollakin näennäisesti sitä että kesän kuivattama iho olisi ollut lokakuussa vähemmän kuiva? Mielenkiinnosta tätä tuotetta kohtaan siis asiaa pohdin 🙂

  1. annasaivosalmi
   24.1.2019, 08:23

   Moikka! Kosmetologi, jolla käyn on todella kokenut ammattilainen ja hän oli silminnähden hämmästynyt, kun toinen analyysi tehtiin. Toki pohdittiin siinä yhdessä, että mitkä kaikki tekijät voisivat vaikuttaa tuloksiin, mutta emme oikein keksineet muuta, kuin kollageenin, koska se oli ainoa muutos jonka olin tehnyt.

   Tottakai ihon kosteutuskin voi vaikuttaa, mutta ihan samalla tavalla kosteutin ihoa kesällä ja syksyllä. Mulla on pikemminkin niin päin, että kun ilmat kylmenee, mun iho kuivahtaa. Kesäisin voi olla jopa paikoin rasvainen. Terkuin, Anna

 2. Moi.
  Kuvistasi päätellen luulin, että olet 45. En millään pahalla tarkoita, mut esiinnyt niin näyttävästi kuitenkin.

  1. Nelikymppinen ja rypyt! Hah! Entäpä kahdeksankymppinen hyvin ihoaan koko elämänsä ajan hoitanut nainen? Mitenkäs gollageeniavut nyt?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *