Tämän vuoden joululahjat – Vältän paniikin suunnittelulla

Voi, kunpa olisi suunnitelmallisempi ja olisi hankkinut lahjat jo hyvissä ajoin, vaikka Black Friday:n alennusmyynneistä, mutta, kun en ole. Olen viimetinkainen ja yleensä hoidan jouluostokseni pari päivää ennen joulua. Teen täsmäiskun, jolloin ostan lähes kaikki lahjat samalla kertaa.

Vältän paniikin suunnittelulla

Sunnitelmallinen silti olen. En ikinä lähde joululahjaostoksille ilman tarkkaa listaa hankittavista asioista. Olen sen kerran nimittäin tehnyt ja jouduin täydessä lelukaupassa paniikkiin. Siis sain elämäni ensimmäisen, ja onneksi ainoaksi jääneen paniikkikohtauksen. Se oli kamalaa, ja ostosreissu loppui lyhyeen. Siksi listaan huolellisesti lahjat ennen liikkeelle lähtöä, joten aikaa ei myöskään mene haahuiluun.

Lelukrääsävaihe ohitettu

Lapseni ovat onneksi jo hieman isompia, joten pahimmalta lelukrääsältä jo vältytään. Yhden lahjan hankin tyttärelleni jo viime viikonloppuna aamukävelyni yhteydessä.

Turkulaisessa Joella -galleriassa oli Turun taidegraafikoiden joulumyyjäiset ja sieltä lähti mukaan Anu Halmesmaan hennon kaunis perhostaulu, myyjäishinnoilla tietysti. Taidetta on kiva antaa lahjaksi. Olen saanut vanhemmiltani lapsena lahjaksi taidetta ja se kulkee mukana kodista ja elämänvaiheesta toiseen.

FullSizeRender
Anu Halmesmaan perhostaulu, jonka hankin Turun taidegraafikoiden joulumyyjäisistä

11-vuotias tyttäreni on suuri leivontafriikki ja seuraa silmä kovana Rosanna Pansinon YouTube -kanavaa. Viime vuonna tytär sai Pansinon kokkikirjan ja tänä vuonna tilasimme jenkeistä asti hänelle Pansinon leivontatarvikkeita: kaulimen, muotteja ja taikinalastan sekä essun. Tarvikkeita sai onneksi amazonista. Keittiötarvikkeita myyvän Heirolin lahjakortti olisi hänelle myös mieluinen lahja.

FullSizeRender
Leivonnasta innostuneen tyttäreni suuri idoli

Kymmenen vuotias poikani on toivonut joululahjaksi tietokonetta. Saa nähdä, kuinka sen kanssa käy, mutta itse aion hankkia hänelle Adidaksen raitaverskoja. Pojalla on niitä useammat, mutta silti tuntuu etteivät ne riitä. Mitkään muut housut kun eivät tällä hetkellä jalkaan kelpaa. Pitkiä kalsareita pitää hankkia myös, noiden ohuiden addujen alle.

Toivelistalla ovat myös uusin Guinnessin ennätysten kirja, Ripley’s Believe it or not 2018 – kirja sekä 1000 ällöttävää, kammottavaa, ällistyttävää, outoa, mutta todellista faktaa – kirja.

Miehelle aion hankkia kortin joogasalille, joko tänne (Aurajooga) tai tänne (Puremove). Isänpäivälahjaksi hän sai jo miehekkään pussukan (ei vitsit, miten hauska sanapari: miehekäs pussukka!! : ) joogamatolleen Vida interiorista.

FullSizeRender
Miehekäs joogapussukka Vida Interiorista

Äidille annan palveluita lahjaksi. Useimmin hankin läheisen jalkahoitolan lahjakortin. Se on lahja, jonka itsekin haluaisin saada. Tänä vuonna ostin kuitenkin vanhemmilleni hiihtotarvikkeita: samanlaiset hiihtohanskat, hiihtosukat ja kaulatuubit XXL:stä. He ovat lähdössä jouluna hiihtämään.

Vielä on mietinnässä pienet lahjat lähimmille naispuolisille ystävilleni. Vinkkejä otetaan vastaan!

Sekä myös kummilapsille (nämä ovat jo hallussa, kiitos avuliaiden tottujen, jotka välittivät toiveet suoraan.) Helpottaa muuten huomattavasti lahjojen hankintaa, kun saa näitä vinkkejä suoraan vanhemmilta, lasten  joulutoiveisiin liittyen, vai mitä mieltä olette?

Joulu on ensi viikolla :O

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Kuinka usein sä käyt salilla? Kuinka usein siellä pitää käydä vai pitääkö ollenkaan?

Kommentit (2)
  1. Mitä kovempi kiire, sitä enemmän hidastan - Anna Saivosalmi
    16.12.2017, 09:56

    […] Lue edellinen postaukseni, miten olen välttänyt paniikin: tämä vuoden joululahjoista […]

  2. Kiitos hyvistä vinkeistä! Tuon Guinnesin ennätystenkirjan minäkin hankin pojalleni ja lasten kokkauskirja on myös tulossa lapsille lahjaksi. Jalkahoitoa toivon myös itselleni :).

    Mukavaa joulunaikaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *