Sieltä ne nyt tulivat! – hyvät ja huonot uutiset

No niin. Hyviä ja huonoja uutisia. Aloitetaan poikkeuksellisesti huonoista. Eli, sieltähän se tuli, flunssa. Vaikka kuinka yritin tropata sinkkisuihkeella ja vitamiineilla. Annoin lopulta flunssalle ja ololle periksi. Peruin työt ja muut menot kokonaan kahdelta päivältä. Jouduin perumaan treeniryhmäni aamutreenit sekä kivaan teemapäivään osallistumisen koulussamme.

Olen onneksi viimein ymmärtänyt, miten tärkeää on, että sairaana sairastaa. Ennen saatoin puskea väkisin tupla-annoksella Buranaa, jotta sain työt hoidettua, mutta kuka siinä lopulta voittaa? Pahimmassa tapauksessa tartutan työkaverini ja tauti sitäpaitsi pitkittyy.

Eilen lepäsin ja makasin sängyssä. Välillä tuijotin espanjalaista Netflix -sarjaa: Rahapajaa. Iso suositus tälle. Olen jo kolmoskaudella. Aivan älyttömän hyvä ja koukuttava sarja! Ja näyttelijät ovat huikeita. Sarja kertoo Espanjan rahapajan ryöstöstä, mutta ennemminkin kyse on ihmissuhteista, tunteista ja niin kierosta käsikirjoituksesta ja jännittävistä juonenkäänteistä, että ei vaan voi lopettaa katsomista. Espanjan kieleen tottuu nopeasti ja itseasiassa olen oppinut sarjan myötä jonkun verran espanjaa. Jotain positiivista siis siinäkin, että makaa sängyn pohjalla.

Ja sieltähän sekin tuli!

Ja sitten siihen toiseen, mikä tuli, nimittäin niihin hyviin uutisiin!! Nimittäin mun toinen kirja putkahti tänään sähköpostiin ensi kertaa kokonaan taitettuna, siis kuvineen kaikkineen. Ensimmäistä kertaa näen, miltä tammikuussa ilmestyvä kirjani siis tulee näyttämään. Tiedostoa avatessa oli aivan mieletön ja jännittynyt fiilis. Vaikka olen lukenut kirjan sataan kertaan, on aivan eri asia nähdä kirja kokonaisuudessaan.

Olen taittoon ja koko kirjaan älyttömän tyytyväinen. Tällä kertaa mukana on treenien lisäksi paljon muutakin. Olen avannut omaa elämääni, ajatuksiani ja kokemuksiani syvemmin, kuin olisin edes uskonut. Pelkkien ohjeiden lisäksi pyrin pureutumaan syihin, jotka ovat toisaalta motivaatiopulan ja saamattomuuden, toisaalta ylenpalttisten vaatimusten ja överin suorittamisen taustalla. Kirjan kirjoittaminen oli myös matka itseeni: omiin heikkouksiin, epäonnistumisiin ja virheisiin, mutta toisaalta myös siihen, mitä olen niistä oppinut.

Pohdin paljon vaatimuksia, joita kohtaamme, ja ennen muuta asetamme itsellemme. Pohdin sitä kuormitusta, jolle tulemme usein itse sokeiksi. Syväluotasin menneeseen, nykyisyyteen ja tulevaan ja uskon, että kirjan avulla motivaatio, into liikkua, hyväksyä itsensä ja parantaa elämäänsä tavoittaa monta sellaista ihmistä, jotka minun lisäkseni näitä asioita pohtivat.

Oma tärkein tavoitteeni kaikessa työssäni, myös kirjan kirjoittamisessa, on innostaa ja saada sytytettyä kipinä liikkumiseen ja itsestään huolehtimiseen. Ehkä tärkein oppi, jota haluan välittää eteenpäin on se, kuinka vapauttavaa on keskitien ja tasapainon löytäminen. Haluan myös osoittaa esimerkilläni, että vähempikin on tarpeeksi.

Kirjassa on ennätysmäärä treenejä

Tottakai kirjassa on mukana myös huikea määrä treenejä. Mukana on tällä kertaa ennätysmäärä, 33 kpl erilaista treeniä. Suorastaan villinnyin, kun sain tähän kirjaan mukaan kaikki lempitreenini mm. Trx:llä. Suunnittelin myös täysin uusia treenejä, jotta Sinä innostuisit, yhä uudelleen ja uudelleen. Treenejä olen testannut itsekseni kotona, mutta myös treeniryhmäläiseni ovat päässeet niitä kokeilemaan. Koekaniineille kiitos!

Fiilikset ovat siis saman päivän, kahden eri asian toimesta suhanneet flunssan väsymyksestä ja kivuliaasta olosta suureen onnen tunteeseen, kun näin kirjani vihdoin livenä. Silti uskon, että lopullinen kliimaksi koitaa asta sitten, kun kirja on fyysisesti kädessäni. Niin kävi viimeksikin.

Olen käyttänyt kirjan tekemiseen satoja tunteja. Se on minun lisäkseni monen ihmisen valtavan työpanoksen tulos: valokuvaajan, meikkaajan, kustannustoimittajan, yhteistyötahojen, taittajan, kustannusosakeyhtiön työntekijän sekä monen ystävän ja läheisen.

Tunteet suhaavat laidasta laitaan – mielialalla on merkitystä

Näin se elämässä usein menee. Tunteet vaihtelevat samankin päivän aikana laidasta laitaan. Tunteet heijastuvat mielialaan ja siihen, miten asennoidumme tilanteisiin. Tunteet tulevat ja menevät, ja ovat melko lyhytkestoisia. Ne kuitenkin heijastuvat mielialaamme, joka on usein pidempikestoinen.

Mielialat taas suuntaavat vahvasti sitä, mihin kiinnitämme huomiota, mihin keskitymme ja kuinka kohtelemme muita. Hyvällä tuulella keskitymme hyviin asioihin, näemme ympärillämme ystävällisiä ihmisiä ja tekoja, ja vastoinkäymisetkin tuntuvat silloin pienemmiltä ja helpommin selätettäviltä.

Allapäin olevan ihmisen silmillä on harmaalinssiset silmälasit, joiden läpi hän katselee maailmaa, elämää ja itseään. Jokaiselle tunteelle ei kuitenkaan tarvitse antaa valtaa, eikä niiden tarvitse välttämättä latistaa mielialaamme. Uutiset voivat olla hyviä tai huonoja, mutta silloin, kun voit valita, valitse pinkit linssit!

<3 Anna

Kaikki postauksen kuvat on ottanut ihana Jenni Virta, uuteen kirjaani Vartti riittää (Tammi 2020)

Lue myös edellinen postaukseni: Näin ehkäisen flunssan! (paitsi että tällä kertaa en ehkäissyt)

Tuu myös instaan: @ansaivo

hyvinvointi mieli onnellisuus
Kommentit (2)
  1. Onnea uudesta kirjasta! Odotan kovasti, edellinen oli myös mieluisa. TRX-treeneihin hurahtaneena odotan tietty inspiraatiota siitäkin.

    1. annasaivosalmi
      10.11.2019, 11:59

      Kiitos Marjukka! Kiva kuulla. Trx-treenejä tulee tuohon kirjaan useampia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *