Kiinnitetty postaus

Parasta tässä iässä – Itseni hyväksyminen ja rakastaminen

Kaupallinen yhteistyö: Oslo Skin Lab

Neljäkymmentä ikävuotta toimi minulla selkeänä rajapyykkinä. Sen jälkeen nimittäin tyytyväisyys itseäni kohtaan on joka vuosi hitusen kasvanut. Jotenkin ajattelin, että kaikki nelikymppiset ajattelevat ja tuntevat samoin: muihin vertailu ja jatkuvat riittämättömyyden kokemukset vähenevät, ja sen sijaan armollisuus, lempeys ja itsetyytyväisyys kasvavat.

Epävarmuus ja tyytymättömyys omaa kehoa kohtaan ovat myös keski-ikäisen ongelmia.

Näin ei kuitenkaan ole! Tämä selvisi minulle kollegani Susanna Juntusen kanssa järjestämässämme hyvinvointipäivässä syksyllä. Päivän anti oli hieno: syntyi paljon keskustelua, oivalluksia, tunteita ja uusia yhteyksiä. Oman luentoni aikana kuitenkin sain oppia sen, että asioihin on niin monta näkökulmaa kuin on katsojaakin.

Keskusteluissa nousi esille se, että ikävuodet eivät välttämättä tuo meille itsevarmuutta, tyytyväisyyttä tai kasvata automaattisesti itsensä hyväksyntää. Epävarmuus ja esimerkiksi tyytymättömyys omaa kehoa kohtaan ovat myös keski-ikäisen ongelmia.

Elämästäni on tullut helpompaa, kun olen lopettanut itseni vertailun muihin.

Halusinkin siksi tässä postauksessa pohtia, mitkä ovat olleet niitä suurimpia tekijöitä, joiden kautta minä olen löytänyt sovun itseni kanssa. Ilokseni saan laittaa jakoon myös alekoodin Oslo Skin Lab:lle, jonka The Solution kollageenia olen käyttänyt jo useamman vuoden ajan, ja ollut tuloksiin todella tyytyväinen. Ihoni on tasaisempi, kimmoisampi ja juonteet ovat madaltuneet. Alekoodillani lukijani saavat 60%:n alennuksen ensimmäisestä The Solution kollageenijauhepakkauksesta.

Vertailun lopettaminen on ollut yksi suurimpia muutoksia

No, onko täydellinen itsensä hyväksyminen – Self Love – edes mahdollista, tai edes tavoiteltavaa? Minun täytyy sanoa, että elämästäni on tullut helpompaa, kun olen lopettanut itseni vertailun muihin.

Ja tässä kohtaa täytyy myös nostaa esille se seikka, että minulle on monesti sanottu, että ”No, helppohan sinun on, kun olet tuollainen liikunnallinen/hoikka/terve jne” Uskon nimittäin, että olipa ihminen millainen tahansa, niin aina on mahdollista löytää niitä ”myrkyllisiä vertailuajatuksia ja -kohteita”, jotka heijastuvat itsetuntoon ja itsetyytyväisyyteen.

Näin olen kasvattanut Self Lovea

Miten sitten kasvattaa Self Lovea? Tuo muihin vertailun lopettaminen sekä myös sen pohtimisen lopettaminen, mitä muut mahtavat minusta ajatella ovat olleet ensiaskeleet kohti itsetyytyväisyyttä. Näiden lisäksi oman epätäydellisyyden ja suoranaisten virheidenkin hyväksyminen ovat olleet itselleni tärkeitä steppejä.

Kauneudentajuni on jotenkin laajentunut, ja osaan nykyään nähdä kauneutta paljon useammissa asioissa kuin ennen.

Jos vielä kaksikymmpisenä, ja osin kolmikymppisenäkin, määrittelin omaa ihmisarvoani suoritusteni tai ulkonäköni kautta, ei se enää näin nelikymppisenä tunnu mitenkään relevantilta. Kauneudentajuni on jotenkin laajentunut, ja osaan nykyään nähdä kauneutta paljon useammissa asioissa kuin ennen. Voisiko sanoa, että kauneutta on alkanut näkyä sielläkin (myös itsessäni!), missä en sitä ole ennen huomannut. Esimerkiksi vatsaani katson nykyään hyväksyvästi hymyillen.

Keskity siihen, mihin voit vaikuttaa

Itsensä rakastaminen ei ole minulle jatkuvaa itseni ylenpalttista ylistämistä, vaan pieniä tekoja joka päivä. Se, miten kohtelen kehoani, miten puhun itselleni ja miten katson peilikuvaani, ovat minulle tärkeitä työvälineitä kohti itseni hyväksymistä. Niiden kautta pidän yllä hyviä viboja. En halua enää jäädä epäonnistumisiin tai negatiivisiin tunteisiin vellomaan, vaan katsoa eteenpäin ja keskittyä niihin asioihin, joihin voin vaikuttaa.

On myös asioita, joihin en voi vaikuttaa ja esimerkiksi ikäni on tällainen asia.

On myös asioita, joihin en voi vaikuttaa ja esimerkiksi ikäni on tällainen asia. Vuosien kertymisen toki huomaa: palaudun hitaammin, laskiaispullat jämähtävät vyötärölle helpommin ja useammin tulee vaihdettua rääkkiliikunta lempeämpiin lajeihin. Kremppojakin on alkanut ilmetä.

Ikääntyminen MUUTTAA asioita

Ikääntymisen huomaa myös ulkonäössä ja se on ihan ok. Iän tuomat muutokset saavat lihasmassan vääjäämättä häviämään ja korvautumaan rasvalla, mutta onneksi tähän voi vaikuttaa treenaamalla säännöllisesti lihaskuntoa. Minulle se, että ikäännyn, on ihan luonnollinen asia. Ihan hämmästyn välillä, kun muistan, minkä ikäinen olenkaan!

Ihan hämmästyn välillä, kun muistan, minkä ikäinen olenkaan!

Liikunnan, terveellisten ruokailutottumusten ja esimerkiksi minulle sopivien ihonhoitotuotteiden avulla haluan kuitenkin omalta osaltani olla kehoni tukena ikääntymisen tiellä. Kun katson omaa äitiäni, voin vain toivoa, että saisin vanheta yhtä kauniisti ja arvokkaasti kuin hän. Ihosta vanhenemisen näkee ehkä kaikkein konkreettisemmin, mutta onneksi myös ihosta voi pitää huolta.

Minulle tämä tarkoittaa hyviä ja laadukkaita yöunia, terveellistä ravintoa(kasvikset, marjat & hyvät rasvat) ja riittävää vedenjuontia. Lisäksi suosin runsasta ulkoilua(ihoa auringolta suojaten), minulle sopivia kosmetiikkatuotteita, sekä myös jo yli kolmen vuoden ajan Oslo Skin Lab The Solution -kollageenijauhetta päivittäin. Sekoitan jauheen aina aamuisin veden, vitamiiniporeen tai smoothien joukkoon. Tämä rutiini on minulle yhtä itsestäänselvä kuin vaikka joka-aamuinen hammaspesu tai kosteusvoiteen levitys.

Hyvinvointi kumpuaa sisältäpäin

Ihoni on kimmoisa ja saan herätä ilman tyynyn kuvia ja turvotusta kasvoillani. Siksi voin suositella Oslo Skin Lab -kollageenijauhetta myös muille. Se on keino hoitaa ihoa sisältäpäin.

Itseni rakastamisen ja hyväksymisen tiellä tarvitaan myös ripaus tervettä itsekkyyttä ja kykyä laittaa itsensä välillä myös etusijalle. Itselleni esimerkiksi omat liikuntahetket ovat pyhiä asioita, joista en todellakaan mielelläni luovu. Sen sijaan olen perustellut sekä itselleni että muille, että näillä pienillä jokapäiväisillä valinnoilla on äärettömän suuri vaikutus hyvinvoinnilleni – niin henkiselle kuin fyysisellekin.

Kokeile sinäkin Oslo Skin Lab -kollageenia – nyt saat ensimmäisen pakkauksen (28 annospussia) -60% alennuksella, kun käytät alekoodiani:

ANNA60 

Jäsenenä saat myös jatkuvat 30% alennuksen jatkossa kaikista lähetyksistä. Klikkaile siis tästä linkistä tilaamaan itsellesi omat neljän viikon kollageenit -60% alennuksella. 

Kaunista päivää!

<3 Anna

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet kysy-kauneudesta
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *