Palasin töihin, mutta jatkan lomailua

Niinpä. Tänä kesänä minulla ei ollut 2,5 kuukauden kesälomaa, johon olin jo opettaja-aikoina tottunut. Kolmen viikon loma sai riittää. Siitäkin suurin osa oli ns. omaa lomaa, koska varsinaisia lomapäiviä minulle oli työnvaihdoksen jälkeen ehtinyt kertyä vaivaiset kaksi päivää. Mutta eihän kahden päivän loma ole loma, ja siksipä päätin pitää edes hieman pidemmän tauon.

Kolmen viikon loma kului, niin kuin arvata saattaa, todella nopeasti. Silti olen yllättynyt, miten nopeasti pääsin täydelliseen lomamoodiin. Lomastressiä en kokenut ja läppäri pysyi loman ajan kiinni, samoin työasiat hävisivät mielestä lähes tyystin. Onnistunut loma siis kaiken kaikkiaan. Viime viikolla palasin jo töihin, mutta olen päättänyt venyttää lomaani. Näillä keinoin:

1. Jatkan lomarutiineja

Lomalla kävin aamuisin liikkumassa. Miksen tekisi sitä myös nyt, töihin palattuani? Kesäaamut kutsuvat lenkille ja työmatkat taittuvat kävellen tai fillarilla. Lomalla tein lähes kaikki treenit ulkona. Nyt kannoin TRX:n pihallemme ja lenkin jälkeiset vatsatreenit ja venyttelyt hoidan myös  pihalla, puutarhassa tai urheilukentän laidalla.

Lomalla nukuin joka yö vähintään kahdeksan tuntia. Sitäkin meinaan jatkaa, myös nyt töiden alettua. Vaatii vain hieman aikaisempaa nukkumaanmenoa. Lomalla lämmitimme viikollakin saunan useana päivänä ja kävimme iltakävelyillä: sen voi tehdä nytkin, vaikka työt nytkähtivätkin liikkeelle.

kesä jatkuu!
Töihin voi onneksi vielä pukeutua kesäisesti. Hame tai mekko päälle, vaikka aamut vähän viileitä vielä olisivatkin! Farkkuja ehtii käyttää koko talven.

FullSizeRender 315

2. Syön ulkona

Lounaalle voi pyrähtää läheiselle terassille, ihan kuin lomalla. Kahviloissa voi istuskella alkuillastakin ja jäätelöä ostaa katujenvarsikioskeista. Illallisen tai aamiaisen voi nauttia kotipihalla tai parvekkeella. Viime perjantaina päätimme lähteä ex tempore perheen kanssa syömään jokirantaan. Saimmekin ihanan pöydän Tintån terassilta, josta oli mukava katsella ohi kulkevia kesäihmisiä.  Upea ja lämmin kesäilta omassa kotikaupungissa. Ihan kuin lomalla olisi!

3. Minimoin someajan

Teen töitä läppärillä, joten päätelaitteet yhdistyvät mielessäni työhön. Siksi pyrin minimoimaan turhan puhelimella roikkumisen ja somessa pyörimisen. Iltapäiviin ja iltoihin jää näin enemmän aikaa nauttia loppukesästä ja lomafiiliksestä.

FullSizeRender 317

FullSizeRender 309

4. Nautin harrastuksettomasta ajasta

Useimmat lasten harrastukset alkavat todenteolla vasta koulujen alun myötä. Siksi nyt onkin mukava nauttia harrastuksettomasta ajasta, ihan kuin lomalla. Ketään ei pidä olla (vielä) kuskaamassa suoraan töistä toiselle puolelle kaupunkia treeneihin, eikä minuuttiaikataulua tarvita. Aikatauluttomuus tuo lomafiilistä ja mitä sitten vaikka lapset viettäisivätkin sadepäivän sisällä pelaten ja puuhaillen omiaan. Kohta arkirumba vie heitäkin.

5. Jatkan lukemista

Lukeminen tekee kesästäni kesän ja lomastani loman. Onneksi pari hyvää kirjaa jäi kolmen viikon lomaltani kesken ja olenkin töihin palattuani jatkanut niiden parissa. Loistava vaihtoehto somessa pyörimiselle. Luen sekä paperikirjoja, että kuuntelen äänikirjoja. Äänikirjat kulkevat matkassani mukana, minne ikinä menenkään. Työmatkat sujuvat luurit päässä, samoin juoksu- ja kävelylenkit. Ihan kuin lomalla!

6. Annan olla

Viivytän työstressiä viimeiseen asti. Kaikki järjestyy ja hoituu. Ehdin ja pystyn kyllä. Deadlinet kävelevät rauhallisesti vastaan, kun niiden ei anna yllättää. Kalenterini täyttyy hurjaa vauhtia, mutta toisaalta kalenteri tuo minulle rauhallisen tunteen: kaikella on elämässäni oma aikansa ja paikkansa, myös työllä. Teen yhden asian kerrallaan. Niin saan parhaiten valmista.

Haluan, että tilaa jää rentoutumiselle ja vain olemiselle. Olen suorittaja, joka kyllä vauhtiin päästyään suorittaa hamaan tappiin asti. Nyt on vielä kesää jäljellä ja voi vaan vielä hetken antaa olla. Ihan kuin lomalla!

<3 Anna

P.s. Terkkuja Helsingin aamujunasta, jonne kävelin halki Turun upean kesäaamun. Aamulla pukeuduin tyynesti mekkoon, vilkaisematta mittaria. Muutaman kilometrin matka juna-asemalle tuntui ihan kesäiseltä happihyppelyltä, vaikka töihin olenkin matkalla.

Lue myös edellinen postaukseni: Some saa liikkeelle

FullSizeRender 312

FullSizeRender 316

Kommentit (3)
 1. Jenny/Vastaisku ankeudelle
  9.8.2017, 14:17

  Ihana postaus Anna! Oon niin samaa mieltä! Ja toi hame voisi olla mun vaatekaapista 🙂

  1. annasaivosalmi
   9.8.2017, 14:50

   Kiitos Jenny!

   Mä ehdotan hei ihan vakavissani, että vaihdetaan vaikkapa viikon vaatekerrat kuukaudeksi 🙂 Olisi tosi piristävää. Sä oot mun kanssa samaa kokoa. Ihanaa päivää. T. Anna

 2. Näin vartaloni on muuttunut - Ennen lapsia, odotusaikana ja synnytysten jälkeen - Anna Saivosalmi
  10.8.2017, 20:48

  […] Lue myös edellinen postaukseni: Palasin töihin, mutta jatkan lomailua […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *