Nainen ei ole naiselle susi

Naiset ovat toistensa pahimpia kilpailijoita. Naiset kadehtivat ja mustamaalaavat toisiaan ja ovat susia toisille naisille.

Nämä ajatukset elävät sitkeässä. Viimeaikoina olen kuitenkin saanut useita täysin päinvastaisia kokemuksia: naiset tukevat, kannustavat ja inspiroivat toisiaan. Naiset pitävät toisten naisten puolta. Lisäksi ymmärretään, että toisen menestyminen ei ole itseltä pois.

Olen viimeaikoina tavannut monia lahjakkaita ja menestyneitä naisia: Tiinan, jonka kumppanina aloitin Espoon MyB&B -studiossa,  Annan, joka on kehittänyt oman treenivaatemerkin sekä upeita kollegoitani sosiaalisen median alalta.

Uskon, että jokaisen naisen kohdalla, ainakin yksi menestymisen avain on ollut kyky yhteistyöhön toisten naisten kanssa.

Ihailu ennen kateutta

Sanotaan, että varsinkin samalla alalla toimivat kadehtivat toisiaan: esimerkiksi bloggaajat kisaavat samoista yhteistyökumppaneista, lukijoista ja seuraajista. Minä olen päinvastoin huomannut, että mitä enemmän verkostoituu, myös samalla alalla olevien kanssa, sitä parempi. Tämä luo solidaarisuutta, ystävyyttä, luottamusta ja myös lisää työmahdollisuuksia.

Nelisen vuotta sitten luin ihaillen suosikkibloggaajieni kirjoituksia ja seurasin heitä somessa. En kadehtinut, vaan mietin, että onpa upeaa, että nuo naiset ovat päässeet sinne, missä ovat nyt. Endorfiinikoukussa – Elina oli yksi ensimmäisiä someidoleitani. Kolmen lapsen äiti, joka treenasi ja kirjoitti arjestaan. Myöhemmin aloin seurata myös Monnaa, Jennyä, Nanaa, Hillaa, Lindaa ja Lauraa. Kaikki upeita liikunnallisia naisia. Olen myöhemmin huomannut, miten ihailu on liikkeellepaneva voima. Kateus sen sijaan lamauttaa ja vie energiaa.

Eilen vedin näille ihailemilleni naisille treenit. Ihan huikeaa! Enpä olisi neljä vuotta sitten uskonut, että näin tulee tapahtumaan ja vielä studiolla, jossa olen itse mukana. Kun kutsut naisille lähtivät, olin ikionnellinen, kun sain myöntävän vastauksen toinen toisensa perään: ”Tottakai tulemme!”

IMG_6983
Aamutreenien lämmittely

Eniten minua ilahduttaa näiden naisten välinen ystävyys, yhteen hiileen puhaltaminen ja kannustaminen. Ei tietoakaan kateudesta tai selkään puukottamisesta, vaikka kaikki toimivat samalla alalla.

Yhdessä vahvempia

Ensimmäinen treenimme alkoi jo klo 7 aamulla. Teimme pitkät lämmittelyt, herättelimme kroppaa ja temppuilimme kuntopalloilla. Lopuksi vedimme hikisen kiertoharjoittelun. Tämän päälle maistui aamiainen: tuorepuuroa, hedelmiä ja tietysti kahvia.

IMG_7042
Iloiset aamutreenaajat: minä, Iida, Taru, Jenny ja Riikka
IMG_7038
aamiainen odottaa treenaajia
IMG_7039
Tuorepuuroa ja hedelmiä

Lounastreeneissä nautimme Ruotsista asti tapahtumaamme saapuneen PowerWoman Anna Wretlingin energiasta. Annan yritys suunnittelee ja tekee laadukkaita ja upeita treenivaatteita, joita pääsemme studiolla ensimmäisinä Suomessa hypistelemään.

Anna on feministi ja triathlonisti. Monella tapaa oman tiensä kulkija, joka ei välitä muiden mielipiteistä. Oikea ilopilleri. Olen innoissani voidessani aloittaa yhteistyön hänen kanssaan.

IMG_7040
Lounastreenien hikisin osuus. Ja ihana mini-Hilla 🙂
IMG_7043
Core-treeniä. Etualalla Hilla ja Tanja. Taaempana Elina ja Laura, Monna ja Nana sekä Anna ja Linda.
0fb90308-f927-41c8-a684-1b98d3036fb6
My body & Balance -studio
IMG_7045
Treenin jälkeen nauratti! Ylärivissä: Hilla, Monna, Nana, Linda, Anna W., Tanja, Laura.Alarivissä: Minä ja Elina
IMG_7041
Anna Wretling – Power Woman

Treenin jälkeen nautimme lounaan. Ruokailun lomassa oli kiva vaihtaa kuulumisia ja tutustua kaikkiin paremmin. Meitä viihdytti myös Hillan mukana oleva reilun vuoden ikäinen tytär. Hän viihtyi kanssamme myös koko treenin ajan, vaikka onhan studiolla toki myös lapsiparkki.

Missä oli kateus tai kyräily? Missä pöyhkeily tai kilpailu? Ei sellaisesta ollut tietoakaan. Olin todella kiitollinen saadessani tavata nämä naiset ja vetää heille treenit.

IMG_7044
My Body & Balancen vahva naistiimi: Maiju, Heli, Anna W., Marita, minä ja Tiina
942124c6-a928-4f3d-98f0-4eac7ebb85a9
Olen ylpeä voidessani työskennellä tämän porukan kanssa. Studion omistaja Tiina, minä, Marita, Heli, Maiju ja Anna W.

Vakuutuin myös siitä, että yhteistyö on se joka kantaa. Naisten kannattaa lyöttäytyä tiiviimmin yhteen, tukea ja tsempata toisiaan. Siitä voi syntyä jotain suurta.

Yhdessä olemme toden totta vahvempia.

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Hiihtoloma ilman hiihtoa ja lomaa = Hiihtoloma

P.s. Hiihtolomani ei sitten sujunut ollenkaan, kuten tuossa postauksessa kerroin. Lasten sairastuminen perui perhereissumme Helsinkiin, mutta minä tulin sitten paikalle yksin. Aina ei mene kuin Strömsöössä.

Kommentit (2)
  1. Täydellinen ehkäisy - Kunpa olisin tajunnut tämän jo aiemmin - Anna Saivosalmi
    26.2.2018, 14:48

    […] Lue myös edellinen postaukseni: Nainen ei ole naiselle susi […]

  2. Luulen että asiassa on suuri vaikutus sillä kuinka hyvä naisen itsetunto on. Nuorempana huonolla itsetunnolla tuli aina haettua jotain negatiivista naisista, joita oikeasti kadehti. Kun oppi rakastamaan itseään sellaisena kun on niin jotenkin alkoi nähdä ja huomioida niitä hyviä puolia naisissa, koska niitä muita ei kokenut uhkaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *