Anna Saivosalmi
Anna Saivosalmi

Lukuvinkit kesäksi

Terkkuja matkalta mökiltä Nauvosta Helsinkiin. Bloggaan ekaa kertaa ikinä kännykällä ja autossa.

Lasten yksi kesän kohokohdista on päästä katsomaan, kun Lauri Markkanen pelaa. Suuntaamme siis illan koripallopeliin, jossa Suomi kohtaa Islannin.

Jos ei ole siis instan puolelta käynyt jo selväksi, niin mulla alkoi loma. Heinäkuussa pyörii joitakin työprojekteja, mutta pyrin pitämään koneen kiinni. Blogia aion päivittää kyllä lomallakin. Kirjoittaminen kun on mulle myös yksi tapa rentoutua.

Eka lomaviikko sujuu mökkeillen. Se on täydellinen tapa aloittaa arjesta irtautuminen. Maisemanvaihdos varsinkin näin yrittäjänä toimiessa tuntuu ainoalta keinolta siirtyä työmoodista lomatunnelmiin. Kotona tulee usein olo, että pitäisi sitä ja tätä. Möksällä tällaista oloa ei tule, vaan voi helposti olla vaan, vähän vinksallaan.

Mä olen tyyppinä sellainen, että arjessa teen, menen, touhuan ja suoritan. Lomalla musta kuoriutuu täysi vastakohta. Olen mielelläni paikoillaan. Kunhan vieressä on vaikkapa hyvä kirja. Sainkin eilen loppuun kesän ekan kirjan.

Luettua

Luin Emma Clinen Tytöt, joka kertoo tarinan mukaillen 60-luvun kuuluisua kulttimurhia Amerikassa. Kirja oli ihan hyvä ja luettava, sekä melko karmiva. Lukemisen edetessä oli ihan pakko googlata Charles Mansonin elämää. Manson oli siis alkuperäisten murhien taustalla.

Mua kiinnostaa mm ilmiöt, joissa yksi tai useampi ihminen voi vaikuttaa toisiin ihmisiin niin voimakkaasti, että yksilö menettää identiteettinsä, minuutensa ja arvonsa. Kirjan Russell oli juuri tällainen henkilö: hänen uhrejaan (tai seuraajiaan) olivat elämässä kovia kokeneet, pettyneet ja hukassa olevat (tytöt).

Kirja ei tehnyt ihan niin suurta vaikutusta, kuin olisin ehkä toivonut. Mutta voin sitä silti suositella.

Sen sijaan voi todella suositella viime vuonna lukemaani Margaret Atwoodin Orjattaresi -teosta.

Kuuntelin kirjan äänikirjana lähes yhtäsoittoa ja se teki minuun syvän vaikutuksen. Kirjasta on tehty myös TV-sarja, (The Handmaid’s Tale) joka pyörii tällä hetkellä mm YLE areenassa.

Olen katsonut sarjan ekat kuusi jaksoa, ja vaikka kirjasta enemmän ”pidinkin” on sarjakin todella hyvä. Helppoa katsottavaa (luettavaa) Orjattaresi ei ole. Mieleen jää pyörimään: voisiko tällainen olla todella oikeasti mahdollista? Pelottavaa! Kirjan yhteiskunta on kammottava: lapsia ei synny, joten vielä hedelmälliset naiset valjastetaan synnytyskoneiksi.

Suosittele kirjaa!

Nyt olisi aika tarttua uuteen kirjaan. on muutamakin vaihtoehto, mutta ottaisin mielelläni kirjavinkkejä vastaan.

Mitä sinä suosittelet? Luitko juuri hyvä kirjan tai onko se käsissäsi parhaillaan?

Olen todella kaikkiruokainen. Dekkarit ovat kesällä ihan jees. Huomaan kylläkin suosivani naiskirjailijoita(!) Ehkä tästäkin olisi aika avartaa katsomusta.

Mä luen sekä perinteisiä kirjoja että äänikirjoja. Äänikirjat ovat käteviä esim lenkillä. Eli kumpiakin voi siis suositella. Mainittakoon vielä, että äänikirjoista pyörii tällä hetkellä Anthony Doerr:n Kaikki se valo, jota emme näe. Puolivälissä olen ja tykkään, vaikka alku olikin vähän laahaava.

Lukuvinkkejä siis otetaan vastaan! Niin minun itseni, kuin muidenkin lukijoiden iloksi.

<3 Anna

p.s Sorry kaikki kirjoitusvirheet. Näin puhelimen näppiksellä tulee helposti huteja! Enkä saa edes luhavointeja/otsikoita lisättyä..

Lue myös edellinen postaukseni: Miksi lapsettomuudesta on niin vaikea puhua? (Enkä saa nyt tähän edes linkkiä lisättyä😄)

Kommentit (18)

 1. Gertrud

  Muriel Barberyn Siilin Eleganssi on kirja, jossa jokainen lause voi olla syvällinen ajatus. Ja tarinakin on valloittava, lempeä ja monitahoinen. Muita tänä vuonna luettuja, hyviä kirjoja: Minna Rytisalon Lempi, John Williamsin Stoner sekä Jan-Philipp Sendkerin Sydämen ääntä ei voi unohtaa.

  • annasaivosalmi

   Tämä kuulostaa sarjalta ”pakko lukea!” Kiitos!

 2. Anna

  Viime aikoina kuunnelluista äänikirjoista omia suosikkeja ollut mm. Aki Hintsan voittamisen anatomia. Tykkäsin myös Maria Veitolan kirjasta.

  • annasaivosalmi

   Hintsa kuunneltu myös, mutta Veitolaa ei 🙂 Se siis listalle. Kiitos!

 3. Tuire

  Olen tosi kova lukemaan, mutta aika vaativa lukemiseni suhteen siinä mielessä, että kirjan pitää olla vetävä, koukuttava ja nopeasti etenevä (ei yhtään laahaava!), jotta jaksan lukea sen. Tässä mielestäni muutamia sellaisia kirjoja ja kirjailijoita:

  – Liane Moriartyn tuotanto
  – Karin Alvtegenin tuotanto
  – Camilla Läckbergin tuotanto
  – Thomas Engerin tuotanto
  – Stephen King: Mersumies
  – Stieg Larssonin Millenium-trilogia
  – Lionel Shriver: Syntymäpäivän jälkeen
  – Kate Atkinson: Elämä elämältä
  – Jorl Dicker: Totuus Harry Quebertin tapauksesta
  – Diana Gabaldonin Matkantekijä-sarja

  • annasaivosalmi

   Kiitos ! Mahtavia vinkkejä 🙂

 4. Marianne

  Tänä keväänä minulla on ollut kuuntelussa:

  Irene Naakan Hullu kuin äidiksi tullut – Äitiyden pilvilinnat ja todellisuus. Tämä on rehellinen kertomus äidiksi tulemisesta ja äitiydestä. Ei ihan kevyintä luettavaa.

  Satu Pihlajan Aikaansaamisen taika – Näin johdat itseäsi. Hyvä itsensäjohtamisen kirja. Sain tästä itse kimmokkeita siihen, miten saavuttaa omia tavoitteita.

  Eve Hietamihen Yösyöttö, Tarhapäivä ja Hammaskeiju. Niin hauskoja ja oivaltavia kuvauksia pikkulapsiarjesta, että nauroin välillä ääneen.

  Jo Nesbøn Harry Hole -dekkarit. Näihin jää koukkuun. 🙂

  Lukemattomien listalla minulla on seuraavaksi Anni Kytömäen Kivitasku. Ystäväni mukaan kirjan luettuaan sen haluaisi lukea heti uudestaan.

 5. Erja

  Eppu Noposen anopinhammas oli hyvä, Rosie Walshin rakkausromaani hän lupasi soittaa on helppolukuinen mukava kirja. Kaikki mma Ramotsne tutkii kirjat mukavia

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *