Litteä vatsa – lomalla

Terkkuja Kreetalta! Teimme edellispäivänä patikkareissun mieheni kanssa leppeässä myöhäisiltapäivässä. Kohde oli sama (yllättäin) kuin muinkain vuosina: Kreetan taistelussa vuonna 1941 kuolleiden muistomerkki. Olemme vaeltaneet kyseiselle vuorelle aiempinkain vuosina lomaillessamme täällä.

Katsellessani kuvia, joita reissusta otimme, en voinut välttyä huomaamasta sitä, että kuvat todistivat sen, mitä olen tässä viime päivät myös vahvasti tuntenut: loma on todellakin tehnyt tehtävänsä. Myös kehoon.

Kun stressiä ei ole, kehoni on palautunut. Olen nukkunut erinomaisesti melkein 9 tuntia yössä. Olen antanut kropan levätä, mutta toisaalta ollut myös liikkessä. Loma on kietonut hellät käsivartensa myös mieleeni: se on rentoutunut ja rauhoittunut. Uskon vahvasti, että stressi vaikuttaa todella voimakkaasti niin kehomme, kuin mielemmekin hyvinvointiin.

Turvotus ja painon tunne on kropasta poissa.

Olen syönyt säännöllisesti, ja ihan kaikkea, mutta kohtuudella, paitsi kasviksia: niitä menee paljon. Hotellimme erinomaisen buffet-pöydän äärellä on tarjolla herkkua, jos monenlaista. Täällä on helppoa syödä terveellisesti!

En ole karttanut tai kieltänyt itseltäni mitään, en pastaa tai leipää, en edes sokeria tai alkoholia. Mutta kehoni on imenyt ravinteikkaan ruuan ainesosat käyttöönsä ja kukoistaa. Välimeren ruokavalio ja paikalliset maitotuotteet sopivat minulle erinomaisesti!

Lisäksi olen tehnyt nyt täällä hotellimme todella hyvin varustetulla ja ilmastoidulla kuntosalilla coretreeniä, joka keskittyy koko keskivartaloon. Voisin vaikka jakaa treenin liikkeet tässä lähipäivinä instagramissa. Liikunta pitää, varsinkin näin lämpimässä, mielenkin virkeänä.

Kroppa kiittää

Eilen taas vietimme koko päivän merellä. On ihanaa, kun voi nauttia täysin siemauksin auringosta, turkoosista merestä ja sukeltelusta lasten kanssa.

Jäin pohtimaan, mitä muuta olen tehnyt eri tavalla, kuin arjessa, jolloin vatsa usein turvottaa ja olo on raskas. Johtuuko arkiturvottelu, varsinkin iltaisin, ruokavaliosta? Syön kuitenkin kotonakin ihan terveellisesti. Vai onko kyse juurikin stressistä (tai siis sen puuttumisesta) ja rentoutumisesta. Unesta ja rauhoittumisesta, joka niin helposti arjessa saattaa jäädä kakkoseksi.

Oma hyvä olo

Kysehän on juuri siitä omasta olosta, omassa kropassa, joka ei välttämättä näy ulospäin. Ehkä te, jotka kärsitte joskus vatsavaivoista, tiedätte, mitä tarkoitan.

Ennen lomaa aloitin syömään maitohappobakteereja (kuten aina ennen reissuja) ja olen jatkanut niiden syömistä koko loman ajan. En voi välttyä ajatukselta, että myös ne omalta osaltaan ovat yksi syy vatsan hyvään vointiin.

Tuhannen taalan kysymys on tietenkin nyt se, miten tämän olotilan saisi kannettua elokuussa alkavaan arkeen? Miten saada tämä tila jäämään päälle?

Sen ainakin tiedän, että vaikutukset, joita nyt parhaillaan itselleni kauhon kaksin käsin, pysyvät yllä vielä pitkään arjen alettuakin.

Mikä saa Sinun vatsasi voimaan hyvin? Oletko huomannut, miten stressi vaikuttaa Sinun kehoosi?

<3 Anna

Lue myös edellinen postaus: Hellettä pakoon helteeseen

treeni-ja-ravinto vatsalihastreeni ravintoaineet kuntosali
Kommentit (7)
  1. Olen huomannut ihan saman jutun, että lomalla ollessa vatsan turvotus häviää ja erityisesti maitotuotteet sopivatkin ja eivät turvota mahaa palloksi niin kuin Suomessa. Syyksi uskon, että lomalla kun kiireet ja stressi helpottuu niin suolistokin saa rauhassa tehdä työnsä ja ravintoaineet imeytyvät paremmin.
    Lomalla on parasta kun saa keskittyä perheeseen ja liikkumiseen ja unohtaa kotiaskareet!
    Mukavia lomapäiviä!

    http://www.jennikatjawellness.com

  2. Bioteekin probiootit ovat kuuluneet päivittäiseen tabusatsiin jo muutaman vuoden ajan. Jotenkin on semmonen olo että flunssailukin on jäänyt vähemmälle. Suosittelen jatkamaan esim jouluun asti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *