Kotitreenit verkossa – testissä neljä eri palvelua

Treenit ovat siirtyneet verkkoon. Se on selvä. Kotitreenien tueksi on tarjolla monenlaista palvelua ja minä testasin niistä neljä: Elixian livetreenit, Keventäjien Kotitreenit, F45 – Trainingin Workout at Home:n sekä Nana Heikkilän Pikkasen pois -kotitreenit. Kerron, miltä treenit vaikuttivat ja mitkä koin plussina ja miinuksina.

Elixian livetreenit

Rekisteröitymällä sivustolla Elixia.fi saa kaikki Elixian livetreenit käyttöönsä maksutta. Valikoimissa on jokaiselle viikonpäivälle useampia treenejä Crosstrainingista joogaan. Treenit voi tehdä livenä, tai myöhemmin tallenteista. Testasin Elixian puolen tunnin Crosstrainingia tallenteesta.

Miesohjaaja oli miellyttävä ja treeni oli kehonpainolla tehtävä circuit-tyyppinen puolen tunnin pläjäys. Liikkeet olivat haastavia ja treenin jälkeen oli kunnon hiki. Tallenteen laatu oli hyvä ja treenitilan taustalla olevasta kaarevasta ikkunasta saattoi seurata ohiajavaa liikennettä, mikä oli yllättävän piristävää. Plussaa toki myös maksuttomuudesta, mahdollisuudesta livetreeneihin sekä monipuolisuudesta.

Ainoa miinus tulee siitä, että kaikki treenit ovat englanniksi, ja ohjaajat ovat ”vieraita”, eivät oman lähielixian tyyppejä. Itselleni treenin vetäjä on tärkeä, ja ryhmäliikunnoissa tulee käytyä samojen ohjaajien tunneilla (juuri heidän takiaan). Mutta ehkä näihinkin uusiin ohjaajiin sitten ajan kanssa tutustuu.

Kuva Screenshot Exilian Live Workoutista.

Keventäjien kotitreenit

Keventäjien Kotitreenit on maksullinen palvelu, jossa monipuolisesti treenejä venyttelyistä, HIIT-treeneihin, Coreen, tanssiin, lihaskuntoon, työpäivän taukojumppiin ja joogaan. Myös synnyttäneille on omat Mama-treenit.

Treenit ovat tallenteita, ja kätevän hakupalvelun kautta voi hakea esimerkiksi tietyllä välineellä tehtävää tai tiettyyn kehon osaan kohdistuvaa treeniä. Samaten ohjaajan tai treenin keston voi valita hakutoiminnon avulla.

Palvelusta löytyy myös useita treenejä yhdistäviä valmiita treenikomboja ja jokaiselle viikolle oma ohjelma ja mieleisiä treenejään voi merkitä omiksi suosikeikseen. Olen itse ohjannut Keventäjien Kotitreeneihin yli 60 treeniä. Muita teille ehkä tuttuja ohjaajia palvelussa ovat mm. Kipa Tiivola, Nana Heikkilä, Veera Malmivaara ja Sari Hellman.

Testasin Veera Malmivaaran Aamujoogan ja se oli kyllä ihana aloitus päivään. Videot ovat hyvälaatuisia, taustat ovat kauniita koteja. Videon taustalla on yllättävän suuri merkitys minulle! Ohjaus on suomeksi, tästä ehdottomasti plussaa. Plussaa myös monista kotoa löytyvillä välineillä tehtävistä treeneistä. Mukana on (mun ohjaamia) TRX-treenejä, kahvakuulaa, kuminauhaa, jumppapalloa, villasukkia jne. Mielestäni on ehdoton etu, että treenit tehdään ohjaajan mukana alusta loppuun.

Miinusta siitä, ettei suurimmassa osassa treenejä ole musiikkia lainkaan. Toisaalta tämä mahdollistaa oman soittolistan virittämisen taustalle ilman, että täytyy kuunnella mitäänsanomatonta taustamusiikkia.

*Ota Keventäjien Kotitreenit testiin! Koodillani ANNAS saat 20% alennusta 3-, 6- ja 12kk:n jäsenyyksistä. Esim 6kk 31,20€ (norm. 39€). Saat siis kaikki treenit käyttöösi. Tee näin: Mene sivustolle keventäjät.fi/kotitreeni ja rekisteröidy (ilmaista). Valitse tämän jälkeen haluamasi kotitreenituote ja hyödynnä koodi.

Kuvat Screenshotteja Keventäjien Kotitreeni -palvelusta.

F45 Training Workout At Home

F45 -trainingin kotitreenit noudattelevat samaa tiukan taattua ja hengästyttävää kaavaa, kuin studion tunnitkin, joissa olen käynyt nyt noin vuoden ajan. Reilun 40 minuutin treeniseteissä mennään eikä meinata. F45 -Training Turku -studion jäsenille tarkoitettuu kotitreenipalveluun tulee joka päivä tallenteena uusi F45 -treeni, joka perustuu aikaa vastaan tehtäviin kehonpainoliikkeisiin. Olen täysin vakuuttunut treenien tehosta. Tässä tilanteessa, kun studio on suljettu, on mahtava päästä jatkamaan studion treeneillä kotona.

Treenit ohjaa englanniksi studion näyttötauluiltakin tuttu ausralialainen kaveri, Cory (hmm-nam!). Tein Gravity -treenin, joss lyhyen alkulämmittelyn jälkeen aletaan tehdä kehonpainoliikkeitä 45 sekunnin työ- ja 15 sekunnin lepoajoilla. Puolessa välissä meinasin luovuttaa, niin raskaalta Burbeet ja askelkyykkyhypyt tuntuvat, mutta sitten muistin, että tältähän aina studiollakin ollessa treeneissä tuntuu, ja pinnistin treenin loppuun asti. Ai että oli hyvä olo jälkeenpäin!

Ehdotonta plussaa F45:lle siitä, että treenit tehdään alusta loppuun ohjaajan kanssa. Miinusta (toisaalta tämä voi olla ihmisestä riippuen myös plussa?) pelkästä valkoisesta treenitaustasta. Miinusta myös siitä, että F45 kotitreenejä pääsevät tekemään vain F45 Training Turku -studion jäsenet. Tämä ongelma tietysti ratkeaa ostamalla salijäsenyyden.

Kuvat Screenshotteja F45 -Training Workout At Home -palvelusta.

Pikkasen pois – Nana Heikkilän verkkovalmennus

Instagramista tutun Nana Fit:n verkkovalmennus ”Pikkasen pois” on neljän viikon tehokas maksullinen verkkovalmennus, jossa yhdistyvät kotitreenit ja ruokavalio-ohjeet. Helppokäyttöiselle valmennusalustalle ilmestyy joka viikko kolme 15-30 minuutin mittaista uutta treeniä. Treenien lisäksi on myös ruokavalio-ohjeita, erilliset ohjeet painonpudotukseen (jos tarvetta) ja ruokavalion perusrungon rakentamiseen, esimerkkiaterioita ja -päiviä unohtamatta.

Mukana on erityisesti lihaskuntotreenejä, josta paljon plussaa! Näihin ei kyllästy, kun treenit ovat niin monipuolisia: lihaskuntoa, kehonhuoltoa, keskivartaloa, lämmittelyitä, alavartaloa jne. Valmennuksen treenit voi ladata itselleen PDF -opppaana ja/tai tehdä Nanan mukana täyspitkillä videoilla. Treenit ovat hypyttömiä, ja niissä voi käyttää lisäpainona esim kahvakuulaa tai muuta kotoa löytyvää painoa. Silloin treeneistä saa todella tehokkaita.

Testasin tätä postausta varten Nanan valmennuksen kehonhuollon, koska usein juuri kehoa huoltavista treeneistä tulee eniten tingittyä (myönnän!), mutta ohjattuna ne tulee tehtyä kunnolla. Nanan ohjaustyyli on pirteä ja rauhallinen ja tykkäsin kovasti rentouttavasta järvi/merimaisemasta videon taustalla. Liikkeet olivat ihania, ja treeni tuntui miellyttävästi kehossa heti treenin jälkeen. Ah, mikä fiilis! Teki todella hyvää tämän kaiken päätetyön keskellä.

Plussaa siitä, että samaan kauppaan treenien kanssa saa myös ruokavalio-ohjeet ja reseptit. Plussaa myös täyspitkistä videoista sekä videoista, joissa opastetaan liiketekniikoita ja -variaatioita. Lihaskunnostaan tulee todella pidettyä huolta tämän valmennuksen avulla. Treeniviikko on helppo suunnitella Nanan ohjeilla. Jos jotain negatiivista, niin valmennus sisältää niin paljon mielenkiintoista materiaalia unesta, palautumisesta, ravinnosta jne, että tämän valmennuksen parissa saa helposti hurahtamaan todella paljon aikaa!

*Saan tarjota lukijoilleni Pikkasen pois – valmennuksen ALE -hintaan 49€(norm 79€). Hinta sisältää siis neljän viikon valmennuksen, kaikki treenit, ohjeet, ruokavalion (painonpudotukseen), Fb-tukiryhmän sekä kaupan päälle Raikas – reseptikirjan, jossa on 150 ihanaa ja terveellistä reseptiä. Nanan Pikkasen pois -valmennukseen pääset tutustumaan ja sen itsellesi ale-hintaan(49€) tämän linkin kautta. 

Kuvat Screenshotteja Nana Heikkilän Pikkasen pois – valmennuksesta.

testattuani neljä eri vaihtoehtoa, on vaikea sanoa, mikä on paras. Tässä tilanteessa, jossa suurin osa treeneistä tulee tehtyä kotona on varmasti ihan perusteltua tehdä treenejä monipuolisesti eri paikoista, joten hassumpi ajatus ei ole ollenkaan treenata vaikka kahden tai kolmen eri palvelun ohjeilla. Näin minä ainakin aion tehdä.

Kun kysyin seuraajiltani suosituksia kotitreenipalveluista verkossa mainittiin myös seuraavat palvelut: Inwell, Fitnessblender, Fressi ja Treenaakotona.com

Sitten on tietysti vielä mun omat kotitreenit, joita jaan nyt tiuhaan tahtiin maksutta instagram-tililläni @ansaivo. tänään pidin myös treeniLIVEN Instagramissa. Se oli kivaa! Suosittelen myös tilaamaan mun Vartti riittää -kirjan, josta löytyy yli 30 erilaista vartin mittaista kotitreeniä ja valmiit 4+2 -viikon treeniohjelmat aloittelijalle ja edistyneelle. Vartti riittääkirjani pääset tilaamaan kampanjahintaan 20,90€(norm. 26,20€) tämän linkin kautta. Hinta sisältää kotiintoimituksen.

Ootko sä testannut jotain treenipalvelua, joka ansaitsee maininnan?

Kivoja treenejä!

<3 Anna

treeni-ja-ravinto treenit treeniohjelmat kysy-treenista-ja-ravinnosta
Kommentit (5)
 1. Suosittelen youtubessa Sydney Cummings, Popsugar fitness sekö Heather Robertson. Täynnä erilaisia jumppia eikä maksa mitään. Toki maksusta saa lisää sisältöä. Näiden kanssa treenattu jo 3,5 vuotta vähän vaihdellen. Sidney postaa joka päivä uuden treenin joten siellä on satoja.

  1. annasaivosalmi
   25.3.2020, 16:19

   Tosi hyvä vinkki, kiitos! 🙂 Tuo Popsugar onkin tuttu, mutta Sidney ei ole

   1. Itse olen myös Popsugar Fitnesin jumppia tehnyt jo vuosia. Laadukkaita ja tasoja/lajeja laidasta laitaan. Kokeilin myös Fressi TV:tä, ei ollut niin tehokas. My bnb live taas vakuutti ja sain jopa vanhempani keppijumppaamaan ja ikäihmisten jumppaan kun eivät pääse nyt uimahallille.

    1. annasaivosalmi
     8.4.2020, 08:29

     Huippua! Kiva, kun oot mukana 🙂

 2. Elina Smålannin metsistä
  27.3.2020, 11:59

  Kotitreeni on aivan ykköstä 🙂
  Itse tarvitsen aina ohjaajan (piiskaajan ?) ja ohjatun ohjelman muuten en saa mitään aikaiseksi.
  Löysin maksuttoman ohjelman youtubesta Hasfit.com pari vuotta sitten ja coach piiskaa ihan kunnon hiet otsalle ”Come on, you´re a fighter not a quitter !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *