Kesäkuntoon 10 viikossa – Ilmainen treeniohjelmani, tule mukaan!

2019 Kuva Pasi Liesimaa/IL

No niin, ensi viikolla se alkaa! Nimittäin 10 viikon laskettelu kohti kesää ja parempaa kuntoa, kiinteämpää, voimakkaampaa kroppaa ja energisempää oloa. Kutsun sinut ohjaukseeni, 10 viikon treeniohjelmaan, ja mikä parasta, ihan ilmaiseksi.

Mikä treeniohjelma?

Olen suunnitellut 10 viikon treeniohjelman, joka innostaa, sinua liikkumaan säännöllisesti ja haastaa sopivasti matkalla kohti elämäsi kuntoa. Ohjelmassa liikutaan monipuolisesti ja parannetaan lihaskuntoa sekä kestävyysominaisuuksia.

Ohjelmani ei vaadi kuntosalijäsenyyksiä, vaan kaikki treenit pystyy tekemään kotona. Treenit ovat sovellettavissa hyvin monenkuntoisille liikkujille. Sain jo kysymyksiä, kuten sopivatko treenit vähän aikaa sitten synnyttäneille. Ja vastaus on, että kyllä sopivat. Suosittelen kuitenkin kuuntelemaan omaa kroppaa ja korvaamaan liikkeet, joista vatsaan syntyy kovaa painetta, varsinkin jos synnytyksestä on vain vähän aikaa.

Lisäksi minulta kysyttiin, voiko treeniohjelman vetää läpi, jos on juoksuharrastaja, tai sellaista aloitteleva. Vastaus on: kyllä voi, aivan erinomaisesti! Itseasiassa monet treenit nimenomaan tukevat juoksijan lihaskuntoa!

Juhannukseen mennessä olet -et vain kesäkunnossa -, vaan energisempi, timmimpi ja innostunut treenaaman säännöllisesti.

Kuva Pasi Liesimaa/IL

Miten pääsen ohjelmaan mukaan?

Mukaan lähteminen on erittäin helppoa! Joka sunnuntai, julkaistaan uudet, tulevaksi viikoksi suunnittelemani treenit Iltalehdessä. Treeniohjelma tulee Iltalehden verkkosivuille, ja opastukset liikkeisiin ovat kätevinä GIF:einä, joista on helppo tarkistaa oikeat liikeradat ja tekniikka. Vinkkaan toki aina uuden viikon treeneistä myös omissa somekanavissani. Jotta sinun tulee sitouduttua treeneihin, kannattaa minulle käydä kuittaamassa tehdyt treenit, esim instagramissa!

Olen todella onnellinen, että Iltalehden verkkosivujen myötä ohjeeni tavoittavat varmasti todella suuren määrän ihmisiä, ja toivon, että mahdollisimman moni innostuisi liikkumaan mukana. Minusta on hienoa, että voin jakaa näitä ohjeita Iltalehden kautta suurelle yleisölle koko Suomessa, ja aivan ilmaiseksi! Kaikilla ei ole mahdollisuutta osallistua treeneihini Turussa. Ohjelman treenit ovat juuri sellaisia treenejä, joita itsekin teen: napakoita, tehokkaita ja simppeleitä.

Miten ohjelma etenee?

Voit tehdä kunkin viikon treenit aina haluaminasi viikonpäivinä, silloin, kun sinun kalenteriisi sopii. Kunhan vain treenit tulevat tehtyä! Mukana on kokovartalotreenejä kehonpainolla sekä erilaisia välineitä, kuten kuminauhaa tai kahvakuulaa apuna käyttäen. Treenaamme alakroppaa ja pakaroita, keskivartaloa ja corea. Toisinaan nostellaan sykkeitä HIIT:illä tai rasvanpolttotreeneillä. Aivan mahtavia treenejä siis tulossa!

Treeniohjelma koostuu 3-4 treenistä/viikko. Treeniviikkoon kuuluu 1-2 omatoimista aerobista treeniä, kuten kävelyä/juoksua/pyöräilyä, uintia ym. Esimerkiksi 45 min Run-Walk-Run -lenkki tai reipas kävelylenkki. On itsestäsi kiinni, mikä on se sinulle sopivin aerobinen laji.

Tämän lisäksi jokaisella viikolla on kaksi suunnittelemaani kotitreeniä, jotka kehittävät lihaskuntoa, polttavat rasvaa ja kiinteyttävät. Tottakai haluan rohkaista myös lisäämään arkiliikuntaa, kuten taittamaan työmatkat kävellen tai pyörällä.

Kuva Pasi Liesimaa/IL

Haastan Sinut mukaan!

Nyt haluankin haastaa Sinut mukaan! Lähde 10 viikon matkalle kohti elämäsi kuntoa. Kaikki suunnittelemani treenit ovat taattua ja tuttua kotitreenimatskuani, joka on innostanut, jopa vannoutuneet kotitreenien välttelijät liikkeelle. Treenit ovat nopeita, 15-20 -minuutin mittaisia, mutta sen verran tehokkaita, että tuloksia on lupa odottaa.

Jotta et missaa yhtäkään treeniä, ja pysyt mukana 10 viikkoa, ota sometilini seurantaan. Löydät minut Facebooksita nimellä: Anna Saivosalmi sekä Instagramista @ansaivo. Muistuttelen kanavillani aina joka viikko treeneistä ja toki teen ne myös aina itse. Vinkkaa ohjelmasta mielellään myös kaverillesi.

Tsempataan toinen toistamme ja pidetään innostus yllä koko 10 viikon jakson ajan!

<3 Anna

Instagram: @ansaivo

Jos haluat todella mitata, millaisia tuloksia saat, suosittelen ottamaan mitat itsestään ennen projektin alkua. Lisäksi suosittelen tekemään kuntotestin: 30 sekuntia kyykkyjä, 30 sekuntia punnerruksia ja 30 sekuntia istumaan nousuja.  Merkitse halutessasi 30 sekunnissa saamasi toistomäärä ylös. Voit myös testata, kuinka kauan ennen harjoitteluohjelman alkua pysyt lankkupidossa, oikealla tekniikalla. Merkitse myös tämä tulos ylös. Testit tietsti oistetaan juhannusviikolla ja kastotaan, minkälaista parannusta on tullut. Ja sitähän tulee!

Jos jonkin viikon treenit jäävät välistä esim sairauden takia, älä lannistu. Palaa treeniohjelman pariin heti, kun mahdollista. Vastaan mielelläni kysymyksiin. Jätä kysymyksesi vaikka tämän postauksen kommenteihin tai laita viestiä instassa.

 

Kuva Pasi Liesimaa/IL

 

 

 

Kommentit (18)
 1. Hei, minua niin syyhyttäis rueta tähän mukaan mutta olen rv10. Mitäpä luulet onnistuisko?

  1. annasaivosalmi
   14.4.2019, 07:46

   Moi! Kyllä voit lähteä mukaan, jos oma olo antaa myöden 🙂 Varsinkin, jos olet ennenkin liikkunut. Mun treeneissä on käynyt paljon naisia, jotka on olleet raskaana, siis ihan kunnolla vatsa näkynyt jne ja siellä ne on porskutaneet mukana. Tehneet oman fiilliksen mukaan ja vähän kevyemmin tietyt liikkeet. Eli itseäsi kuunnellen mukaan vain.

   t. Anna

 2. Huippua että innostat meitä liikkumaan! Olet ihana ja eloisa persoona! <3

  Blogissasi häiritsee vähän oikeinkirjoitus – etenkin pilkutusvirheet. Toivoisin skarppausta tähän 🙂

  1. annasaivosalmi
   14.4.2019, 07:43

   Kiitos paljon, Snna.

   Ja ihan totta, olen pilkkujen kanssa toivoton 🙂 Muistan, miten lukion äikänope kirjoitti jokaiseen aineeseen ”PILKUT, PILKUT!” Skarppasin kirjoituksiin ja sain äikästä kovalla puurtamisella ällän, mutta tosiaan, skarpattavaa on.

   t. Anna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *