Keltaiset hiukset – ei kiitos!

Saan aina järkyttävän tukkapaniikin, kun huomaan aamulla peiliin katsoessani, miten vaaleat hiukseni ovat muuttuneet yön aikana keltaisiksi. No ei muutos tietenkään ole yhdessä yössä tapahtunut, mutta herään tähän aina yhtä yllättäin. Ja silloin on jo kiire!

Tummempi tyvikasvu vielä korostaa latvojen pissanväristä sävyä. Yleensä tämä huomio iskee sunnuntaina, ja samantien ryntään kampaajan nettivarauspalveluun tai viimeistään maanantaina aamulla soitan ajan ammattilaiselle.

Pääväri: keltainen!

Käyn kampaajalla melko harvoin. Hiukseni ovat tasapitkät ja raidoitetut, joten pärjään hyvinkin useamman kuukauden, jopa puoli vuotta, samalla päällä. Mutta, kun keltainen kuontalo yllättäin hyppii silmille, en emmi hetkeäkään, ja värikäsittelyyn on päästävä mahdollisimman pian. Minulla on aina ollut hiuksissani, enemmän tai vähemmän, vaaleita raitoja, sekä usein myös tämän lisäksi sävytys.

Lähtötilanne. Hiusten kuntokaan ei mairittele.

Keltaiset hiukset – ei kiitos!

Pesen hiuksiani todella paljon, koska hikoilen päästäni treenien takia todella paljon. Ja veden kanssa lutraaminen aiheuttaa vaalennettujen hiusteni kellastumisen. Putkistoista irtoaa kuparia ja rautaa, jotka yhdessä veden puhdistukseen tarkoitetun kloorin kanssa tekevät tukan ajanmyötä tunkkaisen keltaiseksi, jopa vihertäväksi.

Onko Turun vedessä jotain, joka vielä entisestään lisää keltaisuutta? Ennen ja jälkeen kampaajan käsittelyn.

Edellisviikolla koin kauhunhetkiä peilin edessä, enkä nähnyt kuin rasvaisen keltaisen kuontalon. Onneksi sain kampaaja-ajan nopeasti. Lähtötilanne olivat latvoista huonokuntoiset ja kiillottomat hiukset. Tavoitteksi esitin kiiltävän, luonnollisen vaalean tukan, jossa ei olisi niin paljon keltaisia sävyjä.

Hiukseni raidoitettiin vaalealla (ei palkkiraitoja, vaan kamman piikillä tehtyjä) ja lisäksi ne sävytettiin. Hiuksiin tehtiin myös hoitava tehokäsittely. Tulos oli todella toiveideni mukainen. Luonnollisen vaalea, kuin oma värini, mutta ilman keltaisuutta tai selkeää merkkiä siitä, että tukka olisi superblondattu.

Lopputulos oli minusta erittäin onnistunut. Vaalea, olematta silti superblondatun näköinen. Pituudesta lähti nelisen senttiä.

Minusta kampaajan ammattitaidosta kertoo jotain  se, että hän osaa tehdä raidat, jotka eivät jätä hiuksiin kovinkaan näkyvää tyvikasvua, vaikka kampaajaväli venähtäisi. Kotiinviemisiksi ostin hopeahoitoainetta, vaikka hopeashampoo olisi varmasti tehokkaampi keltaisuuden ehkäisijä. En halua tukastani kuitenkaan harmaansävyistä, joten kellastukoon taas asteittain omaan tahtiinsa, ennen seuraavaa tukkapaniikkia.

Mitä olette mieltä tuloksesta?

<3 Anna

Hiukset toteutti Maryanne Lavastre Turun Lux Huoneelta. Maryanne on myös meikannut minut usein kuvauksia varten sekä laittanut hiukseni ja meikkini joihinkin Treenaa kotona -kirjani kuviin. Suosittelen!

Seuraa minua myös somessa: @ansaivo

kauneus hiusvarit hiusten-hoito muodonmuutos
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *