Käytätkö vartalovoidetta kasvovoiteena? – En minäkään.

Kaupallinen yhteistyö: Nivea

Viikossa viisi ulkotreeniohjausta, päivittäiset kävelylenkit ja lisäksi ulkoilut lasten kanssa. Pari juoksulenkkiä ja kohta saa kaivaa jo pyöränkin tallista.

Vietän ilahduttavan paljon aikaa ulkona ja se on todellakin vain positiivinen asia. Ulkotreeneissäni käyvät naiset sanovat samaa: parasta treeneissä on raikas ulkoilma, joka tekee todella ihmeitä päivän sisällä/töissä istumisen päälle.

Suihku ja talvi kuivattavat

Hikoilen päivittäin, sisällä ja ulkona, ja siksi käyn päivittäin myös 2-3 kertaa suihkussa. Näin talvella vartalon ihoni on ollut kovilla ja rasvaankin sitä ahkerasti jokaisen suihkussa käynnin jälkeen. Muuten iho alkaa kutista ja sen pinta muuttuu karheaksi.

juoksemassa

fullsizerender-41

IMG_9412

trx

Vartalolle olen käyttänyt jo vuosia Nivea Firming Body Lotionia, joka silottaa ihon pintaa ja tekee sen joustavaksi, todistetusti jo kahdessa viikossa. Nyt voiteeseen on lisätty vielä uutuutena C-vitamiinia, joka tehostaa Q 10-koentsyymin kiinteyttäviä vaikutuksia.

Vaikka talvet ovat kuivalle iholleni kidutusta, olen ahkeralla rasvaamisella saanut pidettyä ihoni hyvin kosteutettuna. ”Äiti, miksi sulla on noin pehmeä iho?” on kysymys, jonka kuulen usein lasteni suusta.

Nivea firming body lotion

Vartalolle ja kasvoille omat tuotteet

Kasvoille minulla on oma kosteusvoiteeni. Ei tulisi mieleenkään laittaa tömäkkää vartalovoidetta kasvojen herkälle ja ohuelle iholle.

Siksi hämmästyinkin pahemman kerran, kun löysin itseni vartalolle tarkoitettu aurinkovoidepurkki kädessäni. Olin lisäämässä perus -aurinkorasvaa kasvoilleni, kunnes muistin, miten ikävän tunteen vartalovoide kasvojen ihoon jättää.

Maksaläiskiä ja punainen nenä

Kaiken tämän ihanan ulkoilun keskellä olen monen monta vuotta unohtanut ihoni, erityisesti kasvoni, jotka altistuvat valtavalle määrälle UV-säteitä aina, kun liikun ulkona, paistoi aurinko sitten siniseltä taivaalta tai pilven takaa. Erityisesti kylmempinä kevätpäivinä suoja unohtuu, vaikka juuri silloin aurinko on petollinen!

Olkapäitä rasvaan kyllä heti innokkaasti, kun vaihdan hihattomaan paitaan, mutta miksi kasvot jäävät niin vähälle huomiolle, vaikka ulkona paistaa jo! Nenä on tullut poltettua useamman kerran.

Viime vuosina olen myös alkanut saada maksaläiskiä kasvoihin. Auringolle altistuminen myös vanhentaa ihoa.

Olen ollut aurinkovoiteiden suhteen monta vuotta suurpiirteinen ja kasvoille on tullut läästittyä samaa rasvaa, kuin muuallekin kroppaan, ikävin seurauksin: Kasvot jäävät tällöin rasvaisiksi, kiiltäviksi ja lähmäisiksi. Hikoillessa tunne vain pahenee.

Mutta ei enää!

Miksi kasvot tarvitsevat oman aurinkovoiteensa?

Kasvojen iho eroaa muusta ihosta altistuessaan auringolle ja siksi se tarvitsee erityistä suojaa. Mikä muu kehon osa saa niin paljon aurinkoa heti kevään ensi säteistä lähtien, kuin kasvot?

Ennen Nivean uusia, erityisesti kasvojen iholle kehitettyjä  Sun Face –voiteita kokeiltuani, en voinut kuvitellakaan, kuinka hyvältä aurinkovoide voi kasvoilla tuntua.

Olen kokeillut joitakin kasvoille tarkoitettuja aurinkotuotteita, mutta pettynyt joka kerta. Iho on jäänyt valkoiseksi tai rasvaisen kiiltäväksi siitä huolimatta, että tuote on tarkoitettu kasvoille. Ongelmat ovat tulleet esiin viimeistään siinä vaiheessa, kun olen hikoillut.

Nivea Sun Face Shine Control tuntuu kasvojen iholla, kuin käyttämältäni kosteusvoiteelta: ohuen koostumuksen ansiosta se levittyy ja imeytyy nopeasti jättäen ihon pinnan silkinpehmeäksi ilman tahmeaa ja kiiltävää pintaa. Ja tämä vaikutus kestää, vaikka hikoilisin ulkona.

Monet ystäväni ovat tuskailleet ihon pigmenttimuutosten kanssa, joka kevät. Nivean Anti-Age & Pigments on ratkaisu tähän ongelmaan. Korkea suojakerroin (30 tai 50) ehkäisee tehokkasti ns. maksaläiskiä.

Nivea Sun Face tuotteet
Nivea Sun Face Shine Control SK 30 & Nivea Sun Face Anti-Age & Anti-Pigments SK 50

Nivea Sun Face

Testitulokset

Ulkoilukauden alettua olen tullut tietoiseksi, että vartalon iholle ovat omat rasvansa ja kasvojen iholle omansa. Logiikkani ei ollut ennen toimiva: miksi aurinkovoiteissa käyttäisin samaa tuotetta sääriin ja poskille, vaikken ikinä tekisi niin tavallisten rasvojen suhteen?

En halua joutua miettimään ihon palamista, vanhenemista, kiiltoa tai tahmaisuutta liikkuessani ulkona. Itsensä auringossa grillaamisen aika on ohi. Terve päivetys on kaunista, mutta punakka iho, niin olkapäissä kuin nenälläkin näyttää ennemminkin nololta. Sitä paitsi palamisen haitat tunnetaan laajasti.

Testasin Nivea Sun Face Shine Controlin SK 30 sekä kaksi vartalolle tarkoitettua aurinkovoidetta. Kaikissa tuotteissa oli korkea suojakerroin

Voidemainen aurinkovoide vartalolle  vs. Nivea Sun Face Shine Control

Levitin toiselle puolelle kasvoja voidemaista aurinkovoidetta ja toiselle Nivea Sun Face Shine controlia. Annoin imeytyä noin 5 min ja nappasin kuvan.  Tässä tulokset:

Nivea SunFace testi1 voidemainen

Nivea SunFace kasvoilla 

Öljymäinen aurinkovoide vartalolle vs. Nivea Sun Face Shine Control

Tämän jälkeen poistin voidemaisen aurinkovoiteen, lisäsin Niveaa ja toiselle puolelle öljymäistä aurinkovoidetta. Annoin imeytyä noin 5 minuuttia. Tässä tulokset:

NiveaSunFacetesti2 öljymäinen

Vasen puoli kasvoista kiiltää enemmän ja voiteen kohdalla on suorastaan valkoinen. Sen lisäksi, että eron huomaa silmällä katsottuna, oli erityisesti tunne kasvoilla se, joka saa minut ehdottomasti valitsemaan kasvoille tarkoitetun tuotteen.

Vartalolle tarkoitetut tuotteet jättivät kiiltävän tahmaisen, öljyisen ja ”märän” pinnan. Nivea imeytyi heti, eikä voidetta edes huomannut verrattuna toisiin. Vartalolle tarkoitettua voidetta tarttui myös ikävästi hiuksiin, tehden ne rasvaisen näköisiksi. Kasvovoiteen ohuen koostumuksen ansiosta ja nopeasta imeytymisestä johtuen Nivea Sun Face:n kohdalla näin ei käynyt.

OSALLISTU ARVONTAAN – Kevenny ja energisoidu tänä keväänä!

Arvon yhdessä Nivean kanssa 5kpl Keventäjät- + Keventäjien kotitreeni 3kk -jäsenyyksiä (arvo a 78€).

Kommentoi täällä blogissa tai somekanavissani (IG/ FB) Nivea-postauksen alla, niin olet mukana Keventäjien jäsenyyksien arvonnassa!

Jokainen onnekas voittaja saa Keventäjien monipuoliset työkalut, kuten oman räätälöidyn ohjelman tavoitteensa saavuttamiseksi, ruokapäiväkirjan, jonka avulla ruuan määrää ja laatua voi seurata, tuhannet reseptit, asiantuntijoiden avun ja pääsyn yhteisön keskusteluihin sekä lisäksi videotreenipalvelu Keventäjien kaikki Kotitreenit, joista löytyy alusta loppuun ohjattuja harjoitteita jokaiseen tilanteeseen.

Jos haluat startata terveellisesti ja kevyemmin kevääseen, niin tämä on just Sulle!

Jätä siis kommentti ja olet mukana arvonnassa. Arvon jäsenyydet jo ke 11.4. 2018.

P.s. Nivea arpoo toiset 5kpl Keventäjät -jäsenyyksiä omilla Facebook-sivullaan.  Tuplaa mahdollisuutesi voittaa ja osallistu arvontaan myös siellä!

Ulkoilmanaiset – suojataan siis itsemme uhilta, mutta nautitaan auringosta liikkuen!

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Erilaiset ja yhdessä. Yö ja päivä. Niitty ja taivas. 

 

Kommentit (88)
  1. Mukana arvonnassa! Taas herätti pitämään ihostaan huolta!

    1. Mukana!

  2. Maj-Britt ikala
    4.4.2018, 08:13

    Kuulostaa niin hyvältä ongelmaiholleni, että käyn ostamassa heti tänään. Aurinko paistaakin kirkkaasti tänään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *