Hyvinvointimatka Italiaan – sielulle, keholle ja sydämelle

Mitä te siellä oikein teette? Missä te oikein olette? Keitä siellä on? Kuka tällaisen järjestää? Olen saanut taas valtavasti kyselyjä viime viikon Italian hyvinvointimatkaamme liittyen. Uteliaisuus ei yllätä, onhan tämän tyyppinen hyvinvoitimatka monen unelmissa. Kuvat kertonevat enemmän kuin tuhat sanaa, joten kuvia onkin luvassa paljon!

Kuva: Riina Oikarinen

Keväällä ja syksyllä Italiaan

Lokakuinen My Body & Balancen hyvinvointi- ja treenimatka oli jo järjestyksessään neljäs Italiaan järjestämämme reissu. Pohjois-Italian Maggiore -järven huimat maisemat ovat kaikista käymistäni paikoista ehdottomasti yksi kauneimmista. Tällä kertaa mukanamme oli 17 asiakasta sekä henkilökunnan jäsenet.

Matkoillamme majoitutaan aina yksityisvillaan, jolloin saamme olla aivan omalla porukallamme kohteessa koko loman ajan. Maggiore-järven villa on kuin linna, josta on panoraamanäkymät kauniille järvelle ja vuoristomaisemiin. Mukanamme on myös suomalainen henkilökunta, joka vastaa ruuanlaitosta, emännöinnistä ja valmennuksesta sekä loman sujuvuudesta. Ruoka on matkoillamme aina kohokohta!

Hyvinvointimatkan päivä

Tällä kertaa olin itse vastuussa Bootcamp -treenien vetämisestä sekä aamulenkeistä. Ihanat joogatunnit ohjasi Sanna Luther. My Body & Balancen perustaja Tiina Veijonen huolehti siitä, että kaikki toimi, kuten piti, koko loman ajan. Aamun saattoi aloittaa kanssani hölkäten pitkin järven rantaa tai Sannan ohjauksessa joogaten auringon nousuun.

Kuva: Riina Oikarinen
Kuva: Riina Oikarinen

Aamiainen nautittiin kaikessa rauhassa ulkona puutarhassa. Ilmat suosivat meitä ja päivät sekä illat olivat niin lämpimiä, että kaikki ateriat pystyi syömään ulkosalla. Aamiaisen jälkeen oli aikaa vaikkapa pulahtaa altaaseen, käydä hieronnassa tai nauttia villan rauhasta. Puoliltapäivin oli vuorossa vetämäni tiukka lihaskuntoon keskittyvä Bootcamp tai porrastreeni.

Lounas tarjoiltiin seisovasta pöydästä. En kestä, miten ihanaa kasvisvoittoista ruokaa meidän kokkimme Salla Teissala loihtikaan! Lounaan jälkeen saattoi lähteä vaikkapa käväisemään villamme lähellä sijaitsevassa kuvankauniissa pienessä italialaiskylässä ostoksilla tai jäätelöllä. Iltapäivisin oli vuorossa coretreeniä sekä joogaa. Muutamana iltana lopetimme päivän auringonlaskun joogaan Sannan lempeällä opastuksella. En ole ennen joogannut kirkkaan tähtitaivaan alla. Aivan huikea kokemus, joka sulatti sielun ja sydämen.

Illallinen nautittiin yhdessä ruuasta ja juomasta nauttien, sekä kerraten päivän tapahtumia. Yhteisten ruokahetkien aikana oli mahdollisuus tutustua aivan ihanaan porukkaan, joka tällä kertaa oli päättänyt matkallemme lähteä mukaan. Niin monta uutta ja upeaa tuttavuutta ympäri Suomen maan.

Itse iloitsin erityisesti siitä, että matkalle oli lähtenyt mukaan hyvin monenikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia ihmisiä. Kaikkia yhdisti uskallus lähteä kokemaan jotain uutta yhdessä meidän kanssamme. On rohkeaa lähteä matkalle vieraiden ihmisten seurassa, mutta toisaalta on hienoa huomata, miten meitä yhdistivät samat asiat: halu pitää itsestään huolta, nauttia ja liikkua.

Parasta matkalla

Itselleni parasta näissä matkoissa on se kauneus, joka meidät ympäröi aamusta iltaan. Auringon lämpö, upeasti hoidettu puutarha, jylhät vuoristomaisemat ja järven kimmellys. Tämä kauneus jo itsessään luo hyvinvointia. Kun tähän yhdistetään liikunta, kehonhuolto ja jooga, joka voitelee myös sielun sopukoita, on helppoa voida hyvin. Tarkkaan mietitty monipuolinen ja herkullinen ruoka tukee täydellisyyttä hipovaa lomakokemusta. Ja vielä, kun mukana on näin mukavia, avoimia ja ihania ihmisiä, ei voi muuta kuin rentoutua ja antaa hyvän olon tulla.

Viimeisenä iltana oli mahtava kuunnella asiakkaidemme kokemuksia matkasta: siitä, miten he olivat viihtyneet, ja mikä oli ollut parasta. Minulle nämä matkat eivät tunnu työltä, vaan treenien vetäminen ja ihmisiin tutustuminen ovat lomaa. Stressitasot laskevat, akut latautuvat ja positiivinen energia täyttää kehon ja mielen.

Jäikö sinulle vielä kysymyksiä? Heitä kommenttikenttään, niin vastailen mielelläni.

Seuraavaa matkaa jo innoissaan odottaen,

<3 Anna

P.s. Seuraava My Body & Balance hyvinvointimatkamme toteutuu keväällä ja suuntaamme kohti Toscanaa jo kolmatta kertaa. Lisätietoja matkasta, jossa on vielä joitakin vapaita paikkoja, löydät täältä.

hyvinvointi palautuminen stressi kysy-treenista-ja-ravinnosta
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *