HIIT 50/10 – Treeni, joka muokkaa reisiä ja pakaroita, sopii aamuun!

HIIT -treeneillä on hirmumaine. Usein HIIT -treeneissä hypitään ja pompitaan ihan hulluna ja syke hakkaa maksimilla. Tämä HIIT -treeni sen sijaan sisältää vain vähän hyppyjä, mutta tehosta ei tingitä. HIIT 50/10 on treeni, jonka tuntee tehneensä, vielä seuraavanakin päivänä, ja nimenomaan reisissä ja pakaroissa.

Olen teettänyt tämän HIIT -treenin niin treeniryhmälleni Turussa, kuin Houtskarin hyvinvointireissulaisillekin. Olen huomannut, että treeni toimii todella hyvin myös aamutreeninä juuri siitä syystä, ettei se ole liian tiukka. Mitään välineitä et tarvitse, ainoastaan timerin tai muun ajanottolaitteen. Itse käytän kännykässä Tabata Pro -appia, johon on helppo säätää 50 sekunnin työ- ja 10 sekunnin lepo/vaihtoajat.

Tämä treenihän löytyy myös kirjastani Treenaa kotona 10,20 tai 30 minuuttia (Tammi) ja kuvat on ottanut Jenni Virta. Koko kirjan täynnä kotitreenejäni pääset tilaamaan itsellesi tuosta linkistä erittäin edulliseen hintaan 10,90€ . Ja sitten ohjeisiin!

HIIT 50/10

Aseta timeri 50 sekunnin työ- ja 10 sekunnin lepoaikoihin. Tee jokaista liikettä 50 sekuntia ja siirry 10 sekunnin aikana seuraavaan liikkeeseen. Tee kokonainen kierron ja lepää tämän jälkeen 1-2 minuuttia. Tee yhteensä 3 kierrosta. Yksi kierros vie 8 minuuttia, joten koko treenille kertyy aikaa noin 30 minuuttia, riippuen kierrosten välissä olevien taukojen pituudesta.

Potku askelkyykystä

Ota pitkä askel taakse. Potkaise takana olevalla jalalla voimakkaasti korkealle kehon etupuolelle ja palauta jalka askelkyykkyyn. Toista 50 sekuntia. Pidä 10 sekunnin tauko ja tee sitten liike toiselle jalalle. Vaikutus: reidet ja pakarat.

Käänteinen lankku

Tuo kädet vartalon taakse istuma-asennossa. Nosta itsesi käänteiseen lankkuun. Pidä lantio ylhäällä 50 sekuntia. Haasta: Nosta vuorojalkoja alustasta. Vaikutus: Keskivartalo, takareidet ja pakarat.

Luisteluhypyt

Astu jalka pitkälle ristiin toisen taakse ja koukista polvista. Hyppää sivulle ja tuo alas tullessa toinen jalka toisen taakse. Pidä tukijalan polvi suoraan eteenpäin. Helpota: Jätä hypyt pois ja askella. Pidä kuitenkin liike niin isona, että koukistat tukijalan joka kerta. Vaikutus: pakarat.

Askelkyykky eteen ja sivulle

Seiso ryhdikkäänä perusasennossa. Astu pitkä askel eteen. Palaa takaisin alkuasentoon ja astu samalla jalalla pitkä askel sivulle. Anna polven ja varpaiden kääntyä reilusti ulospäin. Astu tämän jälkeen taas askelkyykky eteen. Toista 50 sekuntia yhdelle puolelle ja 10 sekunnin tauon jälkeen toista 50 sekuntia toiselle puolelle. Vaikutus: reidet ja pakarat.

Vuorikiipeilijä

Asetu punnerrusasentoon. Pidä keskivartalo ja lapojen alue vahvoina. Tuo vuoropolvea ripeästi kohti rintaa siten, että keskivartalo pysyy kokoajan suorassa linjassa.  Vaikutus: keskivartalo ja sykkeen nosto.

Kyykkyhyppy

Ota hartioiden levyinen haara-asento ja kierrä polvet ja varpaat samaan suuntaan. Tuo sormenpäät kohti alustaa ja ponnista itsesi ylös. Pidä keskivartalossa hyvä tuki. Helpota: tee kyykkyjä hyppyjen sijaan. Vaikutus: reidet, pakarat ja sykkeen nosto.

Laita tämä treeni ihmeessä testiin, jos haluat kokeilla HIIT -treeniä, jonka avulla muokkaat samalla reidet ja pakarat timmeiksi, ilman hullua hyppimistä ja alle puolessa tunnissa. Missä tahansa!

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Rannikkoreitti ja Kasnäs – Saaristoseikkailu Kemiönsaarella!

Tuu myös someen: IG @ansaivo

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *