Hellettä pakoon helteeseen

Kaupallinen yhteistyö: Nivea

Lentokoneeseen astuessamme Finnairin lentoemäntä tokaisi minulle: ”Ai hellettä pakoon helteeseen?” En tiedä oliko kommentti tarkoitettu hauskaksi vai sarkastiseksi, olimmehan suuntaamassa helteisestä Suomesta Kreikan helteisiin.

Olemme lomailleet kesäisin Kreikassa yhteensä varmaankin parikymmentä kertaa. Jo nuorena parina rakastuimme Kreikkaan. Menimme aikoinaan kihloihin Kreetalla.

Lomapaikat ovat vaihdelleet, mutta toisaalta pysyneet myös samoina. Tämänkertaisessa kohteessamme Avra Imeprial Hotellissa olemme olleet kolme kertaa aiemminkin. Tiesimme siis mihin olemme menossa ja mitä on tulossa.

”Tylsää!”, voisi joku todeta, mutta meille tuttu lomakohde tarjoaa taatusti sellaisen loman, jonka haluammekin, ilman yllätyksiä. Rakastamme rauhaa ja myös lomalla: tiettyjä rutiineja.

Kun meidän perheemme lomailee, on se, että tapahtuu mahdollisimman vähän, parasta. Moni puolituttuni ei voi uskoa, että minä, jatkuvasti menossa/liikkeessä/suorittamassa oleva, haluan lomaltani paikallaan pysymistä, rauhaa, lököilyä ja tekemättömyyttä. No. Paikallaan en tietenkään jatkuvasti pysy.

Aamuisten juoksulenkkieni kääntöpaikka.

 

Kun lomakohteessa ei tapahdu mitään

Kolymbarin kylä Kreetalla on pieni. Unelias kalastajakylä ja muutamia pieniä tavernoja. Siis juuri sopiva meille! Rannalla on kourallinen ihmisiä ja hotelli, jossa majoitumme, on laadukas, meille sopivine palveluineen. On kuntosalit ja muut treenimahdollisuudet, lapsille isot uima-altaat ja aktiviteetit, meri vieressä ja hyvää ruokaa.

Kaiken lisäksi paikalle sattui lomamme ensimmäisiksi päiviksi sopivasti turkulainen puolituttu perhe, joten lapsilla, sekä aikuisilla on ollut mukavaa seuraa. Olemme treenanneet, olleet rannalla ja käyneet syömässä yhdessä. Mikä ihana yllätys!

Mitä odotan lomalta

Minulle loma tarkoittaa ennen kaikkea kotiympyröistä irrottautumista. Tutut arjen kuviot saavat jäädä. Ehdottomasti eniten arvostan lomalla sitä, ettei minun tarvitse pyykätä, siivota, käydä kaupassa tai laittaa ruokaa. Saan keskittyä tekemään ennen kaikkea niitä asioita, joista nautin.

Parvekkelta tuijotellaan merelle ja altaalle.

Lomarutiinit

Aamut alkavat lenkillä tai aamu-uinnilla. Laitan illalla kamppeet valmiiksi, jotten lähtiessäni herätä muuta perhettä. Livahdan ulos nauttimaan täydellisestä omasta ajastani. Lenkkimaastot ovat upeat, korvissa soljuu äänikirja ja vierellä sininen aava välimeri. Jolkottelen viidestä kymmeneen kilometriä omaan rauhalliseen tahtiini. Aamut ovat (täälläkin) parhaita.

Tullessani aamulenkiltä, on muu perhe herännyt ja suuntaamme aamiaiselle, joka on täällä ihana. Runsaasta ja monipuolisesta buffet-pöydästä voi valita juuri ne itselleen sopivimmat asiat. Puuroa, kananmunaa eri muodoissaan, tuoreita hedelmiä ja pähkinöitä.

Koska lapsemme ovat jo hieman isompia, viihdymme erityisesti rannalla. Kumpikin lapsistamme on kova uimaan ja meressä tulee plutrattua tuntikausia. Polttava aurinko vaatii hyvät suojakertoimet ja varsinkin tyttäreni herkkä ja vaalea iho kaipaa vähintään 50 suojakerrointa. Kasvoille olen käyttänyt, sekä aikuisilla että lapsilla Nivea Sun Facen SK 50:iä. 

Nuorempana kärvensin ihoani polttavassa auringossa kuumimpaan aikaan. Nyt vetäydyn suosiolla varjoon ja käytän vähintään 20 suojakerrointa. Hassua, etten aiemmin, rusketusta ihailevana, ymmärtänyt, että syvän, kauniin ja tasaisen rusketuksen saa nimenomaan käyttämällä reippaasti aurinkovoidetta ja oleilemalla auringossa maltilla.

Jos ihonsa polttaa, kuoriutuu se kammottavina pliisuina pois ja ihosta tulee laikukas (palamisen tervyshaitoista puhumattakaan). Tällä reissulla minulla on käytössä jo aiemmin mainitsemani Sun Face (SK 30 & 50) sekä Nivea Sun Protect & Bronze Oil SPF30. Lisäksi Nivean Sun Caring Sun Roll-on, deodoranttimaisessa pakkauksessa on todella kätevä. After Sunit viilentävät ja hoitavat ihoa uimisen ja rantsupäivän jälkeen.

Loikoilua

Itse rakastan rantatuolissa loikoilua hyvän kirjan kanssa. Eipä siihen paljon muuta tarvita. En kaipaa puuhaa, paikasta toiseen siirtymistä, minkään muun, kuin sinisen meren näkemistä.

Onneksi mieheni on samanlainen. Siinä me sitten köllimme rinnakkain niin kauan, kunnes nälkä yllättää. Autoa emme lomilla vuokraa, koska tyttäreni voi autossa pahoin.

 

Eka kesä moneen, moneen vuoteen, kun naamani ei ole näppylöillä! Ihanaa.

Vastapainoa makoilulle

Iltapäivällä on usein salitreenin vuoro. Koska lämpötila lähentelee täällä neljääkymmentä, on ihanaa, kun hotellilla on ilmastoitu kuntosali. Vaikkakin minä, megahikoilija, olen sielläkin treenatessani aivan litimärkä hiestä. Onneksi Nivean Dry Fresh toimii täälläkin, eikä ole pettänyt kertaakaan, näissä ääriolosuhteissa.

Salille lähdössä.

Minun lomani on sopivassa suhteessa rentoilua, makoilua, 9 tunnin yöunet, mutta myös sporttia juuri silloin, kun haluan. Rakastan sitä, että pääsen tekemään treenejäni salille ja pääsen aamuisin juoksemaan ja ihailemaan auringon nousua.

Arjessa minua vaivaavat asiat, kuten ruuanlaitto ja siivous ovat täällä muiden hoidossa. Se on todella vapauttavaa. Huomaan, miten kotoa irtautuminen saavat irtautumaan myös töistä ja stressistä. Koti on ollut minulle nyt 1,5 vuotta työpaikka, joten ehkä tämäkin selittää asiaa osaltaan.

Voitteko kuvitella! Treeniryhmäni naiset ostivat minulle lahjaksi lahjakortin hotellimme Spa-osastolle. Siellä minä nautin hoidettavana ja hierottavana reilut kaksi tuntia. Ilme hoidon jälkeen kertonee kaiken.

Parhaiten täydellisen rentoutumisen ja lomamoodiin pääsemisen tunnistaa unesta. Arjessa herään usein todella aikaisin ja kierrokset pärähtävät heti käyntiin. Täällä nukun pidempään ja selkeästi laadukkaampaa unta. Mutta eikö juuri se ole loman tarkoitus?

Kyllä, pakenimme siis Suomen hellettä helteeseen ja nautimme koko perhe. Mitä Sinun lomaasi kuuluu? Mikä tekee sinun lomastasi loman?

<3 Anna

P.s. Arvatkaa, kuinka onnellinen olen, kun kasvojeni iho on säästynyt kokonaan näppylöiltä, joista olen kärsinyt monta kesää! Uskon, että korkean suojakertoimen Sun Face –tuotteet ovat olleet suurin syy tähän.

Lue myös edellinen postaukseni: AMRAP -treeni saa sinut treenaamaan kovemmin, ilman ryhmäliikuntaa!

hyvinvointi mieli perhe
Kommentit (2)
 1. Lomalla Rodoksella
  24.7.2018, 16:40

  Lomasta tekee loman juurikin se että kaikki kotityöt saa unohtaa. On aurinko, meri, uima-allas, valmis ruoka mistä valita ja aamulenkit ku muut nukkuu. Ja kiitos kun löysin kauttasi Nivean aurinkovoiteet kasvoille.

  1. annasaivosalmi
   26.7.2018, 08:16

   Just näin! Olen niin samaa mieltä. Kotitöitä ehtii sitten taas tehdä (ehkä pirteämmällä mielellä) koko vuoden, kun niistä on saanut etäisyyttä. Ihmiset arvostavat kyllä erilaisia asioita. Itse en ole koskaan siivouksesta, pyykkäyksestä tai arkiruuanlaitosta nauttinut 🙂

   Kiitos sinulle kommentista.

   P.s. Eikö ole ihania nuo kasvojen aurinkotuotteet? Mä en ymmärrä, miten olen pärjännyt ennen ilman niitä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *