Kiinnitetty postaus

Ajankohtainen ihon keväthuolto – Enää en hullaannu valohoidosta

Kaupallinen yhteistyö: Oslo Skin Lab

On ihon keväthuollon aika. Talven jäljiltä ihoni on erittäin kuiva ja hieman elottoman värinen. Pitkä yhtäjaksoinen kasvomaskiaika on myös jättänyt ihon jotenkin herkemmäksi. Kaipaan kasvojen iholle taas kaunista hehkua ja elinvoimaista terveyttä.

Olen nuorempana suorastaan grillannut itseäni auringossa.

Tyypillinen ratkaisuni, vielä joitakin vuosia sitten, oli rynnätä kaula pitkänä aurinkoon hakemaan valohoidon ja rusketuksen kautta ”terveempää” ihonväriä. Pah.

Olen nuorempana suorastaan grillannut itseäni auringossa, myös ilman suojaa. Nykyään tiedän, että aurinko vanhentaa ja rypistää ihoa tehokkaammin kuin mikään muu (aurinko aiheuttaa jopa 80% ihon vanhenemisesta).

Olen alkanut suhtautua aurinkoon huomattavasti varovaisemmin, ja siksi kasvoille tarkoitetut aurinkovoiteet korkeilla suojakertoimilla kuuluvat ihonhoitorutiineihini heti alkukeväästä lähtien. Ihomme muistaa haitallisen UV-kuorman, jolle me elämämme aikana sen altistamme.

Puhdistus, kuorinta, kosteutus ja kasvojooga

Uskon, että kaunis iho syntyy hyvän ja säännöllisen hoidon myötä. Sen lisäksi, että puhdistan kasvoni aamuin illoin kaipaa ihoni nyt ennen kaikkea kosteutta.

Minua ei niinkään harmita vanhenemisessa rypyt, vaan ihon veltostuminen ja sen myötä koko kasvojen ilmeen muuttuminen väsyneemmäksi.

Teen hellävaraisen kuorinnan noin kerran pari kuussa, ja annan iholleni ravitsevien, 40+ tuotteiden myötä sen kaipaamaa elinvoimaa. Lisäksi käytän extrakosteuttavia kangasnaamioita noin kerran viikossa.

Minua ei niinkään harmita vanhenemisessa rypyt, vaan ihon veltostuminen ja sen myötä koko kasvojen ilmeen muuttuminen väsyneemmäksi. Tämä näkyy erityisesti silmien ympärillä. Olen alkanut tehdä viikoittain muutamia kasvojoogaliikkeitä, joilla saan aktivoitua ihon pintaverenkiertoa ja sitä kautta ihon aineenvaihduntaa. Tehoaa!

Suojaaminen, elintavat ja kollageeni

Suhteeni aurinkoon on jotenkin ristiriitainen. Rakastan aurinkoa, mutta ymmärrän, ettei se suurina annoksina tee minulle hyvää. Kasvojemme iho altistuu auringolle aina, kun liikumme ulkona, ja minähän ulkoilen todella paljon. Muutama viikko sitten hakeuduin ihotautilääkärille luomien tarkistukseen ja onneksi menin.. Kerroin tästä blogissakin.

Ikääntymisen myötä ihon kollageenin tuotanto vähenee vääjäämättä, mutta auringolle altistuminen vielä kiihdyttää tätä prosessia. Tämä tekee ihosta velton ja ihon kimmoisuus vähenee. Rypyt lisääntyvät ja syvenevät.

Nautin kollageenia sisäisesti.

Iän myötä olen alkanut kärsiä myös pigmettiläiskistä (maksaläiskät) sekä aurinkonäppylöistä (kutsun niitä hikinäpyiksi). Näitä voin ehkäistä vain ja ainoastaan suojaamalla ihoni auringolta.

Auringolle altistuminen kiihdyttää kollageenin vähenemistä.

Toisaalta pidän päivetyksen hehkusta kasvoillani. Onneksi on keksitty luonnollisen laadukkaita itseruskettavia tuotteilla, joilla voi saada saman lopputuloksen ilman nenän pään kärtsäämistä ja maksaläiskiä.

Vettä, unta ja rutiineja

Riittävä vedenjuonti ja uni heijastuvat selvästi kasvojeni ihoon. Lisäksi uskon monipuolisen ja terveellisen ravinnon saavan myös ihon hehkumaan. Erityisesti panostan vihannesten ja marjojen syöntiin sekä hyviin rasvoihin.

Oslo Skin Lab:n The Solution kollageenia olen käyttänyt jo kohta kolmen vuoden ajan säännöllisesti. Laitan kollageenijauheen aamulla veden tai smoothien joukkoon, siinä se. Tämä on minulle ihan samanlainen rutiini, kuin vaikka kosteusvoiteen levittäminen tai ihon puhdistus.

Oslo Skin Lab:n kollageenia olen käyttänyt jo kohta kolmen vuoden ajan.

Oslo Skin Lab kollageenijauheen säännöllisen käytön myötä ihoni on pysynyt kimmoisampana ja pehmeämpänä, ja rypyt ovat vähentyneet todistetusti.

“Älyttömän upeakuntoinen iho!”

Edellisviikolla pääsin ammattimeikkaajan käsittelyyn eräiden kuvausten yhteydessä, ja hän kysyi heti meikkipohjan tehtyään ikääni. Kun kerroin, että olen 42 -vuotias(tänä vuonna 43), hän huudahti yllättyneenä: ”Ihanko totta! Sulla on iho aivan älyttömän upeassa kunnossa!”.

Sen kummempia miettimättä kiitin häntä, ja samaan hengenvetoon kerroin käyttäväni säännöllisesti Oslo Skin Lab:n kollageenia. Lisäksi naurahdin, ettei minulla ole mitään aikomusta (eikä uskallusta) lopettaa!

Kokeile sinäkin Oslo Skin Lab The Solution kollageenijauhetta!

Saat 60% alennusta ensimmäisestä pakkauksesta (hinta vain 22,80€, sis. 28 annospussia). Pääset tilaamaan ja hyödyntämään alekoodin ANNA S tästä linkistä.

Suosittelen!

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Etätyö laiskistaa! – Kotikonttorilla kökkiminen toi 8000 askeleen päivittäisen loven

kauneus ikaantyva-iho ihonhoitotuotteet ihonhoito
Kommentit (3)
 1. Juuri puhuin ystäväni kanssa lenkillä, että harmillista miten sulla on mennyt kaupalliseksi tämä blogi ja insta. No raha ratkaisee, mutta ei ole enää sellainen mitä haluaisi seurata.

  1. annasaivosalmi
   28.4.2021, 15:02

   Hei! Kyllä blogissani on ollut kaupallisia yhteistöitä siitä lähtien, kun sen perustin vuonna 2016. Voisin tähän vähän avata sitä, miksi kaupallisia yhteistöitä teen, sekä täällä blogissa että instagramin puolella.

   Olen ammatiltani sekä opettaja että hyvinvointiyrittäjä. En myy maksullisia verkkovalmennuksia tai peri kuukausihintaa treeneistäni, vaan jaan treenivinkkejä ja ohjaa jumppia kaikkien iloksi (ja ihan ilmaiseksi) instassa ja blogissa.

   Some (instagram, blogi, Facebookin livetreenit) ovat iso osa työtäni, kuten myös vaikkapa tämä blogin kommentteihin vastaaminen. Some muodostaa myös ison osan tuloistani yrittäjänä. Lisäksi toki opetan, ohjaan (MyBnB Livessä) usemamman kerran viikossa. Ennen koronaa vedin myös ulkotreenejä.

   Haluan tuottaa somekanavissani maksutonta sisältöä seuraajilleni: jaan ilmaisia jumppia instagramissa, kirjoitan juttuja hyvinvoinnista blogiini ja ohjaan 3-4 kaikille maksutonta livetreeniä Facebookissa viikoittain. Kaikki tämä sisältö ei siis maksa seuraajilleni mitään.

   Eniten kicksejä saan siitä, että huomaan, miten moni on innostunut liikkumaan ohjeillani jopa pitkän tauon tai liikkumattomuuden jälkeen. Korona-aikana treeneistä on innostunut valtavasti ihmisiä. Keskimäärin livetreeneissäni on mukana noin 300 treenaajaa. En kyllä ole milloinkaan ohjatessani nauttinut yhtä suuresta yleisöstä ja näin monista jumppaajista yhtä aikaa.

   Sisällön tuottaminen (suunnittelu, kuvaaminen, kirjoittaminen, editoiminen) vie suuren osan päivistäni. Tämän sisällön tuottamiseen käyttämäni aika on pois jostain muusta. Siksi on minusta ihan kohtuullista, että saan korvauksen työstäni ja ajastani esimerkiksi kaupallisten yhteistöiden kautta. Pelkkä into jakaa ilmaisia treenivideoita tai ohjata jumppia verkossa ei elätä. Minun pitää myös tienata laskujen maksuja, lainoja tai lasten harrastuksia varten.

   Teen siis kaupallisia yhteistöitä, jotta minulla olisi mahdollisuus myös jatkossa jakaa maksutonta, innostavaa, viihdyttävää ja hyödyllistä sisältöä seuraajilleni Saan niiden kautta korvauksen käyttämästäni ajasta, osaamisesta.

   Voimme valita ketä seuraamme ja kenen tekstejä luemme. On varmasti hyvä punnita antaako vai ottaako jonkin median/sometilin/kanavan seuraaminen. Minä katson esimerkiksi Nelosen ohjelmia telkkarista, koska koen saavani niistä paljon iloa, vaikka mainoksia tuleekin ohjelmien tauoilla usein. Vain elämää – tai Voice -ohjelman tuottamat tunteet nousevat kuitenkin sen yli, että mainoskatkot rytmittävät ohjelmaa.

   Pyrin valitsemaan yhteistyöt sellaisista tuotteista ja palveluista, joita käyttäisin muutenkin tai olisin omien kokemusteni pohjalta valmis suosittelemaan myös muille, kuten vaikkapa tämän Oslo Skin Lab -kollageenituotteen kohdalla. Monet myös ilahtuvat alekoodeista vaikkapa hankkiessaan uusia ulkoiluvaatteita.

   Koen, että olen todella etuoikeutettu, kun olen voinut järjestää vuosien varrella työni sellaisiksi, että nautin todella siitä, mitä teen. Lisäksi minulla liikenee vuorokauden tunteja intohimolleni eli liikunnalle, kotitreenaamiselle, kirjoittamiselle ja treenivideoiden tekemiselle.

 2. Sanna Peltokangas
  4.5.2021, 17:22

  Heippa! Mitä itseruskettavaa käytät kasvoille/vartalolle, näyttää aina niin (luonnollisen) hyvältä! Kiitos myös jumppavideoista Instagramin puolella, inspiroi liikkumaan. Hyvää kevättä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *