Lehtikaalipestoa, mustatorvisieniä ja bataattia (VG)
Nyt on aika käyttää viime vuoden sienisato pois kaapeista. Tässä ohjeessa kohtaavat sienet, lehtikaalipesto sekä makea bataatti- täydellistä! Ohje on vegaaninen ja siitä riittää neljälle hengelle. Jos haluat annoksesta ruokaisamman, voit paistaa lisäksi paketin marinoitua tofua ja jakaa sen syöjien kesken.
Lehtikaalipesto
50 g manteleita
kourallinen lehtikaalia (mieluiten ruukussa)
kourallinen basilikaa
1 pieni valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunan mehua
3 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
(1 tl ravintohiivahiutaleita, esim. Engevita)
- Liota manteleita vedessä noin puoli tuntia.
- Ota liotusvesi talteen. Laita mantelit tehosekoittimeen ja hienonna.
- Lisää joukkoon lehtikaali, basilika, valkosipuli ja sitruunanmehu ja anna koneen käydä, kunnes toivottu koostumus on saavutettu. Lisää vielä oliiviöljy ja anna koneen käydä hetki.
- Voit lisätä manteleiden liotusvettä joukkoon, jos haluat pestosta juoksevampaa.
- Lisää joukkoon halutessasi ravintohiivahiutaleita juustoista makua ja ravintoaineita tuomaan.
Paistettua bataattia
600 g bataattia
vettä
kookosöljyä paistamiseen
suolaa, mustapippuria
- Kuori ja kuutioi bataatti.
- Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi (n. 10 min).
- Kuumenna öljy pannulla ja ruskista kuutioita parissa erässä varovasti käännellen.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
Paistetut mustatorvisienet
pari kourallista kuivattuja mustatorvisieniä (voit käyttää myös muita sieniä)
vettä liotukseen
(kookos)öljyä paistamiseen
suolaa, mustapippuria
- Kaada kuumaa vettä sienien päälle, niin että ne peittyvät.
- Anna sienien liota noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet.
- Revi käsin sieniä pienemmiksi halutessasi.
- Paista pannulla hetki ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Kokoa annos lautaselle.
[…] Pestopatonki: valmista pestoa tai esim. lehtikaalipestoa […]