EIKÖ PUURO MAISTU? TSEKKAA NÄMÄ 3 SUOSIKKIANI!
Olen ennen ollut suuri puuron vihaaja, mutta nykyään voisin vaikka elää tällä kauraisella elämän eliksiirillä! Oman aikansa se otti, että siitä oppi tykkäämään ja sitä jopa rakastamaan, mutta toisaalta alkuun sitä tulikin vain keiteltyä pahaa puuroa ja lusikoitua ääntä kohti omille makunystyröille vääränlaisia komboja. Voi jos joku olisi opettanut minulle jo aiemmin maistuvan puuron salat ja iskenyt käteen kunnon puuroreseptit!
Tiedän, että osa oikeasti tykkää siitä kaurapuuro+raejuusto+mehukeittoyhdistelmästä, mutta itselläni se ei ole iskenyt oikeastaan koskaan. Jos haluat perinteiseen puuroosi hieman vaihtelua, niin tässä tulee kolme omaa hyväksitodettua lemppariani. 😉
MARJAISA TUOREPUURO
- 1 dl isoja kaurahiutaleita
- 1,5 dl maitoa
- 2 rkl chian siemeniä
- Puolukoita, vadelmia tai mustikkaa (muutkin marjat käy)
- Banaani
- 1 mitallinen heraproteiinijauhetta (banaani tai vanilja)
- Kanelia, kardemummaa ja ripaus suolaa
Heitä kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Kaada puuroseos edellisenä iltana rasiaan tai lasipurkkiin, ja voila, aamulla sinua odottaa täydellisen tekeytynyt ja herkullinen tuorepuuro! Tämän voi popsia aamupalaksi tai napata evääksi sellaisenaan matkaan! Ainesosien määriä voi toki sumplia mieleisekseen, eikä se varmasti pilaa makunautintoa. 😉
MARJAPIIRAKKAPUURO
- Reilusti isoja kaurahiutaleita
- Jäisiä marjoja (mustikoita, vadelmia tai puolukoita)
- Kanelia, kardemummaa ja suolaa
- FASTin Cookies & Creme-Pudding-annospussi tai Cookies & Creme-heraproteiini
Keittele puuro veteen suolan, kanelin ja kardemumman kanssa kattilassa. Älä säästele varsinkaan kanelissa. Sekoita kulhossa jäiset marjat ja valmis puuro, ja lisää viimeisenä Pudding-annospussi tai Cookies&Creme-heraproteiini. Maistuu aivan marjapiiraalta, ah!
KAURABANAANIPANNARI
Eikö puuro siltikään meinaa maistua? No paista siitä puurosta pannari! Varoitan kuitenkin, että tämä pannari on koukuttavan hyvää!
- Kaurahiutaleita (esim. 1dl)
- Banaani kuutioituna
- Kaksi munaa (voi käyttää myös pelkkiä valkuaisia)
- Tilkka vettä
- Ripaus suolaa
Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin, ja mikäli kokatessa ei ole hoppu, niin anna hiutaleiden turvota taikinassa hetki ennen paistamista. Ainesosien määriä voi toki muokkailla oman fiiliksen mukaan, ja sekaan voi vielä halutessaan heittää esimerkiksi mustikoita. Tämä mehevä kaurabanaanipannari maistuu sekä lämpimänä että kylmänä, ja sen voi kiireisille päiville tehdä valmiiksi jääkaappiin odottamaan. Nam!
Omat vinkkini parempaan puuroon:
- Keitä puuro kattilassa. Miljoona kertaa parempaa kuin mikrossa kypsytetty, joka vielä kaiken lisäksi aina räjähtää pitkin mikroa. Vai olenko ainoa?
- Hiutaleilla on väliä. Alku-puurot ovat lemppareitani, mutta massakulutuksella tulee eniten käytettyä hieman edullisempia Myllyn Parhaan isoja hiutaleita. Isoista hiutaleista saa keiteltyä jotain muutakin kuin klönttistä liisteripuuroa.
- Maustetuilla heraproteiinijauheilla saa ihanaa makeutta puuroon. Jos sekoitat puuroon heraproteiinia tai muita proteiinijauheita, niin jäähdytä puuro (esim. jäisillä marjoilla) ennen jauheen sekoittamista, ettei heraproteiini jähmety.
- Kokeilepa joskus huvikseen sekoittaa kaurahiutaleiden sekaan ruishiutaleita tai tehdä koko puuro neljän viljan hiutaleista. Saat mukavaa vaihtelua!
- Puuron sekaan voi myös heittää maapähkinävoita, pähkinöitä, pilttiä, hunajaa, kuivattuja hedelmiä ja siemeniä, joilla saa piristettyä tylsän tavallista puuroa.
Maistuvaa torstaita jokaiselle herkkusuulle!
Tsekkaa myös: 5 x fiksumpaa välipalaideaa
Edellinen juttuni: Kun some viilaa linssiin ja rajusti
♥ SEURAA MINUA ♥
Bloglovin // Blogit.fi // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen
Äidillä on haudutuskattila ja siinä tulee tosi pehmeää puuroa, myös uunikaurapuuro jos on aikaa niin 1-2tuntia miedolla lämmöllä uunissa niin ai että. Mietin välillä miksi puuro yhdistetään aina kauraan? Minne hävisi speltti ohra ja ruis? Halvinta Rainbown ja Lidlin ostan, huomannut että samaa kamaa kun esim. elovenassa tai myllynparas. Gluteenitonta kauraa olisi ihana ostaa mutta kallista. En ole koskaan ymmärtänyt mehukeittoa puurossa, puuron pitää olla paksua! Joskus ihan perusvoisilmä+kaneli on paras yhdistelmä ja toki ne marjat. Pikahiutale+mikro on ehkä kamalin yhdistelmä samoin banaani. Olen jostain lukenut että heraproteiinin laatu/proteiini kärsii jos kuumentaa?
Oi haudutuskattilassa tehty puuro, nam! Ja tuosta ruis- ja kaurahiutaleiden sekoittamisesta olen pitänyt, ja eräällä hotellibrunssilla oli kerran tarjolla myös niin hyvää ruispuuroa, että meinasi sydän sulaa. 😀
Heraproteiini ei sinällään sovellu kuumentamiseen (koostumus jähmettyy), ja siksi vinkkasinkin, että se kannattaa sekoittaa kiehuvan puuron sijaan esimerkiksi marjoilla jäähdytettyyn puuroon. Ravintosisältö siinä ei kuumentamisessa toki muutu, mutta se ei tahdo sekoittua tulikuumaan puuroon. 🙂
Kuulosti kaikki superhyvältä!
Itse olen viimeaikoina herkutellut puurolla näin:
Muutama desi kaurahiutaleita (nallen pika)
Reilu muutama desi maitoa
omena kuutioita
–> mikroon muutamaksi minuutiksi (2-3)
Sekaan kanelia ja hunajaa
NAM! Vähän kuin ”köyhännaisen” omppupiirakka 😀
Oiii! Tuo omena ja kaneli yhdistettynä puurossa, nam! Pakko testata tuota joku kerta, kiitos vinkistä! 🙂