Piia Pajunen
Piia Pajunen

EIKÖ PUURO MAISTU? TSEKKAA NÄMÄ 3 SUOSIKKIANI!

Olen ennen ollut suuri puuron vihaaja, mutta nykyään voisin vaikka elää tällä kauraisella elämän eliksiirillä! Oman aikansa se otti, että siitä oppi tykkäämään ja sitä jopa rakastamaan, mutta toisaalta alkuun sitä tulikin vain keiteltyä pahaa puuroa ja lusikoitua ääntä kohti omille makunystyröille vääränlaisia komboja. Voi jos joku olisi opettanut minulle jo aiemmin maistuvan puuron salat ja iskenyt käteen kunnon puuroreseptit!
Tiedän, että osa oikeasti tykkää siitä kaurapuuro+raejuusto+mehukeittoyhdistelmästä, mutta itselläni se ei ole iskenyt oikeastaan koskaan. Jos haluat perinteiseen puuroosi hieman vaihtelua, niin tässä tulee kolme omaa hyväksitodettua lemppariani. 😉

Adidas-crop top: TÄÄLTÄ*

MARJAISA TUOREPUURO

  • 1 dl isoja kaurahiutaleita
  • 1,5 dl maitoa
  • 2 rkl chian siemeniä
  • Puolukoita, vadelmia tai mustikkaa (muutkin marjat käy)
  • Banaani
  • 1 mitallinen heraproteiinijauhetta (banaani tai vanilja)
  • Kanelia, kardemummaa ja ripaus suolaa

Heitä kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Kaada puuroseos edellisenä iltana rasiaan tai lasipurkkiin, ja voila, aamulla sinua odottaa täydellisen tekeytynyt ja herkullinen tuorepuuro! Tämän voi popsia aamupalaksi tai napata evääksi sellaisenaan matkaan! Ainesosien määriä voi toki sumplia mieleisekseen, eikä se varmasti pilaa makunautintoa. 😉
tuorepuuro ohje

MARJAPIIRAKKAPUURO

  • Reilusti isoja kaurahiutaleita
  • Jäisiä marjoja (mustikoita, vadelmia tai puolukoita)
  • Kanelia, kardemummaa ja suolaa
  • FASTin Cookies & Creme-Pudding-annospussi tai Cookies & Creme-heraproteiini

Keittele puuro veteen suolan, kanelin ja kardemumman kanssa kattilassa. Älä säästele varsinkaan kanelissa. Sekoita kulhossa jäiset marjat ja valmis puuro, ja lisää viimeisenä Pudding-annospussi tai Cookies&Creme-heraproteiini. Maistuu aivan marjapiiraalta, ah!
puuro resepti

KAURABANAANIPANNARI

Eikö puuro siltikään meinaa maistua? No paista siitä puurosta pannari! Varoitan kuitenkin, että tämä pannari on koukuttavan hyvää!

  • Kaurahiutaleita (esim. 1dl)
  • Banaani kuutioituna
  • Kaksi munaa (voi käyttää myös pelkkiä valkuaisia)
  • Tilkka vettä
  • Ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin, ja mikäli kokatessa ei ole hoppu, niin anna hiutaleiden turvota taikinassa hetki ennen paistamista. Ainesosien määriä voi toki muokkailla oman fiiliksen mukaan, ja sekaan voi vielä halutessaan heittää esimerkiksi mustikoita. Tämä mehevä kaurabanaanipannari maistuu sekä lämpimänä että kylmänä, ja sen voi kiireisille päiville tehdä valmiiksi jääkaappiin odottamaan. Nam!
banaanipannari ohje

Omat vinkkini parempaan puuroon:
  • Keitä puuro kattilassa. Miljoona kertaa parempaa kuin mikrossa kypsytetty, joka vielä kaiken lisäksi aina räjähtää pitkin mikroa. Vai olenko ainoa?
  • Hiutaleilla on väliä. Alku-puurot ovat lemppareitani, mutta massakulutuksella tulee eniten käytettyä hieman edullisempia Myllyn Parhaan isoja hiutaleita. Isoista hiutaleista saa keiteltyä jotain muutakin kuin klönttistä liisteripuuroa.
  • Maustetuilla heraproteiinijauheilla saa ihanaa makeutta puuroon. Jos sekoitat puuroon heraproteiinia tai muita proteiinijauheita, niin jäähdytä puuro (esim. jäisillä marjoilla) ennen jauheen sekoittamista, ettei heraproteiini jähmety.
  • Kokeilepa joskus huvikseen sekoittaa kaurahiutaleiden sekaan ruishiutaleita tai tehdä koko puuro neljän viljan hiutaleista. Saat mukavaa vaihtelua!
  • Puuron sekaan voi myös heittää maapähkinävoita, pähkinöitä, pilttiä, hunajaa, kuivattuja hedelmiä ja siemeniä, joilla saa piristettyä tylsän tavallista puuroa.

Maistuvaa torstaita jokaiselle herkkusuulle!

Tsekkaa myös: 5 x fiksumpaa välipalaideaa

Edellinen juttuni: Kun some viilaa linssiin ja rajusti

♥ SEURAA MINUA ♥
Bloglovin // Blogit.fi // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (48)

  1. Ninna

    Äidillä on haudutuskattila ja siinä tulee tosi pehmeää puuroa, myös uunikaurapuuro jos on aikaa niin 1-2tuntia miedolla lämmöllä uunissa niin ai että. Mietin välillä miksi puuro yhdistetään aina kauraan? Minne hävisi speltti ohra ja ruis? Halvinta Rainbown ja Lidlin ostan, huomannut että samaa kamaa kun esim. elovenassa tai myllynparas. Gluteenitonta kauraa olisi ihana ostaa mutta kallista. En ole koskaan ymmärtänyt mehukeittoa puurossa, puuron pitää olla paksua! Joskus ihan perusvoisilmä+kaneli on paras yhdistelmä ja toki ne marjat. Pikahiutale+mikro on ehkä kamalin yhdistelmä samoin banaani. Olen jostain lukenut että heraproteiinin laatu/proteiini kärsii jos kuumentaa?

    • Piia Pajunen

      Oi haudutuskattilassa tehty puuro, nam! Ja tuosta ruis- ja kaurahiutaleiden sekoittamisesta olen pitänyt, ja eräällä hotellibrunssilla oli kerran tarjolla myös niin hyvää ruispuuroa, että meinasi sydän sulaa. 😀
      Heraproteiini ei sinällään sovellu kuumentamiseen (koostumus jähmettyy), ja siksi vinkkasinkin, että se kannattaa sekoittaa kiehuvan puuron sijaan esimerkiksi marjoilla jäähdytettyyn puuroon. Ravintosisältö siinä ei kuumentamisessa toki muutu, mutta se ei tahdo sekoittua tulikuumaan puuroon. 🙂

  2. Janni

    Kuulosti kaikki superhyvältä!
    Itse olen viimeaikoina herkutellut puurolla näin:
    Muutama desi kaurahiutaleita (nallen pika)
    Reilu muutama desi maitoa
    omena kuutioita
    –> mikroon muutamaksi minuutiksi (2-3)
    Sekaan kanelia ja hunajaa
    NAM! Vähän kuin ”köyhännaisen” omppupiirakka 😀

    • Piia Pajunen

      Oiii! Tuo omena ja kaneli yhdistettynä puurossa, nam! Pakko testata tuota joku kerta, kiitos vinkistä! 🙂

  3. Kata

    kannattaa kokeilla: 1dl kaurahiutaleita, 1rkl chia-siemeniä ja 3dl makeuttamatonta mantelimaitoa. Nää vaan kattilaan keittymään ja naminami!!! paljon laitat ekaan ohjeeseen hiutaleita?

    • Piia Pajunen

      Taisin laittaa noin desin verran, ja täytyypä laittaa se tuohon ohjeeseenkin, kun nähtävästi unohtui! Mut vitsi en ole koskaan kuumentanut noita chian siemeniä ja toi kombo vaikuttais muuten törkeen hyvälle! Tännehän satelee ihan törkeen hyviä puurovinkkejä! 😀

  4. Milla

    olipahan jossain lehdessä olutpuurokin…miltäköhän maistuisi olueeseen tehtynä?

    • Piia Pajunen

      Hahaa! Itseasiassa nyt kun mietin, niin ei välttämättä olisi edes huono… 😀 Maltaastahan tuo olutkin on, ja käytetäänhän sitä paljon muussakin ruuanlaitossa, ja itse kyllä tykkään oluen mausta 🙂

    • Andi

      Tässä puurossa on käytetty olutta 😀 Enpä uskaltanu vielä kokeilla reseptiä
      http://salakis.fi/resepteja/kaura-kvinoapuuro-marjahillokkeen-paahdettujen-pahkinoiden-ja-siementen-seka-jogurtin-kera/

    • Piia Pajunen

      Siis tästä joku mainitsikin täällä aiemmissa kommenteissa, mutta nyt vasta sitten tuli bongattua tämä resepti! 😀 Siis uskoisin tuon kyllä oikeasti olevan kyllä ihan törkyhyvää, ja eiköhän tuo mallas tuossa puurossakin toimi, heheh 😀

  5. Ella

    Moi, hyvän kuuloisia vinkkejä. Täytyy koittaa! Olen seurannut blogiasi jo hyvän aikaa, mutten koskaan kommentoi. Blogistasi saa semmoisen kuvan, että oikeasti tiedät mistä puhut ja seisot sanojesi takana itsevarmana. Rupesi hymyilyttämään kun tuossa yhdessä ohjeista lukee ”kaurahiutaleita (esim 1dl)”, ei ole turhan tarkkaa sinun kokkailut! No eivät ole minunkaan, siksi juuri hymyilyttää 😛
    Mukavaa viikonloppua!
    Ella

    • Piia Pajunen

      Moikka Ella, ja huippua että uskalsit kommentoida! 😉 Se mitä tänne blogiin suollan, niin heijastuu sieltä omista ajatuksista, kokemuksista ja havainnoinneista, ja ne minkä takana en pysty seisomaan, niin jää kyllä jatkossakin tänne kirjoittamatta. Ja kun puhe on puuroista, niin eipä niillä suhteilla ole niin väliä lopputuloksen kannalta, ja hyvää tulee varmasti, jos keittelee rauhassa ja raaka-aineet on kunnossa. 😉
      Mahtavaa viikonloppua sinnekin! 🙂

  6. Silja

    Eijeijei, ei saa pilata puuroa makeilla tahnoilla ja herajauheilla, puuro on parasta löysänä kun on mausteena vain suolaa ja valkuaisia 😍😍 Ainut on riisihiutaleet, mihin voi laittaa vaniljaheraa ja päälle kanelia niin saa oivan joulupuuron 😉
    ps. En myöskään ymmärrä mikropuuroilijoita. Räjähtää _joka_ kerta.

    • Piia Pajunen

      Hahaa! Makujen taisto! 😂 Muuten oon kyllä suolasen ja ”neutraalin” ystävä, mutta jos on kyseessä jäätelöt tai puurot niin mulla enemmän on aina enemmän! Parasta oli, kun offilla tuli silputtua valkosuklaa-Nax-patukka sekaan omnom 😍 #hevostelua

  7. Anna

    Heippa! Kiitos kivoista ideoista! Oma lempparini tällä hetkellä on maitoon tehty kaurapuuro, johon maapähkinävoita, omenaa, kanelia ja siemeniä 😊 Super maukas yhdistelmä!
    Kiitos myös mahtavasta blogista.
    Mun blogiin pääsee osoitteessa http://www.liveupbeat.com
    😊

    • Piia Pajunen

      Maapähkinävoi on niiiiin hyvää puurossa, ja ou mai tuo sun koko kombo kuulostaa kyllä vähintäänkin taivaalliselta! Tän postauksen kommenttiboksista tuli nyt kyllä kunnon #oatporn-keskustelu 😂

  8. Maikki

    Heeeii! Mihin jäi suolainen puuro? Sekaan vaan kasviksia/kasvissosetta, lihat tai kasviprotskut, mausteet (kurkuma, mustapippuri, chili ja suola) ja ai että on hyvää ja täyttävä ateria. Kiire lounaana ja päivällisenä oivallinen. Meikä ei tajua niin yhtään makeaa puuroa siis pthyi kun tottunut suolaiseen 😅 mutta ihanalta kuule kuulostaa tuo marjapiirakka ja smoothiena teenkin vastaavaa joka päivä 😊 aurinkoista viikonloppua sinne jeee! 😎

    • Piia Pajunen

      Siis vitsit tota suolasta puuroa lihan ja rehujen kera on kyllä mun pitänyt testata jo iät ja ajat! Mun korvaan toi ei ees kuulosta yhtään hämmentävältä vaan aivan varmasti nappais munkin makuhermoille! Kiitos siis luovasta muistutuksesta, ja huikeaa viikonloppua sinnekin päähän! 😉

  9. Jonna / Palasia arjestani

    Mun yksi suuri suosikki on tämä Ella Woodwardin kookospuuro: http://palasiaarjestani.fitfashion.fi/2015/09/07/ellan-taytelainen-kookospuuro/ On muuten hyvää!!
    Toinen on tämä suklaa-maapähkinävoipuuro: http://palasiaarjestani.fitfashion.fi/2016/11/28/aamupalaksi-herkullinen-suklaa-maapahkinavoipuuro/
    Suolaiset puurot on myös hyviä! Parmesaania, pinjansiemeniä, hyvin maustettua lihaa…kuulostaa jännältä mutta toimii! Voisikin taas viikonloppuna tehdä banskupannareita kera kaurahiutaleiden. Yleensä käytän jauhona mantelijauhoja, toimii nekin 🙂

    • Piia Pajunen

      Siis mikään missä on kookosmaitoa, ei yksinkertaisesti voi olla pahaa 😀 Eikä tuo suklaa-maapähkinävoipuuro kovin huonolta myöskään vaikuta 😉 Menevät kyllä testiin, kunhan kisakauteni saan purkkiin! 😀 Ja nuo suolaiset puurot alkoivat todellakin nyt kuumottelemaan entistä lujempaa!

  10. KatriH

    Mitä mitä!! Olenko ainut mikropuuron kannattaja?? 😉 Puuro onnistuu mikrossa vallan mainiosti 🙂 Hiutaleet ja vesi tarpeeksi laakeaan astiaan ja mikrokupu päälle. Itse tykkään löysähköstä puurosta joten riittävästi vettä hiutaleiden sekaan niin ei tule kittiä! Päälle omena-päärynä-Pilttiä ja raejuustoa 🙂 Toinen suosikki puuron päällä on puolukkasurvos ja raejuusto. Nam!

    • Piia Pajunen

      Oon tehnyt omat puuroni jopa salaattikulhoissa ja silti kuohuu yli vaikka tekisi tiukkaa tai löysää 😀 Itseasiassa raejuuston kanssa voisi kyllä toimia kunnon hapan puolukkasurvos!

  11. anne

    Itse tykkään laittaa iltapuuron sekaan voisilmän ja teelusikallisen mansikkahilloa. Ai että, kun oikein odottaa iltapalalle pääsyä. Iskäkin yks ilta huomautti että miks syön pelkkää puuroa iltapalaks, eikö oo vähän kuivaa, että ota sieltä jääkaapista suklaista propudia. Totesin vaan et tää on oikeesti hyvää! Maistaispa sekin joskus muuta kuin liisteristä mikropuuroa, raejuustolla ja mustikkakeitolla:D

    • Piia Pajunen

      Siis sepä se! Oon aika varma, että ne ketkä puurosta ei ihan totta tykkää, ei vain ole maistellut tunteella keiteltyjä ja osuvasti koostettuja puuroannoksia. 😀 Itse myös kuulun tohon sakkiin, ketkä rakastaa puuroa nimenomaan iltapalalla! <3

  12. Heli

    Mun ehdoton herkkusuosikki sisältää kaurahiutaleita, banaania, kanelia. Puuro kattilaan porisemaan ja noin puolessa välissä lisätään muussattua tai paloiteltua banaania, vähän suolaa ja kanelia. Jos haluu lisätä valkuaista niin se lisätään vähän ennen loppua ja parin minuutin porina. Lopuks liesi pois päältä, kansi kattilan päälle ja parin minuutin hautuminen niin avot! Toimii niin pelkiltään, valkuaisten tai raejuuston kanssa. 🙂 Vaniljan makunen herakin saattais toimia, sitä ei oo vielä tullu kokeiltua 😀 Ja ehdottomasti isoja kaurahiutaleita (joissa kestää vähintään sen kymmenen minuuttia valmistua), kattilassa valmistettuna miedolla lämmöllä niin tulee parhaat puurot!

    • Piia Pajunen

      Banaani tekee kyllä puurosta niin mehevää ja luonnollisen makeaa <3 Itsekin yhdessä vaiheessa tuli kiskottua tuota valkuais/munapuuroa, ja se on kyllä kanssa hyvää. Ja nuo isot kaurahiutaleet, ah! Parhautta! <3

  13. Karita

    Täällä tehään puuro lähes poikkeuksetta mikrossa, ja ei oo vielä poksahdellut. 😀 Lemppariyhdistelmä ainakin tällä hetkellä on kaurapuuro puoliksi maitoon, puoliksi veteen tehtynä, päälle pakastimesta mustaherukoita ja maapähkinävoita. 😛 Toki monilla muillakin höysteillä maistuisi, vaikka montakin kertaa päivässä!
    Ekaa kertaa taidan tänne nyt kommentoida, mut piti päästä keskusteluun mukaan. 😀 Varmasti tuun testaamaan noita sun kirjottamia reseptejä, tuorepuuroakaan ei oo vielä koskaan tullut syötyä – varmasti ihana ottaa vaan aamupalaksi valmis setti jääkaapista.
    Loppuun vielä tahdon kiittää sua Piia aivan huikeasta blogista. Löysin tänne varmaankin viime kesän tienoilla ja melkein joka päivä tulee katsottua, onkos tänne tullut uutta matskua. Tosi kivoja tekstejä, ja vaihtelevista aiheista, materiaali on erittäin miellyttävää luettavaa, ja sun huumorileiskautukset ja sanavalinnat on ihan huippuja! 😀 Jatka samaan malliin, ja kovasti tsemppiä kisoihin valmistautumiseen. 🙂

    • Piia Pajunen

      Mulla räjähtää aina jossain vaiheessa puuro mikroon, vaikka tekisi isossa salaattikulhossa. 😀 Ja toi sun kombo kuulostaa aivan hemmetin hyvälle, nam! Olin jo melkein unohtanut sellaisen marjan kuin mustaherukka, ja sehän toimisi blendattuna tossa tuorepuurossa myös erittäin hyvin sen voimakkaan ja täyteläisen maun vuoksi!
      Ja aivan valtava kiitos sulle ihanasta palautteesta! <3 Ihana kuulla, että jutut osuu ja uppoaa! Minä jatkan tykittämistä, ja huikeaa viikonloppua sinne! 😉

  14. Terhi

    Kaurahiutaleita, muussattu banaani, kookosöljyä, kanelia (+maapähkinävoita). Höysteeksi jäisiä puolukoita tai mustikoita. Ja jos oikein herkkua haluaa niin lämpösen puuron päälle raakasuklaata 😋😍 Toimii 👌 Proteiinit sit erikseen, niin saa syödä enemmän 😂
    Ja hei kiitos loistavasta blogista 💪

    • Piia Pajunen

      Uiii! Kombo just mun makuun! <3 Ja itsekin on tullut murennettua päälle joskus mm. valkosuklaa-Nax-patukka, joka on ollut todella hevosteleva herkkukombo 😀

  15. Iina

    Pakko osallistua puurokeskusteluun koska puuro on vaan parasta! Puuroa oon vetänyt tässä ainakin vuoden päivät lähes joka aamu ja samalla kaavalla eikä siihen vaan kyllästy. Ite teen puuron aina mikrossa eikä oo onneks räjähdelly 🙂
    Mun vakkari puuro koostuu veteen sekotetuista kaurahiutaleista, pellavansiemenrouheesta, raejuustosta (keso on paras puurossa), kookosmannasta ja mustikoista. <3
    Välillä sitä kokeilee muita komboja mut mikään ei oo kyllä päässy yllämainitun tasolle! 😀
    Mahtavaa viikonloppua!

    • Piia Pajunen

      Ooh, kookosmanna kuulostaa todella nannalta puuron seassa! Ja niinhän se menee, että kun hyvän kombon löytää, niin siitä ei tahdo millään päästää irti, eikä kyllä kannatakaan! Itselläni tuo marjapiirakkapuuro on kanssa pysynyt ehdottomana suosikkina jo varmaan neljän vuoden ajan. <3
      Mieletöntä viikonloppua sinnekin! 🙂

  16. Emppu

    Puuroa vähintään parina aamuna viikossa. Jos on kiire, niin mikrossa ja päälle banskua ja maapähkinävoita. Tänä aamuna hauduttelin kattilassa, nesteenä puolet kauramaitoa ja joukkoon valkuaista, kanelia ja kookoshiutaleita + nautittuna puolukoiden kanssa. Hyvää oli! 🙂

    • Piia Pajunen

      Bansku ja maapähkinävoi <3 Toimii myös allekirjoittaneella! Ja mikään ei ole parempaa kuin tunteella haudutettu puuro kunnon höysteillä, nam! 🙂

  17. Ninna

    Vielä tuli mieleen sellainen(outo mutta toimiva ja maistuva)leivonnainen kun kaurapuurokarjalanpiirakka! Ylijäänyt kaurapuuro(mieluiten paksua)ruiskuoreen(gluteeniton tattarijauhoista)ja karjalanpiirakaksi nautitaan munaraejuustovoin kera. Kyllä tämä puurokeskustelu oli suosittu….

    • Piia Pajunen

      Nam! En usko, että tämä voisi millään ilveellä olla muuta kuin hyvää! 😀 Ja ilmeisesti muillekin maistuu puuro kuin mulle hahaha 😀

  18. Sini K N

    Helppo ja herkullinen tuorepuuro:
    Yhden appelsiinin mehu
    1 dl kaurahiutaleita
    Laita em jääkaappiin yöksi.
    Aamulla laita valmiin puuron päälle turkkilaista jugurttia (tai rahkaa), 1 banaani viipaloituna ja kanelia ja auringonkukan siemeniä päälle. Ready steady go! 😛

    • Piia Pajunen

      Whaaat!? Aivan to-del-la kovan kuuloinen setti! Pakko testata tätä joku kerta vaikka nyt kisaprepin tankkaussessioissa. 😛

  19. Lissuu

    Aaah, puuro puuro puuro <3 Mun lemppari !!! On tullut kyllä kokeiltua vaikka ja mitä erilaisia puurosettejä. Lemppareita on kyllä monia 😉 Ehdottomasti puuroa täytyy keittää hiljalleen kannen alla tunteella.. <3 Hyviä komboja on mielestäni mm: muussattu banaani, kaneli, kaardemumma + raejuustoa ja avokado tai pähkinät..tai banaani /maapähkinävoi sopii todella hyvin myös 🙂 Muussattu banaani, raakasuklaajauhe ja sulkaanmakuinen heraprotsku (+ vaniljasteviaa) ;P Sulkaapuuro <3 Ja nyt pari kertaa olen myös valmistainut uutta trendia nimeltä #savoryoats eli kyseessä on suolainen puuro ja siihen voi heittää vaikka ja mitä esim. paistettua kananmunaa, pekonii, voita, herkkusieniä, paistettua lehtikaalta, papuja .. periaatteessa ihan mitä vain 😛
    Tämä siun blogi on vaan niin huikeen hyvä!! Melkein alusta asti olen ollut matkassa mukana 😉 Ja jatkossa myös aivan sata varmasti 🙂 Mukavaa kevättä siulle ja tsemppiä preppiin ja tuleviin kisoihin <3

    • Piia Pajunen

      Nyt on useampi suositellut tässäkin kommenttiketjussa tuota suolaista puuroa, että sitä on aivan pakko testata joku kerta! 😀 Muuten sun puuromakuhermosi osuu kyllä aika lujaa meikäläisen kanssa yhteen, ja banaani, kaneli, kardemumma ja vaniljastevia ovat täälläkin päässä tuttuja kestosuosikkeja, NAM!
      Ja kiitos sulle ihan huippupalautteesta! Mahtavaa, että olet remmiin eksynyt ja toivottavasti meitsin höpinät maistuvat vielä jatkossakin yhtä hyvin kuin puuro 😉 Muikeaa kevättä sinnekin!!

  20. Annie

    Puuro <3 Arkiaamuina tuorepuuro; kaurahiutaleita, maustamatonta soija"rahkaa tai jogurttia", mausteeksi kardemummaa ja vaniljaa, tai lakritsajauhetta, tai raakakaakaojauhetta (+vähän vettä) päälle mustikoita ja pähkinävoita! Vapaa-aamuina liesipuuro; kaurahiutaleita, vettä, suolaa ja muussattua banaania, mausteeksi piparkakkumaustetta+kardemummaa+kanelia, tai raakakaakaojauhetta! Päälle banskuviipaleita ja parapähkinävoita. Nämä nykysuosikit 🙂 Teen aina treenin ennen aamupalaa, joten puuro saa olla kohtalaisen tuhti, itseäni se ei väsytä aamusta. Superherkkua!

    • Piia Pajunen

      Piparkakkumauste! Vitsi miten hyvä idea, ja toimii kyllä varmasti ihan sairaan hyvin kardemumman ja kanelin kera liedellä haudutettuna, nami! Joutuu kyllä tuota myös testaamaan 😀 Ja bansku ja laadukas pähkinävoi toimii myös joka kerta! 😉

  21. Milla

    Aijai kun nyt rupes tekemään mieli kaurapuuroa 😅 mun lempparipuuron tärkein juttu on se, että sen keittää oikein hiljasella lämmöllä pitkään! Päälle vakkarikombot on banaani-maapähkinävoi-kaneli tai sitten uusin ihastus bonnen persikkasose (ja tietty kaneli) 😍

  22. Andi

    Oli pakko tulla vielä jakaa kaks ihan superhyvää puuroa 🙂
    Eka: Keitä hiutaleet vesi-mantelimaito seokseen, lisää suolaa ja puolessa välissä 1-2 turetta taatelia paloina ja kunnon loraus tosi vahvaa ja tummaa KAHVIA! Tarjoile hasselpähkinöiden ja vadelmien kanssa. Siis niin hyvää!
    Toka: Keitä puuro veteen, lisää suola. Raasta 1/2 sitruunan kuori ja purista mehu sekaan. Lisää maun mukaan kurkumaa. Siis nam nam. Tarjoa cashew pähkinöiden ja vadelmien kanssa.
    Nyt tiiän mitä mulla on sunnuntaina aamupalana 😀 Kun on vapaa(syönti)päivä!!!

  23. Karita

    Pakko varmistaa, että oothan tietoinen Tampereen Laukontorilla lymyilevästä Mama Bear puurobistrosta? Puuro keitetään kaurasuurimoihin ja haudutetaan monta tuntia. Perinteisten banaani/kaneli/maapähkinävoi settien lisäks valikoimasta löytyy myös niitä suolasia puuroja, superhyviä kahveja, smoothiebowleja ja raakakakkuja. Ehdottomasti suosittelen kaltaisilleni puuro-hypettäjille, nams!

    • Piia Pajunen

      Whaaat?! En!!! Siis toihan on aivan pakko käydä testaan! Kiitos vinkistä, näin hyvin mä tunnen tän kaupungin haha 😀

  24. master chef

    Siis miten toi kaurabanskupuuro pitäis paistaa 😀 ?
    T. en osaa kokata

    • Piia Pajunen

      Lämpimälle pannulle vain tilkka margariinia tai öljyä, ja tuo ”taikina” pannulle miedolla lämmöllä kypsymään (jos kutonen on maksimi hellalla, niin paistaisin about 4-5:lla). Anna kypsyä (ja ekan puolen ruskistua) rauhassa ennen kuin käännät, jotta homma pysyy koossa. Ennen kääntämistä pannarin voi lastalla pistää kahtia tai jopa neljään osaan, jotta kääntäminen on helpompaa. 🙂

Kommentoi »

Comments are closed