Vegetreenari
Vegetreenari

Voima-papubrunssi

Kaupallinen yhteistyö: Karviaisten tila

Kasvisbrunssi

Voima-papu. Oletko jo testannut kotimaista härkäpapujauhoa -ja rouhetta kotikeittiössäsi? Voima-papu-tuoteperheeseen kuuluvat paahtamattomat ja paahdetut härkäpavut, raaka härkäpapujauho, raaka ja paahdettu härkäpapurouhe sekä ihastuttavat raakasuklaalla ja valkosuklaalla päällystetyt Voima-pavut. Voima-paputuotteita löytyy jo useimmista hyvinvarustetuista ruokakaupoista, ainakin K-supermarkeista. Olen itse ihan fiiliksissä näistä uutuustuotteista ja sormeni syyhysivät testata tuotteita käytännössä. Testailun tuloksena syntyi vegebrunssi, jossa härkäpapu on pääosassa.

Voima-papufalafelit
Voima-papufalafelit

Voima-papurouheVoima-papubrunssi on täynnä elinvoimaa!

  • Salaattia
  • Minitomaatteja
  • Versoja
  • Kvinoaa
  • Ohraa
  • Yrttejä
  • Granaattiomenaa
  • Siemeniä
  • Paahdettua bataattia
  • Voima-papufalafel
  • Romescokastike
  • Maissia
  • Paahdettua paprikaa purkissa
  • Voima-papunäkkäriä
  • Hummusta
  • Voima-papu-suklaakakkua
  • Raparperihilloketta
  • Puolukka-voima-papuvaahtoa

Härkäpapurouheesta valmistuu näppärästi herkulliset falafelit joiden seurana maistuu paahteinen romescokastike sekä raikkaat kasvislisukkeet. Varaa brunssille paria erilaista viljalisuketta, kuten kvinoaa ja ohraa sekä erilaisia kasviksia ja hedelmiä. Härkäpapujauhoista syntyy rouskuva gluteeniton näkkäri, mikä maistuu paitsi brunssilla, niin myös välipalana esimerkiksi hummuksen kanssa, rouskis! Makoisan, mutta ei liian makean lopetuksen brunssille antaa täyteläinen Voima-papu-appelsiini-suklaakakku sekä ilmava puolukka-voimapapuvaahto.

Voimapapu
Voima-papubrunssin jälkiruoat

Härkäpaputuotteiden käyttö leivonnassa

Härkäpaputuotteissa on korkea proteiini- ja kuitupitoisuus ja niillä on hyvä tuoda lisää ravinteikkuutta myös leivonnaisiin. Leivonnassa härkäpapujauhoa käytettäessä kannattaa ottaa huomioon, että se imee itseensä paljon nestettä ja sitä kannattaakin laittaa ruokiin noin puolet tavallisen jauhon määrästä. Hyvä tapa on korvata vain osa leivonnaisen jauhoista härkäpapujauhoilla, kokeile esimerkiksi korvata 1 dl vehnäjauhoja 1/2 dl härkäpapujauhoa. Härkäpapujauhot soveltuvat hyvin lettutaikinaan, näkkileipätaikinaan ja tuomaan ravinteikkuutta oikeastaan mihin tahansa leivonnaiseen. Kannattaa lähteä liikkeelle pienistä jauhomääristä, jos ei ole varman härkäpapujauhon soveltuvuudesta ohjeeseen.

Voima-papunäkkäri
Voima-papunäkkäri
Voima-papusuklaakakku
Voima-papu-suklaakakku

Kuorrutetut Voima-pavut sopivat terveelliseen herkutteluun

Tässäpä hieno innovaatio, nimittäin suklaallakuorrutetut kotimaiset härkäpavut. Saattaa kuullostaa oudolta yhdistelmältä, mutta se toimii! Nämä terveelliset herkut soveltuvat hyvin vaikka välipalaksi antamaan energiaa päivään. Raakasuklaa-härkäpavut ovat vegaanisia, valkosuklaa-härkäpavut sisältävät maitoa. Tarjoile suklaakuorrutettuja papuja vaikka kahvipöydässä tai illanistujaisissa.

Kuorrutettu voima-papu
Voima-paputuotteiden takana hääräilee mahtava salolainen perheyritys, jolta ei innovatiivisuutta puutu!

Tutustu tuotteisiin ja tuottajaan tarkemmin täältä Karviaistentila.

Maistuvaa päivää! 

Voima-papufalafelit

Ainekset
( 4 Annosta )

250 g
härkäpapurouhetta
3 dl
vettä
1 rkl
tahinia
2 kpl
valkosipulinkynsiä
1
tuore chili
1
pieni sipuli
2 dl
kikhernejauhoja (voi korvata esim. perunajauhoilla)
1 tl
juustokuminaa
1 rku
korianteria
1
limesitruunankuori ja -mehu
1 tl
suolaa
45 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Liota härkäpapurouhetta vedessä 15 min. Sekoita joukkoon tahini, pilkottu valkosipuli, sipuli, chili, kikhernejauho ja mausteet. Lisää joukkoon myös tuore, silputtu korianteri sekä limesitruunankuori -ja mehu. Pyörittele taikina palloiksi ja paista paistinpannulla öljyssä kullanruskeiksi.

Romescokastike

Ainekset
( 4 Annosta )

2 dl
kuorittuja manteleita
1 prk
paahdettua paprikaa purkissa (n. 250g)
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
savupaprikajauhetta
(ripaus chilijauhetta)
2 rkl
öljyä
25 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

Paahda manteleita kuivalla paistinpannulla niin, että ne saavat hieman väriä. Laita mantelit tehosekoittimeen ja hienonna. Lisää mantelijauhon joukkoon valutetut paahdetut säilykepaprikat, tomaattipyree, valkosipuli ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Lisää joukkoon vielä öljy ja mausta savupaprikalla sekä mustapippurilla. Lisää suolaa tarvittaessa. Laita kannelliseen purkkiin ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.

Voima-papunäkkärit

Ainekset

1 dl
härkäpapujauhoa
3 dl
kiehuvaa vettä
1 dl
öljyä
1 dl
maissijauhoa
0,5 dl
siemeniä
sormisuolaa
55 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 45 min

Tee näin:

Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaada joukkoon kiehuvan kuuma vesi sekä öljy, sekoita hyvin. Levitä taikina uunipellille mahdollisimman ohueksi levyksi esim. toista leivinpaperia apuna käyttäen. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Paista uunissa 15 min, leikkaa paloiksi ja jatka paistamista noin 30 min tai kunnes näkkäri on kauniin ruskea ja rapea. Rouskuttele ruoan seurana tai välipalana. Ohjeesta tulee pellillinen näkkileipää.

Voima-papu-suklaakakku

Ainekset
( 8 Annosta )

2 dl
härkäpapujauhoa
0,5 dl
sokeria
1 rkl
psyllium
1,5 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria tai -aromia
1
luomu appelsiininkuori (tai appelsiiniaromia)
200 g
tummaa suklaata
2 dl
kylmää vettä
30 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita sulatettu suklaa kuivien aineiden joukkoon yhdessä veden kanssa. Voitele 20 – 25 cm uunivuoka. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 min alatasolla. Kakku saa jäädä hieman kosteaksi keskeltä. Tarjoile kakun seurana esim. raparperihilloketta.

Puolukka-voima-papuvaahto

Ainekset
( 6 Annosta )

3 dl
puolukoita
1 litra
vettä
2 dl
härkäpapujauhoa
0,5 dl
sokeria (tai esim. steviaa)
ripaus
suolaa
2 dl
vaahtoutuva kauravalmiste (esim. planti)
1 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

Valmista ensin Voima-papu-puolukkapuuro. Keitä puolukoita vedessä noin 10 min. Siivilöi puolukoiden kuoret pois ja kaada mehu takaisin kattilaan. Ripottele joukkoon härkäpapujauhot koko ajan kierrevatkaimella vatkaten. Hauduta puuroa noin 45 min, kunnes jauhot ovat kypsyneet. Lisää joukkoon sokeri ja suola. Anna jäähtyä. Vaahdota kauravalmiste ja sekoita se puuron joukkoon. Tarjoile puolukka-voima-papuvaahtoa terveellisenä jälkiruokana tai ravitsevana välipalana. Vinkki! Kokeile puolukoiden tilalla karpaloita tai vadelmia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *